Hírmorzsák 2016-04-25 (20:45)

Nem kérdés, hogy Drummond megkapja a maximumot a Pistonstól. Reggie Jackson kifakadt a bírókra a ma hajnali meccs után. Dwane Casey nyerte a Rudy Tomjanovich díjat. Joerger elsírta magát, miközben megköszönte csapata idei teljesítményét (videó). A Lakersnél Walton az első számú jelölt, Derek Fisher és Kevin Ollie is érdeklődik a poszt iránt. McHale komoly jelölt lett a Kingsnél. Steph Curry MRI-jének eredménye ma hajnalban lesz meg. A Warriors PO-rekordot döntött. Batum ma este biztosan nem játszik. A Team USA nyári programja.

A Detroit Pistons tulajdonosát, Tom Gorest kérdezték csapata ma hajnali kiesését követően, hogy Andre Drummond megkapja-e a maximum szerződést, amire azt mondta, hogy egyértelműen igen a válasz - ha valaki végignéz a liga magasemberein, akkor nem kérdés ez. Megkérdezték, hogy Drummond is maradna-e, amire azt mondta, hogy erről a centert kell megkérdezni, de szerinte a játékos jól érzi magát a csapatnál és a városban is. Drummond annyit mondott Nick Friedellnek (ESPN), hogy ő van a csapatnál a legrégebben, megélt nagyon rossz időszakokat is, úgyhogy nagy elégedettséget jelentett neki, hogy idén bizonyítottak, és a kétkedőkre rácáfoltak a PO-ba jutással, ezért büszke az idei évükre.

Csapattársa, Reggie Jackson azért nem vette ennyire könnyen a Cavs elleni negyedik mérkőzést. A találkozó után az irányító azt nyilatkozta, hogy szerinte a játékvezetőket is el kellene tiltani, vagy pénzbírságot kellene kiróni rájuk, ha hibáznak, mert nagyon rossz irányba terelik és befolyásolják a meccseket. Jackson a ma hajnali összecsapás legvégén próbált egy meccsnyerő triplát dobni, és úgy érezte, Kyrie Irving faultolta - emiatt fakadt ki.

Tegnap este búcsúzott a rájátszástól a Memphis Grizzlies is, vezetőedzőjük, Dave Joerger pedig elég érzelemdús nyilatkozatban köszönte meg az összes játékosának az idei évet, külön kiemelve Vince Cartert és Matt Barnest, akik a sérülésektől megtizedelt gárda vezérei voltak:

Természetesen sok szó esett a mai napon a Los Angeles Lakerstől, miután reggel hivatalosan is menesztették Byron Scott vezetőedzőt. Chris Mannix (The Vertical, Yahoo Sports) úgy tudja, hogy Luke Walton az első számú jelölt - őt Adrian Wojnrowski (The Vertical, Yahoo Sports) is említette még hajnalban. Ramona Shelburne (ESPN Los Angeles) információi szerint a New York Knicks volt vezetőedzője és a Lakers egykori 5-szörös bajnoka, Derek Fisher érdeklődik a poszt iránt - azt nem tudni, hogy benne egyáltalán gondolkodik-e a csapat. Mark Medina (Los Angeles Daily News) értesülései szerint Kevin Ollie-t is érdekli az állás, ő Wojnarowski szerint rajta van a gárda listáján.

Marc Stein (ESPN) jelentette, hogy a Sacramento Kingsnél Kevin McHale is bekerült a képbe, mint lehetséges következő vezetőedző - Vlade Divac elnök érdeklődött nála, hogy mennyire lenne kedve elvállalni az állást, és az egyik komoly jelölt lett a kaliforniai együttesnél. Stein forrásai szerint nincs közel a megegyezéshez a két fél, egyelőre ajánlatot még nem tett a Kings McHale-nek.

A ma hajnal másik fontos eseménye Scott kirúgása mellett Steph Curry újabb sérülése volt. Sam Amick (USA Today) értesülései szerint a csapat attól tart, hogy MCL-húzódása van az irányítónak, amivel akár 2 hetet is kihagyhat, ez azonban egyelőre még csak becslés, az MRI nyugati parti idő szerint késő délután/este, tehát magyar idő szerint valamikor ma hajnalban várható. Bob Myers GM le is nyilatkozta, hogy ha MRI-re kerül a sor, az mindig aggodalomra ad okot, de amíg nem tudják, mi a pontos baj, addig minden csak spekuláció.

A Golden State Warriors újabb rekordot döntött tegnap este, hiszen 21 hármast dobtak, ami új PO-rekord - főleg úgy kiemelkedő teljesítmény ez, hogy Curry nem sokat segített ennek elérésében, az első félidőben kifejezetten sokat erőlködött, kevés alkalommal talált, de ezúttal a többiek bőven pótolták.

A Charlotte Hornets kiscsatára, Nicolas Batum ma még biztosan nem játszik - mint ismert, a második meccsen súlyosan megsérült a bal bokája, majd az elmúlt napokban nagy mértékban javult állapota, viszont úgy tűnik, nem eléggé.

Kiosztottak ma is egy díjat, de egy újabb kisebb jelentőségűt - a Rudy Tomjanovich trófeát a Toronto Raptors trénere, Dwane Casey kapta. Ez az a díj, amit 175 újságíró szavaz meg annak az edzőnek, aki a pályán elért jó eredmények mellett a leginkább együttműködő a médiával és a szurkolókkal is. Casey Steve Cliffordot (Charlott Hornets), Brad Stevenst (Boston Celticst), Doc Riverst (Los Angeles Clippers) és Stan Van Gundyt (Detroit Pistons) előzte meg a voksoláson.

A végére pedig Team USA nyári programja, amely ma hivatalossá vált:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus