Hírmorzsák 2016-05-05 (21:15)

Ezeli 45-50 milliót kaphat 3 évre, a Lakers akarja leigazolni. Most úgy tűnik, Jimmy Butlert meg akarja tartani a Bulls. Ira Winderman szerint Bosh soha többet nem játszik. Vogelt elküldte a Pacers, McMillan, Hornacek, Shaw és Boylen a lehetséges utódai. McHale nem lesz a Kings vezetőedzője. Amíg Phil Jackson vakáción van, áll a Knicks edzőkeresése. Wall mindkét térdét megműtötték, valószínűleg oda az olimpiája. Barkley szerint a Hawksnak fizikális játékkal ki kell szednie valakit a Cavsből, Oakley leoltotta. Lesz Kobe-film "Dear Basketball" címmel.

Sean Deveney (Sporting News) értesülései szerint a Los Angeles Lakers érdeklődik Festus Ezeli iránt. A center a Golden State Warriors korlátozott szabadügynöke, tehát minden rá érkező ajánlatot tarthat majd a bajnok, de Luke Walton, a Warriors jelenlegi segédedzője, a Lakers leendő vezetőedzője jól tudja, mit nyerhet vele az aranysárga-lila együttes. A hírek szerint Ezeli az új sapka miatt nagyjából 45-50 millió dollár között kaphat 3 évre.

A. Sherrod Blakely (CSNNE) értesülései szerint a Chicago Bulls ugyan meghallgatja a Jimmy Butlerre érkező ajánlatokat, de bárki jelentkezik be náluk a swingmanért, azt az üzenetet kapja, hogy jelenleg egyáltalán nincs tervben véve az elcserélése, meg akarják tartani. Blakely úgy tudja, hogy a Boston Celtics esetében (ők az egyik érdeklődők) a Top3 pick sem elég önmagában, legalább egy legit kezdőt kell felajánlani a draftjoggal együtt, hogy a Chicago egyáltalán elgondolkodjon Butler mozdításán, és jó eséllyel Jae Crowdernek a felajánlott csomagban kell lennie.

A Miami Heat egyik régi beatwritere, Ira Winderman (South Florida Sun-Sentinel) azt nyilatkozta, hogy úgy érzi, Chris Bosh nem fog többet játszani - nemcsak idén, hanem soha.

Amint arról a délután folyamán már beszámoltunk, Frank Vogel szerződését nem újította meg az Indiana Pacers, elengedték a vezetőedzőt. Marc Stein információi szerint az első jelöltek között Nate McMillan és Brian Shaw található, Ken Berger (CBS Sports) pedig Jim Boylent és Jeff Hornaceket adta a listához saját forrásai alapján. McMillan 2013 óta a Pacersnél, Boylen tavaly nyár óta a Chicago Bullsnál segédedző, Shaw tavaly március, Hornacek pedig idén február óta "munkanélküli" - előbbit a Denver, utóbbit a Phoenix menesztette vezetőedzőként, de McMillan mellett Shaw is volt az Indiana segédedzője.

Szintén az edzőkhöz tartozik, hogy Kevin McHale kihúzatta magát a Sacramento Kings lehetőséges edzőjelöltjei közül - sokan spekuláltak, hogy a Pacersnél kap majd munkát Vogel elküldését követően, de Larry Bird egyértelmű "nem"-mel válaszolt, mikor rákérdeztek ennek a lehetőségére.

Ha már edzőkeresések, akkor itt lehet megemlíteni, hogy van, ahol szünetelnek: Ian Begley (ESPN New York) jelentette, hogy Phil Jackson éppen Nebraskában és Iowában nyaral, ő pedig ligaforrásokra hivatkozva úgy tudja, hogy amíg az elnök szabadságon van, addig be van fagyasztva az új edző keresése a New York Knicksnél. Jackson rafkós húzása lehet ez, ha igazak a hírek, ugyanis most még rengeteg a használható jelölt, akikkel le lehetne ülni interjúzni - így nem fog, a végén pedig marad majd Kurt Rambis.

A Washington Wizards bejelentette, hogy megműtötték John Wall bal térdét - a kalcium-lerakódást takarították le az egyik térdszalagjáról, így gyorsabban fog gyógyulni és kevésbé lesz számára fájdalmas a játék. A játékmester jobb térde miatt is kés alá kellett feküdnie - az oda nem illő részektől szabadították meg Wallt. A következő idény kezdetére készen fog állni a játékra. Jorge Castillo (Washington Post) úgy tudja, hogy az irányító nem vesz részt az olimpia előtti edzőtáborban, jó eséllyel kihagyja az ötkarikás játékokat, és az is elképzelhető, hogy a Wizards edzőtáborának kezdetére sem épül fel teljesen.

Charles Barkley újfent a figyelem középpontjába került, a TNT szakkommentátora ugyanis ma hajnalban azt mondta, hogy szerinte az Atlanta Hawksnak ki kellene valakit szednie a Cleveland Cavalierstől. Mikor rákérdeztek, hogy mire gondol, akkor utalt arra, hogy fizikálisabb játékot kellene játszani, és egyszerűen valakit ki kell szedni ezzel - erre a többi stúdióban ülő is csak annyit mondott, hogy országos TV-ben talán ilyet nem kellene... Charles Oakley-val nem nagyon kedvelik egymást, Oakley twitteren üzent is neki, hogy talán nem kéne semmit mondania a Cavsről, mert életében nem volt kemény játékos soha.

A végére egy jó hír a Kobe Bryant-drukkereknek: a Sports Illustrated bejelentette, hogy Dear Basketball címmel lesz egy Kobe által narrált rövidfilm az ősz folyamán, illetve több mini-dokumentumfilmet is forgatnak majd. Mint ismert, ezzel a címmel írt levelet Bryant a szezon közben a Players Tribune-ban, mikor bejelentette, hogy befejezi pályafutását az idény véégn.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus