Hírmorzsák 2016-05-01 (10:15)

Durant Popovich-ot dicsérte, szerinte egy jó edző a legfontosabb a ligában. Walton 5 évre 25-30 millió dollárért írt alá a Lakershez - nem fog Triangle-t játszatni, inkább a Warriors stílusát fogják követni. A Golden State kívülről próbálja meg pótolni Waltont, de David Blatt nem biztos, hogy a listájukon van. Jacque Vaughn a Brooklyn Nets első számú segédedzője. A Kings Patrick Ewinggal is leül interjúzni, Ranadive-nak állítólag McHale tetszik a legjobban. Josh Richardson játéka kérdéses ma este (váll). Egy kosarast drafoltak az NFL-be. Obamából előjött egy kis Kobe (videó).

Az Oklahoma City Thunder sztárja, Kevin Durant merőben más hangnemet ütött meg a San Antonio Spurs elleni első találkozó előtt, mint azt a Dallas Mavericks elleni sorozatban megszokhattuk - Gregg Popovich-ot dicsérte. Durant Jeff McDonaldnek (San Antonio Express-News) azt nyilatkozta, hogy függetlenül attól, mennyi játékos cserélődött a keretben, Popovich végig kiegyensúlyozottan, magas szinten szerepelt velük. A kiscsatár úgy érzi, hogy valószínűleg egy igazán jó edző a legfontosabb a ligában. Lehetnek jó játékosai egy gárdának, de ha van, aki össze is tudja rakni őket, az mindennél többet számít, a Spursnél pedig ez adott. Kiváló kosarasok alkotják a keretüket, de ott van Popovich, aki kihasználja az egyéni erősségeiket, és egységes csapatot formál belőlük.

Ha már Popovich, akkor térjünk rá a többi együttesnél felmerülő hírekre a trénerekkel kapcsolatban.

Marc Stein (ESPN) jelentette tegnap este, hogy Luke Walton bónuszokkal együtt 5-6 millió dollárt keres majd évente a Los Angeles Lakersnél, és 5 évre írt alá az aranysárga-lilákhoz, amiből 4 idény teljesen garantált - Mike Bresnahan (Los Angeles Times) úgy tudja, pontosan 25 milliót keres majd Walton a Lakersnél. Walton elmondta, hogy nem fog Triangle-t játszatni a csapattal, mert ez a rendszer nem igazán illik azokhoz a játékosokhoz, akikkel a Lakers jelenleg rendelkezik - inkább a Golden State Warriors stílusát fogja erőltetni.

A Warriors zsinórban második éve veszíti el első számú segédedzőjét - tavaly Alvin Gentrytől vettek búcsút, aki a New Orleans Pelicans vezetőedzője lett -, ezért a csapat körbe fog nézni a ligában, hogy kívülről erősítse meg a szakmai stábot. David Blatt 2014-ben még a főedzői posztra volt esélyes, de Stein úgy tudja, hogy most az sem biztos, hogy megkeresik majd.

Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) forrásai szerint az Orlando Magic egykori vezetőedzője, Jacque Vaughn lesz Kenny Atkinson első számú segédedzője a Brooklyn Netsnél. Vaughn az előző idényben a San Antonio vezetőségében dolgozott, innen ismeri a Nets új GM-jét, Sean Markst.

Szintén Wojnarowski hozta a hírt, hogy a Sacramento Kings le fog ülni interjúzni a Charlotte Hornets segédedzőjével, Patrick Ewinggal is - a hírek szerint érdekes ötletnek gondolják az együttesnél, hogy ő legyen DeMarcus Cousins vezetőedzője, hátha egy ilyen legenda tud segíteni a center kezelésében. Wojnarowski úgy tudja, hogy a három legesélyesebb jelöltet egy második körös interjúra viszi Vlade Divac elnöke Vivek Ranadive tulajdonos elé, akinek állítólag Kevin McHale tetszik a legjobban, azt szeretné leginkább, ha ő venné át a csapat irányítását.

A Miami Heat újonc hátvédje, Josh Richardson lehet, hogy nem játszhat a Charlotte Hornets elleni hetedik mérkőzésen, amelyet ma este rendeznek meg, mert a hatodik találkozón megsérült a válla - közvetlenül a mérkőzés előtt dől el, hogy tudja-e vállalni a játékot vagy sem. Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) információi szerint az MRI negatív eredményt hozott, tehát nem ugrott ki a helyéről Richardson válla és szakadása sincs.

Egy kis érdekesség: a Baylor egyetemen négy évet kosarazó Rico Gathers az idei NFL draft 6. körének 217. helyén kelt el, a Dallas Cowboys választotta ki. Gathers middle schoolban, azaz nagyjából 14 évesen amerikai focizott utoljára.

A végére pedig maradjon az amerikai elnök, Barack Obama, aki Kobe Bryant stílusában zárta le ma hajnali beszédét:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus