Hírmorzsák 2016-05-03 (19:45)

Steve Kerr szerint Draymond Green kérdés nélkül Top10-es játékos jelenleg. Steph Curry nyerte a Magic Johnson díjat. Waiters előbb nem tudta, mi történt az utolsó játéknál, majd meg volt győződve róla, hogy Ginobili rálépett a vonalra. Ginobili szerint nem azért vesztettek, mert nem kapták meg a fújást. Byron Scottot némileg váratlanul érte menesztése. Terry Stotts jövő évi opcióját egyelőre nem hívta le a Portland. Stotts szerint Varejao sportszerűtlen volt, mikor felrúgta Hendersont, játékosa reakcióját megértette. Henry Bibby a jövő hét elején interjúzik a Kingsszel. Keith Applinget letartóztatták, mert AK-47-tel ment a sztriptízbárba. A Thunder nem a szoros végjátékok nagymestere, a Warriors ebben is ligaelső.

Manapság sokan gondolkodnak el és vitáznak azon, hogy Draymond Green szupersztár-e, de vezetőedzője, Steve Kerr máshonnan közelítette meg a kérdést. A Golden State Warriors mestere szerint ő nem így fogalmazná meg a dolgot, hanem úgy, hogy Top10 játékos-e valaki, márpedig szerinte az erőcsatár esetében nem is kérdés, hogy igen. Kerr úgy érzi, hogy ha az összes többi edzőt megkérdeznék a ligában erről, ők is egyetértenének vele ebben.

Ha már Warriors, akkor itt lehet megemlíteni, hogy megvan Steph Curry első idei egyéni díja is, de még nem az MVP: az irányító kapta a Profi Kosárlabda Újságírók Szervezetétől a Magic Johnson díjat, amit annak a játékosnak ítélnek oda, aki a pályán elért eredményei mellett a legszívélyesebb a médiával, aki a legjobban bánik velük - gyakorlatilag annak a Rudy Tomjanovich trófeának a játékosokra vetített változatát kapta, amit nemrég Dwane Casey-nek adtak. Csapattársa, Green, Damian Lillard, Carmelo Anthony és Paul Millsap voltak még a döntősök.

A ma hajnali San Antonio Spurs - Oklahoma City Thunder meccsnek érdekes vége volt, ahogyan arról már beszámoltunk délelőtt is. Az oldalbedobást elrontó, előtte szabálytalanságot elkövető Dion Waiterst kérdezték, hogy mi történt ennél az esetnél, amire azt mondta a dobóhátvéd, hogy őszintén szólva nem igazán tudja. Próbálta a labdát játékba hozni, mivel nem volt már időkérésük. A meccs hevében nem igazán fogta fel, mi történik, de sikerült nyerniük, csak ennyi a lényeg. Rákérdeztek, hogy Manu Ginobili nem volt-e túl közel hozzá, amire annyit mondott, hogy ő ugyan még nem nézte vissza az esetet, de remélhetőleg mások megteszik majd, mert szerinte az argentin rálépett a vonalra, annak is technikainak kellett volna lennie. Neki nincs erre befolyása, de egyébként is csak a győzelem érdekli.

A másik főszereplő, Ginobili azt mondta Michael C. Wrightnak (ESPN), hogy nem tudja pontosan, ki milyen szabályt szegett meg, de hogy valami volt, az biztos. Azt is hozzátette a dobóhátvéd, hogy ettől függetlenül nem emiatt veszítettek, hiszen megszerezték a labdát, volt egy dobásuk is, a támadópattanót is begyűjtötték. Soha nem látott még korábban ilyen esetet ő sem, nem tudja, hogy mit kellett volna fújni, vagy hogy egyáltalán kellett-e volna valamit ítélni, de mindegy is, már nem számít, mert vége van a meccsnek, nem fognak tudni változtatni a dolgokon. Oklahoma Cityben meg kell próbálniuk egy meccset nyerni.

A Los Angeles Lakers előző vezetőedzője, Byron Scott a Dan Patrick Show-ban elmondta, váratlanul érte némileg az, hogy menesztették, ő azt hitte, lesz 2-3 éve, hogy a jó irányba terelje a csapatot, de egyébként nincsenek rossz érzései az aranysárga-lila klubbal kapcsolatban. Scott azt úgy fogalmazott, hogy nehéz két éven van túl, de mikor elvállalta az állást, tudta, hogy ez lesz, erről beszéltek is az állásinterjún.

Sam Amick (USA Today) jelentette, hogy a Portland TrailBlazers még nem hívta le Terry Stotts 2016/17-es csapatopcióját, és egyelőre a hosszabbításról sem tárgyaltak vele. Jó eséllyel azért utóbbi lesz a megoldás az oregoni alakulat esetében, miután Stotts óriási meglepetésre jutott PO-ba csapatával, ott pedig már a második körben vannak - Amick úgy tudja, bízik a hosszútávú szerződés megkötésében az együttes, ezért nem hívták le az opciót.

A Blazers Golden State elleni első meccsén volt egy páros kiállítás, miután Anderson Varejao és Gerald Henderson kétszer is duplatechnikait kaptak - először azért, mert a brazil center esés közben szándékosan felrúgta a swingmant, ezért Henderson megpróbált elégtételt venni, egymásnak mentek, másodjára pedig szövegért (Varejao már a padon, Henderson a pályán), ezért küldték ki őket. Stotts azt nyilatkozta, hogy szerinte Varejao sportszerűtlen volt, saját játékosa reakcióját pedig teljesen megérti egy ilyen eset után - ha nem reagál ilyen hevesen, talán észre sem veszi senki a rúgást. Az persze egy szerencsétlenebb eset volt, hogy másodjára beszédért kiküldték, de meg kell védenie magát az embernek. Henderson annyit mondott, hogy nem érdekli már a dolog, csak az, hogy kikaptak - amiatt nem örült, hogy még volt esélyük a győzelemre, de kiállíttatta magát.

Nincs nap(szak) új Sacramento Kings interjú nélkül: Jason Jones (Sacramento Bee) értesülései szerint Henry Bibby a jövő hét elején érkezik majd az együtteshez egy beszélgetésre.

Az Orlando Magic játékosa, Keith Appling vitte ezúttal a kék-fény rovatot, miután vasárnap éjszaka letartóztatták Dearbornban - az irányító egy töltött AK-47-essel jelent meg egy sztriptízbárban. Azt nem tudni, mit akart Appling a fegyverrel, mint ahogy az sem világos egyelőre, milyen büntetésre számíthat.

A végére pedig ezúttal a végjátékok maradtak: a szorosabb mérkőzések negyedik negyedének, illetve hosszabbításának utolsó 6 perceit figyelembe véve így alakultak a 100 támadásra kivetített dobott és kapott pontok - a piros a kevesebb, a zöld a több ilyen mintát mutatja. Nem meglepő, hogy a Golden State Warriors vezet ebben is (bár nem volt túl sok szoros végjátékuk), az Oklahoma City Thundernél pedig látszik, mennyire gyengék voltak ebben a szezonban a meccsek lezárásában, főleg a többi élcsapathoz képest.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus