Hírmorzsák 2016-05-01 (22:30)

Karl mesélt a sacramentói időkről: szerinte sose volt jó kapcsolata Cousinsszal, a centernek túl nagy hatalma van a csapatnál, és bár lehet köré jó csapatot építeni, vannak ennek gyorsabb módjai is. Durant nem akart beszélni a Spurs elleni 32 pontos zakó után az érzéseiről. Ginobili aggódik, hogy túlságosan megnyugodnak. Steph Curry már dobálgat, talán a harmadik meccsen már játszhat. Walton jól átgondolta, hogy elmenjen a Lakershez - felvázoltak neki minden jövővel kapcsolatos tervet. Ben Simmons az adidashoz fog aláírni.

A Sacramento Kings volt vezetőedzője, George Karl Ailene Voisinnel (Sacramento Bee) beszélgetett a csapatnál töltött idejéről. Karl úgy érzi, hogy sosem volt jó kapcsolata DeMarcus Cousinsszal, de ez részben az ő hibája is volt, mikor kijelentette, hogy senki nem cserélhetetlen - okosabbnak kellett volna lennie, mert tudta, hogy a centert úgyse fogják mozdítani. Karl szerint a Kings ruházza fel Cousinst olyan hatalommal, amely a csapat kárára van. Emlékezetes, hogy novemberben úgy összevesztek a centerrel egy meccs után az öltözőben, hogy játékosa a többiek és Vlade Divac elnök előtt küldte el melegebb éghajlatra.

Karl szerint ez volt az a pillanat, ahol rájött, hogy vagy kompromisszumot köt Cousinsszal, vagy neki vége a csapatnál. Úgy érzi, túl sokszor éreztette a klub mindenkivel, köztük a többi játékossal is, hogy Cousins az úr a franchise-nál - szerinte a többiek szerették volna, ha valaki kiáll a centerrel szemben, méghozzá az edzőjük, de mikor nem kapott támogatást, tudta, mi lesz a sorsa. Úgy gondolja, soha nem kapta meg azt a fajta segítséget a vezetőktől, amit meg kellene kapnia egy vezetőedzőnek. Azt is hozzátette Karl, hogy érzése szerint a vezetőség egy része egyszerűen nem biztos abban, hogy Cousins köré kell építkezni. Szerinte lehet a center köré nyerő csapatot építeni, csak kérdés, hogy ez mennyi időbe kerül - szerinte vannak gyorsabb módok is erre.

A Golden State Warriors sztárja, Steph Curry egyelőre futásból még nem, de álló helyzetből már dobálgatott a szombati nap folyamán. A gárda vezetőedzője, Steve Kerr azt nyilatkozta Rusty Simmonsnak (San Francisco Chronicles), hogy az irányító jól érzi magát, de 5-az-5 ellen is látniuk kell, mit tud a pályán, ezért elég kicsi az esélye annak, hogy kedden, a Portland TrailBlazers elleni második találkozón ott lesz Curry a parketten. A harmadik találkozó szombaton lesz, Curry pedig csütörtökön vagy pénteken tréningezhet teljes intenzitással - Kerr el is mondta, hogy jó, hogy ilyen hosszú szünetük van a két összecsapás között.

A Warriorstól a Los Angeles Lakershez távozó Luke Walton Ethan Sherwood Straussnak (ESPN) azt nyilatkozta, hogy nagyon nehéz döntés volt, hogy elhagyja a bajnokot az idény végén, de nem lesznek álmatlan éjszakái, átgondolta ezt a lépést. Imádta az elmúlt két évet, a Golden State játékosai nemcsak a kosárpályán, hanem emberileg is hihetetlenek, és nagyon kedveli a szakmai stábot is. Nagyon nehezen hívta fel Kerrt, hiszen páratlan idényt futnak az oaklandiek, ő pedig nem akart semmiféle törést okozni ebben, de nagyon örült Kerr, mikor megtudta, hogy lehetőséget kap vezetőedzőként is, hogy megmutassa, mit tud. Mindent levezetett neki a Lakers: mik a terveik, mely játékosokra akarnak rámenni, mindent - nagyon meggyőző volt ez számára, ráadásul az aranysárga-lilákat minden sportot figyelembe véve az egyik legnagyobb klubnak gondolja.

Az Oklahoma City Thunder sztárja, Kevin Durant ennél rövidebb nyilatkozatot adott, mikor a San Antonio Spurs elleni első meccs után megkérdezték tőle, hogy milyen érzései voltak a 32 pontos vereség alatt, után - annyit mondott, hogy nem fog erre válaszolni. A kiscsatár szerint annak nincs értelme, ha ilyenkor egymással ordítoznak, egyszerűen rá kell jönniük, hogyan és mit kell változtatniuk a következő mérkőzésre.

A San Antonio argentin legendája, Manu Ginobili Jeff McDonaldnek (San Antonio Express-News) elmondta, hogy ő bizony aggódik a 32 pontos siker után, mivel szerinte ilyenkor az a tendencia, hogy megnyugszanak a győztesek, az pedig kifejezetten rossz a következő mérkőzésre nézve.

Az idei draft Top2-jébe várt Ben Simmons a Stack értesülései szerint az adidas-szal fog aláírni - túl sok mindent nem befolyásol a dolog azért.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus