Hírmorzsák 2016-04-28 (10:45)

Cuban szerint Irving és Draymond Green sem szupersztár. Irving szerint szívás Curry és Chris Paul sérülése is, de szerencse is kell a bajnoki címhez. Curry jobban érzi magát. Jeanie Buss szerint a Lakers vezetőségét a mérleg alapján fogják megítélni. Nance Jr. megvédte Byron Scottot. Licitálni lehet a Staples center parkettájára Kobe utolsó meccséről. Dwight Howardot már nem tisztelték a csapattársai. A Rockets első számú jelöltje Jeff Van Gundy. A Kings Nate McMillannel is interjúzna. David Blatt a Knicks segédedzője lehet, ha nem lesz vezetőedző. Whiteside-ot nem érdekli a goaltending szabály (videó).

A Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban két napja már a hírek középpontjába került azzal, hogy azt mondta, szerinte az Oklahoma City Thundernek egy szupersztárja van, mert Russell Westbrook nem az, csak All-Star. Cuban egyébként nemcsak az akkori ellenfélről beszélt - a tulaj szerint Kyrie Irving sem szupersztár még, és bár Draymond Green All-Star, nagyon-nagyon jó és sokoldalú játékosnak tartja, egyelőre ő sincs azon a szinten. Cuban szerint vannak olyan csapatok a ligában, amelyek nem nyernének 50 meccset, ha most beraknánk a keretükbe Greent, hiába tesz mindenkit jobbá maga körül az erőcsatár.

A megszólított Irving Dave McMenaminnel (ESPN) beszélgetett a sérülésekről - a Cleveland Cavaliers irányítója az előző PO-ban élhette át azt, milyen, ha idő előtt ér véget a rájátszás valakinek. Látta Chris Paulék meccsét és azt, amikor az irányító megsérült, illetve azt a jelenetet is, amiben meghúzódott Steph Curry MCL-térdszalagja. Utóbbi szerinte bárkivel előfordulhatott volna, és "egyszerűen szívás", hogy ezek a sérülések megtörténtek. Irving azt is hozzátette, hogy vannak mások is a Clippers és a Golden State kereteiben, a többieknek kell feljebb lépniük és átvenniük bizonyos feladatokat, mert ez is a PO része. Irving szerint szerencse is kell a bajnoki címhez: mindenki megtesz ugyan mindent, hogy a lehető legjobban felkészüljön a meccsekre fizikailag, de ha történik valami, akkor ez van, nincs nagyon befolyásuk rá.

Marc J. Spears (The Undefeated, ESPN) úgy tudja, hogy Steph Curry jobban érzi magát, jövő héten a pályán is elkezdi próbálgatni a sérült térdét.

Ha már Green és Curry által meg lett említve a Golden State Warriors, akkor ide tartozik, hogy engedélyt adtak a Los Angeles Lakersnek arra, hogy leüljenek interjúzni Luke Waltonnal, amint vége a Houston Rockets elleni első körös párharcnak - mivel ez ma hajnalban megtörtént, így az aranysárga-lilák várhatóan a napokban beszélgetnek majd a bajnok segédedzőjével.

A Lakershez tartozik az is, hogy Jeanie Buss Colin Cowherd rádióműsorában elmondta, a vezetőséget a győzelmek és a vereségek száma alapján fogják megítélni. Mint ismert, 2014-ben Jim Buss, a csapat jelenlegi elnöke azt nyilatkozta, hogy ha három éven belül nem lesz bajnokesélyes a gárda, akkor átadja a stafétabotot a család egy másik tagjának, márpedig ez a határidő 2016/17 végén lejár - Jeanie erről annyit mondott, hogy Jim hozta ezt a saját magának szánt ultimátumot nyilvánosságra, nem ő. Azt is hozzátette, hogy nem lényeg, hogy van-e sztárjuk vagy sem, ha az utolsó helyen végeznek, mert a Lakers-kosárlabda nem erről szól, hanem a sikerekről. Jeanie szerint Jim döntése lesz, hogy a GM-et, Mitch Kupchaket megtartják-e vagy sem.

Arról is volt szó kedd este, hogy Jeanie nem tudta, hogy Byron Scottot meneszteni fogja a klub, és nem mindenki örült egyértelműen a tréner eltávolításának. Az újonc Larry Nance Jr. Mark Medinának (Los Angeles Daily News) elmondta, ő nagyon kedvelte Scottot és megköszönte neki a lehetőséget, amit kapott első évében. Nance Jr. szerint egyáltalán nem fair Scottnak felróni az elmúlt két évben elért mérleget és azt, ahogyan a fiatalokat kezelte, mert szerinte egy lehetetlen küldetésre vállalkozott a tréner, amikor elvállalta a posztot.

Még egy kis Lakers: ha valakinek sok pénze van, akkor az alábbi oldalon lehet licitálni arra a 8-as számmal ellátott pályarészre, amely a Staples center parkettájának része volt Kobe Bryant utolsó mérkőzésén. Jelenleg 12.100 dollárnál jár az árverés és május 15-ig tart.

Tegnap este volt róla szó, hogy Dwight Howardra mely együttesek a legesélyesebbek, és Calvin Watkins (ESPN) értesülései szerint ezek között nincs ott a center jelenlegi csapata, a Houston Rockets. Watkins forrásai szerint már februárban látszódott, hogy probléma van - ha valaki több labdát szeretne kapni, azt jelezni kell, több játékos szerint ezt nem tette meg Howard, és állítólag a társai nem is tisztelték már annyira. Howard egyébként a Warriors elleni ötödik meccs legvégéig a pályán volt, hiába volt 30 pontos hátrányban csapata - erre JB Bickerstaff csak annyit mondott, hogy a center akart a pályán lenni.

A Houstonnál is természetesen téma az új edző kiléte, hiszen Bickerstaff csak ideiglenes tréner - Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) információi szerint Jeff Van Gundy a gárda első számú kiszemeltje, aki utoljára 2007-ben épp a texasiak vezetőedzője volt.

Tegnap este említést tettünk arról, hogy David Blatt interjúzott Phil Jacksonnal a New York Knicks vezetőedzői posztjáért, és Frank Isola (New York Daily News) úgy tudja, hogy amennyiben mégsem Blatt lesz az új főnök, akkor is csatlakozhat a Knicks szakmai stábjához, mint az első számú segédedző.

A Sacramento Kings új segéd GM-je Kent Catanella - a szakvezető 2011-ben csatlakozott a Detroit Pistonshoz, előtte a liga Analyticsszel foglalkozó részlegének egyik vezetője volt, 2014-től pedig az autóvárosiak segéd GM-jeként tevékenykedett. Ugyancsak a Kingshez tartozik, hogy az Indiana Pacers segédedzőjével, Nate McMillannel szeretnének interjúzni, amint vége az Indiana rájátszásának - ez azért még elhúzódhat jócskán.

A végére pedig a Miami Heat centere, Hassan Whiteside maradt, akit nem nagyon érdekel a goaltending szabály:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus