Hírmorzsák 2016-05-02 (22:00)

Nowitzki és Parsons is kilépnek szerződéseikből, előbbi kétéves kontraktust akar kötni. Magic Johnson szerint a Lakersnek idén rá kell mennie Durantre és LeBronra is. Batum szerint 8 éves NBA-karrierje során először játszott olyan szerepkörben, amilyenben szeretett volna. Al Jefferson a Hornetstől szeretne visszavonulni. David Blatt a Rockets-cel, Messina a Kingsszel interjúzik. Porzingis nem lesz válogatott idén nyáron, a Knicksszel készülhet a következő szezonra. Úgy tűnik, lesz Space Jam 2, LeBronnal a főszerepben. Doc Rivers úgy számol, hogy Wesley Johnson, Austin Rivers és Aldrich is kilépnek szerződéseikből.

A Dallas Mavericks német ikonja, Dirk Nowitzki kilép szerződésének utolsó, 8.7 millió dollárt érő évéből, így szabadügynök lesz a nyáron, de maradni akar a Mavsnél, egy új, kétéves megállapodást akar kötni a texasiakkal. Nowitzki Tim MacMahonnak (ESPN) elmondta, hogy a bajnoki évük óta épphogy csak bejutnak a rájátszásba, ott nyernek egy-két meccset, de azért akar Dallasban maradni, hogy bajnokesélyes klubban játsszon - azzal, hogy kilép szerződéséből, valamivel nagyobb mozgástere lesz a csapatnak a nyár folyamán. Dirk úgy érzi, ez a megfelelő lépés, és reményei szerint ez egy olyan láncreakció kezdete, aminek a végén egy tényleg ütőképes gárdát hoznak majd össze.

A Mavshez tartozik az is, hogy a Dallas Morning News értesülései szerint Chandler Parsons is közölte már a gárdával, hogy kilép 16 milliós kontraktusából, ő is szabadügynök lesz.

A Los Angeles Lakers ikonjának, Magic Johnsonnak megvan a terve arra, hogyan legyen az aranysárga-lila alakulat újra bajnokesélyes: Magic twitteren jelezte, hogy Kevin Durantre kell rámenni először, aztán LeBron James ügynökét is meg kell keresni. Az egykori irányítólegenda szerint mindenki tudja, hogy LeBron marad a Cleveland Cavaliersnél, de mindent meg kell tenni, hátha mégsem így történik.

A Los Angeles Clippersnél Doc Rivers elnök és vezetőedző azt mondta Ben Bolch-nak (Los Angeles Times), hogy úgy számol, mindenki ki fog lépni szerződéséből, akinek lehetősége van rá - Cole Aldrich, Wesley Johnson és Austin Rivers az érintettek.

A Charlotte Hornets szezonja tegnap este véget ért, és több szabadügynöke is lesz az együttesnek idén nyáron. Centerük, Al Jefferson jövője kérdéses, de a játékos Rod Boone-nak (Charlotte Observer) elmondta, hogy nincs olyan csapat, ahol szívesebben lenne - szeretne a Hornetstől visszavonulni, a pénz pedig nem számít.

A francia Nicolas Batum is oda igazol, ahova akar, ő viszont Rick Bonnellnek (Charlotte Observer) azt mondta, úgy érzik, nekik kellene holnap este játszaniuk a keleti főcsoport elődöntőjében, úgyhogy van még egy befejezetlen ügyük. Amikor a Charlotte-hoz került, azt mondták neki, hogy ő és Kemba Walker lesznek az első két opciók támadásban, ez pedig nagyon tetszett neki - 8 éve van a ligában, de először játszhatott úgy, ahogyan igazán szeretne. Dicsérte a csapatot, a várost, a szakmai stábot és játékostársait - szerinte mindenki kellett ahhoz, hogy ennyire jól érezze magát az együttesnél. Batum szerint vannak olyan klubok, ahol nagyon nehezen jönnek ki a játékosok egymással, főleg ha szerződésük utolsó évébe lépnek, mert mindenki az új kontraktusért játszik, csak a saját érdekeit helyezi előtérbe. Annak ellenére, hogy náluk is volt 5-6 ilyen ember, egyáltalán nem volt ez rájuk jellemző.

A New York Post értesülései szerint a Houston Rockets is interjúzik a héten David Blatt-tel - reggel volt arról szó, hogy a tréner megy a Sacramento Kingshez is egy beszélgetésre. A Kingsnél egyébként Ettore Messina is terítéken lesz a hét folyamán Jason Jones (Sacramento Bee) forrásai szerint.

A New York Knicks magasembere, Kristaps Porzingis nem lesz ott a lett válogatottal az olimpiai selejtező tornán - ez a versenyt egy hónappal az ötkarikás játékok előtt rendezik. A Knicks így sokkal inkább figyelemmel tudja kísérni az edzéseit és a fizikai fejlesztését.

A végére pedig egy kis bulvár: most már minden jel arra mutat, hogy lesz Space Jam 2, méghozzá LeBron Jamesszel a főszerepben - Brian Windhorst (ESPN) értesülései szerint egyelőre szerződés még nincs a dologról, úgyhogy bár könnyen lehet, hogy igaznak bizonyulnak a híresztelések, jelenleg még nem hivatalos a dolog.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus