Hírmorzsák 2016-05-05 (10:30)

Bosh biztosan nem játszik már ebben a PO-ban. Batum megtartása a Hornets első számú nyári feladata. Jim Buss szerint elég fiatalja van a Lakersnek. Walton kívánságlistájának élén Brian Shaw áll. Draymond Green szerint a képernyő fele lefagyott legutóbbi interjújánál (videó). Phil Jacksonnak más az elnöki feladatkör, mint az edzői volt. McHale lehet Vogel utódja Indianában, a Pacers a Golden State-hez hasonló támadójátékot akar játszani. Barbosa lovaknak adott gyógyszert kap, Ezeli majdnem elhányta magát tőle. A Rocketsnél 10-15 edző is járhat interjún (Cassell, Chris Finch, Stephen Silas, Del Negro, D'Antoni, Vogel, Hornacek, Jeff Van Gundy, Kenny Smith), Bickerstaff viszont visszalépett. Bargnani azért nem maradt a Netsnél, mert több játékpercet ígértek neki. Lowry nem tudja, mi a baj, de ahhoz, hogy a Heaten továbbmenjenek, neki javulnia kell. A Westbrook-Payne-Villanueva affér Star Wars köntösben (videó).

Gyorsan lezárult Chris Bosh és a Miami Heat ügye, a csapat a játékossal együtt kiadott egy hivatalos közleményt, amelyben kijelentették, hogy az erőcsatár ebben a PO-ban biztosan nem lép pályára. A két fél az orvosi stábbal együtt azon dolgozik a továbbiakban, hogy Bosh minél hamarabb visszatérhessen a parkettre.

Úgy tűnik, hogy a Los Angeles Lakers tényleg megpróbálja elcserélni a draftjogát, ha a Top3-ban maradnak, és így nem kell azt átadniuk a Philadelphia Sixersnek - tegnap jöttek ki először hírek erről, este pedig olyan pletykák is napvilágot láttak, hogy Paul George a kiszemeltjük. Jim Buss elnök és tulajdonos Eric Pincusnak (Basketball Insiders) elmondta, hogy szerinte jelenleg tökéletes a fiatal játékosaik száma, most tapasztalt veteránokat akarnak szerezni melléjük.

Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) jelentette, hogy az aranysárga-liláknál közben Luke Walton is kezdi összeszedni a szakmai stábjába kívánt neveket - mint ismert, a Golden State Warriors szezonjának végéig marad ott segédedző, de aztán a Lakers vezetőedzője lesz. Walton listájának élén állítólag Brian Shaw az első név - ő volt Phil Jackson segédedzője a csapatnál, mikor Walton még játékos volt.

Ha már szóba került, akkor folytassuk Phil Jacksonnal: a New York Knicks elnökének egyik segítője Marc Bermannek (New York Post) azt mondta, hogy Jackson még mindig gondolkodik azon, hogy ki legyen a vezetőedzőjük, bár továbbra is Kurt Rambis a favorit. A meg nem nevezett személy szerint a szakvezető mindig 3-4 lépéssel mindenki más előtt járt fejben, de ez edzőként volt, elnöknek lenni nagyon más számára. A segítő azt is hozzátette, hogy ha Rambisszel akar nekivágni a Knicks a szabadügynökpiacnak, ki kellene nevezni még előtte, hogy ez is tisztázott legyen addigra.

Az előbb említett Adrian Wojnarowski hozta azt a hírt is, hogy a Houston Rockets nagyjából 10-15 edzővel fog interjúzni a tréneri posztért - Sam Cassell-lel és Chris Finch-csel már le is ültek beszélgetni. Jeff Van Gundy továbbra is a listán van, ahogy Jeff Hornacek és Stephen Silas is, de Marc Stein (ESPN) forrásai szerint Vinny Del Negro, Mike D'Antoni, Kenny Smith és Frank Vogel is a jelöltek között található. Wojnarowski információi szerint JB Bickerstaff visszalépett, ő már biztosan nem marad vezetőedző - több más együttes hívja első számú segítőnek. Stein úgy tudja, hogy a rengeteg jelölt közül a bizonyított vezetőedzők és az ígéretes segédedzők azok, akiket igazán fontolóra fognak venni.

Mitch Lawrence (Sporting News) információi szerint a Rockets volt trénere, Kevin McHale lehet Frank Vogel utódja az Indiana Pacersnél. A hírek szerint Larry Bird elnök a szezont lezáró interjúkon azt mondta a játékosoknak, hogy a következő idényben nagyobb tempóban fognak játszani, több pontot szeretnének látni, és kevesebb lesz a felállt védelem elleni figura - lényegében a Golden State mintájára akarnak játszani. Volt arról szó tegnap, hogy Bird ma tart sajtótájékoztatót, de egyelőre nem ismert Vogel sorsa - nagyon úgy tűnik, hogy mennie kell szerződése lejártával, tehát most.

Nem meglepő, de a Charlotte Hornetsnél Nicolas Batum megtartása lesz az első számú nyári feladat, legalábbis Rich Cho GM saját bevallása szerint. A szakvezető úgy gondolja, hogy a francia kiscsatárnak nagyon fontos szerepe van az együttesnél, nagyszerű munkát végzett támadásban, védekezésben, illetve az öltözőben, a csapategység kialakítása érdekében is.

A Brooklyn Nets egykori játékosa, Andrea Bargnani facebookon magyarázta meg, miért hagyta ott csapatát az idény közben, hogy utána egyik együttesnél se folytassa. Az olasz erőcsatár szerint sokkal több percet ígért neki a Nets az aláírásakor, mint amennyit ténylegesen játszott, ezért úgy érezte, nincs értelme annak, hogy a csapatnál maradjon. Azt is hozzátette, hogy nagyon szeretett volna egy Euroliga-gárdához aláírni, de már nem volt elég idő, hogy megegyezzen bármelyikkel.

A Golden State Warriors brazil hátvédjét, Leandro Barbosát 2013-ban megműtötték a térde miatt, és akkor úgy tűnt, vége is lehet karrierjének, ám továbbra is használható tagja a bajnoknak. Kérdezték a játékostól, hogy mi a titka, amire azt mondta, hogy egy olyan gyógyszer, amit lovaknak adnak - nekik folyamatosan versenyezniük kell, ezért ha valamelyik ló lesérül, beadják neki ezt a gyógyszert, hogy gyorsabban gyógyuljon. Festus Ezelinél is próbálkoztak vele, de ő majdnem elhányta magát tőle. A center úgy fogalmazott, hogy nagyon meg kell vele értetni, hogy ez most számára jó lesz és működni fog, mert egyébként undorítónak tartja.

A Portland elleni második meccs után Ezeli Draymond Greennel ült a média elé, utóbbi pedig mintha kővé dermedt volna. Green azt mondta, mikor látta a felvételeket, hogy szerinte a képernyő rá vonatkozó fele egyszerűen lefagyott, és hogy furcsa dolog ez a technológia.

Tegnap este került előtérbe, mennyire gyenge formában van Kyle Lowry a rájátszásban - az irányító a Miami Heat elleni első meccs után még maradt a Raptors csarnokában és jóval éjfél utánig dobált. Lowry Mike Mazzeónak (ESPN) azt nyilatkozta, hogy volt már ilyen gödörben, de nem a szezon ezen részében - ilyenkor mindenki figyel az emberre, és pont az a bosszantó, hogy most sült be. Tudja, hogy jobb ennél, valahogy muszáj ezt be is bizonyítania - valahogy nem érzi most a gyűrűt, ezt kell megoldania, de nem tudja, mi a baj. Nem zárkózik el a kritikák elöl, tudja, hogy pocsékul játszik - az előző körből ugyan továbbmentek úgy is, hogy nem ment neki a játék, de ahhoz, hogy a Miamit is legyőzzék, javulnia kell.

A végére pedig Russell Westbrook és Cameron Payne mérkőzéseket felvezető tánca maradt, amit Charlie Villanueva zavart meg még az első kör második meccsén. A jelenet Star Wars köntösbe bújtatva:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus