Hírmorzsák 2016-05-04 (12:15)

A Lakers az 1/1-et is cserélné egy sztárra. Towns mindenben megpróbál fejlődni a nyáron, nem csak 1-1 dologban. Melo szerint a Knicks következő vezetőedzőjének néha a játékosok szemszögéből kell vizsgálnia a dolgokat - még nem döntötte el, hogy részt akar-e venni az olimpián. Pierce azt akarta, hogy a Golden State elérje a 73 győzelmet, hogy utána ők tehessék tönkre a legendás szezont. McCollum szerint a Warriors sok szabálytalan elzárást ad. 5 hibás döntést állapítottak meg a Spurs-Thunder utolsó 13.5 másodpercében. Biyombo utólag kapott Flagrant 2-t. A Játékosok Szakszervezete megkereste a Heatet Bosh ügye miatt. A Kings James Borregóval is interjúzik.

Colin Cowherd (FOX Sports) értesülései szerint a Los Angeles Lakers nem akarja lassú ütemben folytatni az újjáépülést, így még ha az 1/1-et sorsolják is nekik a lotteryn, akkor is körbe fognak telefonálni a ligában, NBA sztárt akarnak érte szerezni.

A Minnesota Timberwolves centere, Karl-Anthony Towns Jared Dubinnak (Bleacher Report) nyilatkozott a nyári edzéseiről. Towns azt mondta, hogy mindig is annak a híve volt, hogy a játék minden elemén dolgozni kell az off-szezonban. Nem szabad egy valamire ráfeküdni, mert ha valaki így tesz, akkor limitálja a játéka egészét, ő pedig nem akar specialista lenni semmiben. Sokoldalú játékos szeretne lenni, aki mindenben jó - fizikálisan is próbál majd mindenre erősíteni, hogy a lehető legteljesebb kosaras lehessen. Kevin Garnettről elmondta, hogy rengeteget beszélgettek a kosárlabdáról és minden másról is, sokat viccelődtek. Olyan neki KG, mintha a bátyja lenne, Garnettnek pedig ő az öccse. Bíznak is egymásban és jól kijönnek a másikkal, nagyon jó kapcsolatban vannak.

A New York Knicks sztárja, Carmelo Anthony arról beszélt Marc Bermannek (New York Post), hogy milyen edzőt szeretne a csapat élén látni. Melo szerint az új trénernek jó kapcsolatban kell lennie a játékosokkal, ugyanakkor számon kell kérnie mindenkin, ha valaki nem csinál meg valamit a megbeszélt dolgok közül. Meg kell értenie a játékosok szemszögéből is a dolgokat - Anthony szerint ha valaki erre képes, akkor tud igazán nagy dolgokat véghezvinni. A kiscsatár úgy gondolja, hogy ego kérdése is, hogy egy edző képes-e, akar-e a játékosok szemszögéből vizsgálni bizonyos helyzeteket, mert néha nagyon nehéz ezt megtenni szakvezetőként.

Melo arról is beszélt Russ Bengstonnak (Complex), hogy egyelőre még nem döntötte el, hogy ott akar-e lenni a riói olimpián a Team USA tagjaként vagy sem. Szeretne játszani, de több más faktor is bejátszik ilyenkor - nagyon sok időt vesz el, a testének többlet terhelést jelent, ráadásul Brazíliában a közbiztonság sem a legjobb. Tudja, hogy az emberek előbb-utóbb szeretnék tudni, hogyan dönt, de úgy érzi, még nem kell rohannia ezzel - kicsit el akar távolodni a játéktól, új energiákat nyerni, aztán megmondja, hogy vállalja-e a szereplést vagy sem.

A Los Angeles Clippers veterán kiscsatára, Paul Pierce Howard Becknek (Bleacher Report) azt nyilatkozta, hogy nagyon szerette volna, ha a Golden State Warriors megdönti az 1996/97-es Chicago Bulls 72-10-es rekordját. Pierce azt mondta, hogy azért akarta az oaklandieknek a 73 győzelmet, mert akkor lett volna esélyük arra, hogy ők tegyék tönkre utána ezt a legendás szezont. Reménykedett benne, hogy mindenki ugyanígy gondolkodott a csapatnál - az más kérdés, hogy mint ismert, a Clippers végül az első körben kiesett, így nem is találkoztak a bajnokkal a PO-ban.

A Clipperst kiejtő Portland TrailBlazers dobóhátvédje, CJ McCollum az első Warriors elleni mérkőzés után azt mondta Jason Quicknek (CSNNW), hogy rengeteg szabálytalan elzárást ad a Golden State, folyamatosan mozognak a blokkjaik. McCollum szerint ezt a fajta tiszteletet kapja a bajnok - sokkal inkább tisztelik őket a bírók, mint másokat -, nekik viszont valahogy ettől függetlenül is meg kell találniuk a módját, hogy megkerüljék az elzárásokat, és nehezebb helyzetbe hozzák a dobóikat.

A liga öt hibás ítéletet állapított meg végül a San Antonio Spurs - Oklahoma City Thunder utolsó 13.5 másodpercében - Manu Ginobili vonalra lépését, Dion Waiters támadóhibáját a bedobásnál, Patty Mills és Kawhi Leonard faultját, valamint a legvégén Serge Ibaka mezhúzását LaMarcus Aldridge ellen.

A Miami Heat 1-0-ra vezet a Toronto Raptors elleni párharcban, de a hangulat azért nem lehet felhőtlen, Chris Bosh ugyanis sikeresen próbálta bevonni ügyébe az NBPA-t - a Játékosok Szakszervezete megkereste a csapatot, hogy engedjék játszani az erőcsatárt. Mint ismert, Bosh vádlijában találtak ezúttal vérrögöket, miután tavaly a tüdejében történt meg ugyanez, és nincs egyetértés a két fél, illetve a különböző orvosok között, meddig is kell véralvadásgátlót szedni azt követően, hogy eltűnt a vérrög a játékos szervezetéből. A Szakszervezet azt a nyilatkozatot adta ki, hogy Bosh és az egészségi állapota számukra a legfontosabb, beszéltek vele és az ügynökével is, és reményeik szerint közös megegyezésre jutnak. Brian Windhorst (ESPN) információi szerint nincs olyan csapatorvos a ligában, amely jelenleg engedné Bosh-t játszani.

Ma sem úsztuk meg Sacramento Kings interjú nélkül: Marc Stein (ESPN) értesülései szerint Ettore Messina mellett az Orlando Magic volt vezetőedzőjével, James Borregóval is sikerült megbeszélniük egy időpontot - ő egyébként Messinához hasonlóan jelenleg a San Antonio Spurs segédedzője.

A végére pedig Bismack Biyombo maradt, aki utólag kapott egy Flagrant 2-t, miután még az Indiana Pacers elleni hetedik meccsen lekönyökölte Myles Turnert - eltiltással nem sújtották.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus