Hírmorzsák 2016-04-26 (10:30)

Chris Paul valószínűleg a teljes hátralévő PO-ot kihagyja (kézközépcsont törés), Blake Griffinnek pedig újra megsérült a combja, játéka 50-50 a következő meccsen. Cuban szerint Westbrook nem szupersztár, csak egy All-Star, Durant szerint Cuban egy idióta (videó). Marc Gasol szerint Pau Gasol a Spurshöz igazol a nyáron. A Spurs-Thunder már szombaton elkezdődik. A Lakers engedélyt kapott a Spurstől, interjúzhatnak Messinával. Conley előbb látni akarja, hogyan fejleszti a csapatot a nyáron a Grizzlies, mielőtt aláírná új szerződését. Jeremy Lin lopja Jordan mozdulatait, legalábbis a "shrug"-ot (videó).

Alig derült ki tegnap este, hogy Steph Curry (legalább) kéthetes kihagyásra kényszerül térdsérülése miatt, egyik lehetséges ellenfelük, a Los Angeles Clippers (is) nagy bajba került. A ma hajnali, Portland TrailBlazers elleni negyedik találkozó harmadik negyedében ugyanis Chris Paul kézközépcsonttörést szenvedett, és jó esély van rá, hogy a teljes hátralévő rájátszást ki kell hagynia, márpedig nélküle még a Portlanden túllépni sem lesz egyszerű Doc Riversék számára, sőt... Hogy még nagyobb legyen a baj, az elnök-vezetőedző azt nyilatkozta a meccs után, hogy Blake Griffin combja újra megsérült - karácsony után emiatt hagyta ki majdnem a teljes alapszakaszt -, 50-50, hogy játszik-e az erőcsatár az ötödik összecsapáson.

Kialakult az első második körös párosítás is, miután az Oklahoma City Thunder 4-1-re legyőzte a Dallas Maverickst. Mivel a San Antonio Spurs vasárnap este továbbjutott már a Memphis Grizzlies ellenében, így a két nagyágyú párharca már szombat este elkezdődik. A hivatalos verzió szerint a Cavs biztosan hétfőn kezdi a második kört az Atlanta-Boston nyertesével, ha viszont a Portland-Clippers, Warriors-Rockets, Toronto-Indiana és Heat-Hornets sorozatok véget érnek maximum 6 meccs alatt, akkor vasárnap indulhatnak a vonatkozó egymás elleni párharcok.

Az OKC-Mavs mérkőzés előtt a Dallas tulajdonosa, Mark Cuban került megint reflektorfénybe, amikor azt mondta, hogy a Thundernek csak egy szupersztárja van - ő Dirk Nowitzkivel példálózott, mint számára szupersztár szint, aki köré bármilyen csapatot raktak, 50 mérkőzést nyert az együttes. Mikor rákérdeztek, hogy kit gondol ilyen szintű játékosnak a Thunderből, akkor azt mondta, hogy Kevin Durantet, Russell Westbrook ugyanis szerinte All-Star, de nem szupersztár. A meccs utáni sajtótájékoztatón természetesen érdeklődtek erről a témáról Westbrooknál, erre Durant gyorsan átvette a szót, és elmondta, annyi megjegyzésük van ehhez mindössze, hogy Cuban egy idióta, nem több.

Sam Amick (USA Today) jelentette, hogy a Spurs engedélyt adott a Los Angeles Lakersnek, hogy leüljenek interjúzni Ettore Messinával - azt nem tudni egyelőre, hogy mikor fog erre sor kerülni. A San Antonio segédedzője 2014-ben csatlakozott jelenlegi csapatához, 2011/12-ben azonban járt már az aranysárga-liláknál, amikor Mike Brown volt a Lakers vezetőedzője. Messina páratlan európai karriert futott be a CSZKA Moszkva, a Real Madrid, a Benetton Treviso és a Virtus Bologna trénereként, és jelenleg is az olasz válogatott szövetségi kapitánya - ezt a tisztséget 1993 és 1997 között betöltötte már egyszer.

A Memphis Grizzlies irányítója, Mike Conley egyáltalán nem kötelezte el biztosan magát a csapat mellett, az ESPN értesülései szerint előbb látni akarja, hogy a nyáron milyen lépéseket tervez és tesz meg a Grizzlies, mielőtt aláírná szerződéshosszabbítását.

A Memphis centerét, Marc Gasolt kérdezte John Martin (929 ESPN), hogy szerinte hova igazol testvére, Pau Gasol a nyáron. Marc elmondása szerint nem beszélt Pau-val, de ha tippelnie kellene, akkor azt mondaná, hogy a San Antonio játékosa lesz bátyja.

A Charlotte Hornets játékosa, Jeremy Lin szeret Michael Jordan együttesénél játszani, még a híres Shrugot is "ellopta" főnökétől egy palánkos tripla után:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus