Hírmorzsák 2016-04-30 (14:30)

Luke Walton a Lakers új vezetőedzője. Steph Curry megpróbál visszatérni az előre jelzett 2 hét előtt. Blake Griffin kihagyja az olimpiát. Deron Williams nem hívja le jövő évi játékosopcióját. Morey szerint a Rocketsről direkt negatív infókkal tömik bizonyos csapatok a médiát. Belinelli szerint a Kingsnél soha nem volt csapategység. Isaiah Thomas képviseli a Celticset a lotteryn.

A nap vezető híréről hajnalban már beszámoltunk külön: a Los Angeles Lakers új vezetőedzője Luke Walton, aki azonnal átveszi az aranysárga-lilák irányítását, amint véget ér a Golden State Warriors szezonja.

A bajnokhoz tartozik, hogy Monte Poole (CSN Bay Area) információi szerint MVP-jük, Steph Curry megpróbál visszatérni az eredetileg jelzett 2 hetes felépülési idő előtt. A hétfőn megállapított diagnózis szerint még jövő héten sem lépne pályára az irányító, tehát a Portland TrailBlazers elleni második körös párharc nagyjából felét ki kellene hagynia. Curry Ethan Sherwood Straussnak (ESPN) azt mondta, hogy nem beszélt még sem az orvosokkal, sem a stábbal, de jobban érzi magát, a 2 hét pedig csak egy becslés volt egyébként is.

Ben Bolch (Los Angeles Times) forrásai szerint Blake Griffin nem lesz ott az olimpián a Team USA tagjaként, mert több hónapot is ki kell hagynia combsérülése miatt, így nem tudja elkezdeni időben a felkészülést.

Tim MacMahon (ESPN Dallas) értesülései szerint a Dallas Mavericks játékmestere, Deron Williams valószínűleg nem hívja le következő évi játékosopcióját 5.6 millió dollárért, hanem szabadügynök lesz. A nyáron 32. születésnapját ünneplő kosaras idén 65 mérkőzésen 14.1 pontot, 5.8 gólpasszt és 2.9 pattanót átlagolt - a sapka emelkedésével nem sokat kockáztat, várhatóan legalább ennyi pénzt meg fog kapni valamelyik együttestől, de jó esély van arra is, hogy marad a Mavsnél, mert a családja jól érzi magát Dallasban.

Maradjunk Texasban: a Houston Rockets GM-je, Daryl Morey az ESPN-nek azt nyilatkozta, hogy más NBA csapatok negatív információkkal tömik a médiát a Rocketsről, csak hogy csökkentsék a Houston esélyeit a szabadügynököknél. A szakvezető például úgy érzi, egyáltalán nem voltak akkora problémák a csapaton belüli kémiával, mint amekkora gondokról szólnak velük kapcsolatban a hírek.

Ha már nem létező csapategység, akkor a Sacramento Kings mellett sem lehet elmenni szó nélkül. Marco Belinelli a Sky Sport Italynek azt mondta, hogy a szezon legelejétől kezdve nem volt egységes a gárda - DeMarcus Cousins nem akarta George Karlt, Karl meg nem akarta Cousinst, ilyen körülmények között pedig nagyon nehéz jól teljesíteni. Eleinte úgy tűnt, hogy Vivek Ranadive tulajdonos az elsőszámú döntéshozó, aztán jött a képbe Vlade Divac, ő próbálta békíteni a feleket. Az olasz swingman azt is elmondta, hogy mivel egy olyan franchise-tól érkezett a Kingshez, mint a San Antonio Spurs, így nagyon meglepődött bizonyos dolgokon.

Lényegi jelentősége ugyan nincs, de a Boston Celticset Isaiah Thomas fogja képviselni a május 17-ei lottery-sorsoláson. Thomas a Mass Live munkatársának elmondta, hogy Wyc Grousbeck tulajdonos megkérdezte őt, hogy lenne-e kedve a dologhoz, és természetesen igent is mondott - reményei szerint szerencsét hoz majd az együttesnek. Mint ismert, a Boston megkapja a Brooklyn Nets első körös draftjogát, amely a lottery előtt a harmadik helyen van, fontos sorsolás elé néz tehát a csapat.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus