Hírmorzsák 2016-05-06 (10:15)

Steph Curry valószínűleg nem játszik a Blazers elleni harmadik meccsen. Spoelstra kifakadt Vogel menesztése és egy oldalbedobás miatt is (videó). Lowry a pályán nem dob pontot, a pályán kívül meg nem barátkozik (videó). Harkless úgy érzi, sikerült felidegesítenie Klay Thompsont, három és fél negyedig nagyon jól védekezett rajta. Tyronn Lue szerint nincs helye a kosárlabdában szándékos sérülésokozásnak. Felmerültek új ötletek a Hack-a-Shaq büntetésére, többen ellenzik továbbra is a szigorítást.

A Golden State Warriors vezetőedzője, Steve Kerr tegnap este bejelentette, hogy Steph Curry valószínűleg nem játszik a Portland TrailBlazers elleni harmadik találkozón - az irányító továbbra sem edzett még a többiekkel, még 3-a-3-ra sem tréningezett, és mindenképpen meg akarják nézni, hogyan mozog, milyen ritmusban van, hogyan bont védelmet, majd hogyan reagál másnap erre, mielőtt pályára engednék. Kerr szerint Curry egyre jobb állapotban van, nem volt visszaesés állapotában, úgyhogy valószínűleg vasárnap megnézhetik majdnem teljes edzésen is, aztán fog kiderülni, hogy játszhat-e a hétfői negyedik összecsapáson.

A Portland játékosa, Mo Harkless három negyedig nagyon jól fogta Klay Thompsont, akinek az utolsó 12 perc előtt 17 pontja volt 17 rádobásból. Harkless Joe Freemannek (The Oregonian) elmondta, megpróbálta megnehezíteni Thompson dolgát, ennyi volt a terve - le akarta szedni a pályáról, minél jobban az arcába akart mászni, hogy ha sikerülnek is a dolgai, az minél nehezebben legyen meg. Úgy érzi, sikerült is felidegesítenie ezzel Thompsont - a Warriors dobóhátvédje kapott egy technikait, mikor meglegyintette Harklesst az egyik alkalommal. Sok elzárással játszik a bajnok, Harkless szerint 3-4 kemény ütközése van minden egyes játékban, de fel van készülve erre, és szerinte 3 és fél negyedig kifejezetten jó munkát végzett Thompsonon.

Tegnap délután engedte el az Indiana Pacers Frank Vogel vezetőedzőt, ez pedig David Blatt menesztése után újfent nagy vihart kavart. Most a Miami Heat trénere, Erik Spoelstra mondta el gondolatait a Miami Heat Toronto Raptors elleni mérkőzése előtt - szerinte nagyon nyugtalanító, hogy Vogelt is "menesztették". 8 éve vezetőedző, és talán ő van a posztján a második legrégebben az egész ligában - Spoelstra úgy gondolja, hogy ez egy nagyon szomorú kép az edzői szakma jelenlegi állapotáról, és sokatmondó a klubok stabilitásáról. Larry Bird elnök azt is mondta sajtótájékoztatóján, hogy szerinte 3 év alatt elveszíti egy edző a mondandója súlyát, ami Spoelstra szerint nem igaz, hiszen 2-3 évente cserélődik a csapatok állománya, náluk például Dwyane Wade és Udonis Haslem az állandóság, mindenki más változott a keretben.

Tegnap este volt arról szó, hogy Charles Barkley szerint az Atlanta Hawksnak valakit ki kell szednie a Cleveland Cavalierstől - gyakorlatilag arra utalt, hogy sérülést kell okozniuk a Cavs egyik játékosának. Az ohióiak vezetőedzőedzője, Tyronn Lue azt nyilatkozta tegnap, hogy ilyen dolgoknak nincs helye a kosárlabdában. Keményebben játszhat valaki, hogy megállítsa a másik csapatot, de mikor szándékos sérülésokozásról van szó, az nem fér bele ebbe a sportba - reményei szerint a bírók is figyelnek arra, hogy mindkét oldal tisztán játsszon. Nincs bajuk a kemény kosárlabdával, de a játéknak tisztának kell maradnia. Lue azt is elmondta, hogy nem akarták megalázni az Atlantát, nem azért mentek rá még 40 pontos előnynél is a triplarekordra, egyszerűen a játékosai meg akarták dönteni ezt a csúcsot - egyébként is a kezdőiket lecserélték korán, a cserék, a kevesebbet játszók viszont szerettek volna történelmet írni.

Zach Lowe (ESPN) jelentette, hogy csapatvezetők és tulajdonosok egy része még mindig megpróbál kampányolni a Hack-a-Shaq szabály megváltoztatása ellen, mert szerintük a gyenge büntetőzésnek meg kell legyen az ára - mint ismert, Adam Silver idén változtatott álláspontján, várhatóan szigorúbban büntetik majd ezeket a faultokat. Rick Sund egyik javaslata eljutott a versenybizottságig is: ha a védekező csapat még a támadó térfélen követ el faultot ezzel a hackeléssel, arra ugyanolyan szabályok vonatkoznának, mint az utolsó 2 percben - egy módosított verzió szerint a védő térfélen egészen a triplavonalig érvényes lenne ez a szabály, nem csak a másik térfélre. Egy másik opció az lenne, hogy 2 büntető bedobására 3 lehetősége lenne az adott illetőnek az ún. "super bonus" alapján.

Kyle Lowrynak a pályán kívül sem megy:

A végére pedig Erik Spoelstra maradt, akinek kellett egy kis nyugtató néha:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus