Hírmorzsák 2016-05-03 (10:45)

A bírók elismerték, hogy faultot kellett volna fújni Waitersre a Spurs-Thunder végjátékában (videó). Steven Adamst egy néző próbálta visszarángatni (videó). Bosh a Játékosok Szakszervezetének segítségét kéri, hogy még idén játszhasson, a Heat szerint a pályán is meghalhat, ha ez megtörténik. A Clippers nem cseréli sem Pault, sem Griffint, sem Jordant, Doc Rivers szerint Pierce-ben van még egy év. Birdék nem döntöttek még Vogel jövőjéről, a Celtics-legenda több dobott pontot akar. DeMarre Carroll szerint csapatként bizonyítottak az első körben. A liga elismerte, hogy DeRozan kilökte Mahinmit a gyűrű alól a Raptors-Pacers 7. meccsének végjátékában. Bogut saját bevallása szerint egy seggfej a pályán. A Kings Mark Jacksonnal, Hornacekkel és Corliss Williamsonnal is interjúzik.

A játékvezetők a ma hajnali San Antonio Spurs - Oklahoma City Thunder találkozó után beismerték, hogy hibáztak, mikor 13.5 másodperccel a vége előtt nem ítéltek támadóhibát Dion Waitersre, amiért az oldalbedobásnál könyökkel ellökte Manu Ginobilit. Ken Mauer, az első számú bíró azt mondta, hogy nem láttak semmit, aztán a visszajátszásnál mondták mindhárman, hogy fújniuk kellett volna, de sosem láttak még ilyet korábban. Arra is rákérdeztek, hogy mi lett volna a döntésük, mivel nem volt még játékban a labda, amire Mauer annyit mondott, hogy támadóhiba és a Spurs jött volna oldalról. Magic Johnson egyenesen a legnagyobb elmaradt fújásnak ítélte a szituációt a PO-ok történetében. Mivel a Thunder vezetőedzője, Billy Donovan nem tudta, miről van szó, ezért az ominózus eset:

Volt más botrány is a Spurs-OKC meccs végén: egy néző egyszerűen megfogta és megpróbálta visszatartani Steven Adamst a karjánál fogva - ennek is lesz még valószínűleg következménye az illetőre nézve.

A Los Angeles Clippers elnöke és vezetőedzője, Doc Rivers Joe Resnicknek (Associated Press) elmondta, nem cserélik el sem Chris Pault, sem Blake Griffint, sem DeAndre Jordant a nyár folyamán. Riversnek ez a mag és a cserék is nagyon tetszettek, és szerinte nincs olyan játékos, aki ne akarna maradni a Clippersnél. A szakvezető úgy gondolja, közel vannak a bajnoki címhez, de a sérülések, főleg Blake Griffin kiesése miatt nem tudják, mire lettek volna igazából képesek, mert az erőcsatár még a rájátszás során sem volt 100%-os. Ha mindenki teljes értékű lett volna, és úgy sem sikerül nyerniük, jobban tudták volna, mire van szükségük, így találgatniuk kell, de vannak ötleteik. Paul Pierce-ről annyit mondott, hogy érzése szerint van még a kiscsatárban egy szezon, de ezt majd a játékosa eldönti.

A Golden State Warriors centerét, Andrew Bogutot nem sokan kedvelik a ligában, de ezzel nincs is gondja az ausztrál játékosnak. Diamond Leung (Bay Area News Group) kérdezett rá az egykori 1/1-esnél arra, hogy milyen a viselkedése a pályán, amire Bogut annyit mondott, hogy "seggfej vagyok, 100%-ig".

Az Indiana Pacers elnöke, Larry Bird az Indianapolis Star munkatársának elmondta, nem döntötte még el, hogy megtartják-e Frank Vogelt vagy sem. Beszélni fog a tulajdonossal, Herb Simonnal, utána fognak erről döntést hozni, de egyelőre nincs meg, hogy mikor beszél Simonnal - elfoglalt a tulaj, lehet, hogy holnap, de lehet, hogy jövő héten tudnak csak szót váltani erről -, így azt sem tudja, mi fog történni, és azt sem, hogy mikor. Egy valamit nem szeretne: azt, hogy Vogelt kétségek között tartsák, mivel van több szabad állás is jelenleg, amit betölthet a tréner, ha úgy döntenek, hogy elengedik. Az sokatmondó lehet, hogy Bird saját szavai szerint nem titok, hogy azt szeretné, ha több pontot dobnának.

Az Indianát egyébként a Toronto Raptors úgy verte meg 4-3-ra az első körben, hogy Kyle Lowry és DeMar Derozan is gyenge teljesítményt nyújtottak az egész párharc során. DeMarre Carroll Eric Koreennek (Canadian Press) azt nyilatkozta, hogy ő és Cory Joseph olyan csapatokból érkeztek, ahol az volt az alapvetés, hogy mindenkinek a játéka nagyon fontos a csapat eredményessége szempontjából - a kiscsatár úgy érzi, ez a sorozat azt mutatta meg, hogy minden egyes játékosra számíthatnak, és ennek így is kell lennie. DeRozan nem nyerhette volna meg egyedül ezt a párharcot, ahogyan Lowry sem, csapatként kellett felülemelkedniük a Pacersen. Lowry is hozzátette, hogy a keret összes játékosa beletette a maga részét a továbbjutásba.

A liga közben elismerte, hogy a hetedik mérkőzésen 20 másodperccel a vége előtt DeRozan faultolta Ian Mahinmit - gyakorlatilag kilökte a gyűrű alól, amikor a magasembernek Paul George feladott egy alley-oopot. Azért volt ez fontos, mert 3 pont volt a különbség a két fél között, még lehetett volna esélye az Indianának gyors faultokkal, hármasokkal legalább az egyenlítésre, ez azonban nem történt meg, így ma éjszaka a Raptors kezdi a második körös párharcát a Miami Heat ellen.

A Heatnél vannak problémák, ugyanis Dan Le Batard (ESPN Radio) információi szerint Chris Bosh és családja a Játékosok Szakszervezetét is próbálja bevonni, hogy rávegyék a csapatot, engedjék játszani az idei rájátszásban, a Miami csapatorvosai szerint azonban Bosh akár a pályán is meghalhat, ha ez megtörténik. Az erőcsatár jól érzi magát egyébként, tavaly nem ez volt a helyzet, mikor ugyancsak az All-Star hétvégén találtak vérrögöket a szervezetében - akkor a tüdejében, most a vádlijában -, és Bosh és felesége instagramon már a Charlotte Hornets elleni sorozat alatt is kampányoltak azért, hogy a Heat engedje játszani a kétszeres bajnokot.

A Sacramento Kingsnél újabb három ember kap interjúra lehetőséget: Jeff Hornacek és Mark Jackson mellett Corliss Williamson is felkerült a listára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus