Hírmorzsák 2016-05-06 (21:45)

A Spurs is rámegy Durantre a nyáron. Diaw-t úgy próbálja lefogyasztani Popovich, hogy fent hagyja a már eldőlt meccseken is. Steph Curry a harmadik meccsen nem játszik, a negyedikre is halvány esély van. Kerr Livingstont dicsérte. Quin Snyder többéves hosszabbítást írt alá a Utah-val. A Rockets Stephen Silasszel és Hornacekkel is interjúzik. Byron Scott többet játszatta volna az idősebb játékosait, ha tudja, hogy az állása a tét idén. Satoranskynak többéves szerződést akar adni a Wizards. Ben Simmons és Dragan Bender nem lesznek ott a jövő heti draftfelmérőn, a többi top-fiatal igen.

 

Felmerült, ami már korábban is, és ami még valószínűleg júliusig fel fog már párszor: a San Antonio Spurs is rá fog mozdulni Kevin Durantre, Marc Stein (ESPN) forrásai szerint legalább annyira érdekli őket ez a lehetőség, mint a Golden State Warriorst. Arról már korábban is említést tettek a beszámolók, hogy Durant leigazolásához kevés, hogy nőni fog a sapka idén nyáron - Danny Greent vagy Tony Parkert el kell cserélniük ahhoz, hogy beférjen az Oklahoma City Thunder kiscsatára.

A Spurshöz tartozik az is, hogy Boris Diaw a Sports Illustratednek azt nyilatkozta, hogy Gregg Popovich úgy próbálja fogyasztani, hogy fent hagyja a pályán azokon a meccseken, amikor nagy előnyben vannak. A francia magasember azt mondta, hogy ha 30 pont körüli fórban vannak, akkor többször van úgy a tréner, hogy inkább pályán tartja, hátha így lead pár kilót.

A Golden State Warriors vezetőedzője, Steve Kerr bejelentette, hogy hivatalos, Steph Curry nem játszik a holnap esti harmadik meccsen, sőt, Kerr elmondása szerint arra is kis esély van, hogy a hétfői negyedik találkozón ott lesz a többiekkel. Curry ma is dobált, de ma sem edzett sem 3-a-3-ra, sem 5-az-5-re. A tréner a Curryt helyettesítő Shaun Livingstonról is megemlékezett Ron Kroichicknek (San Francisco Chronicles) - elmondása szerint nélküle az egész játékuk és a csapat "halott" lenne. Elvesztették az MVP-t, de Livingston több mint tökéletes pótlék számukra, nagyszerű játékosnak tartja.

A Utah Jazz meghosszabbította Quin Snyder vezetőedző szerződését - azt nem tudni, hogy milyen időintervallumra és mennyi pénzért írt alá Snyder, csakhogy többéves megállapodást kötött a Jazz-zel.

Ha már edzők, akkor itt lehet megemlíteni, hogy a Houston Rocketsnél interjút beszéltek meg Jeff Hornacekkel és Stephen Silasszel - előbbit februárban menesztette a Phoenix Suns, utóbbi 2010 óta a Charlotte Hornets segédedzője.

Arról volt már szó, hogy Byron Scottot meglepte, hogy menesztették a Los Angeles Lakerstől, az aranysárga-lilák ex-trénere pedig Mark Medinának (Los Angeles Daily News) elmondta, hogy ha tudja, hogy ez a helyzet, hogy nincs ennyi ideje az újjáépülésre, akkor többet játszatta volna az idősebb játékosokat, mint Lou Williamst és Brandon Basst, mert velük nagyobb esély lett volna a győzelmek megszerzésére. Julius Randle és D'Angelo Russell többször is kikerült a kezdőcsapatból, mert remélte, hogy rájönnek majd, mit miért csinál, de nagyon ritkán történt ez meg szerinte.

A EuroHoops információi szerint a Washington Wizards többéves szerződést kíván adni idén nyáron Tomas Satoranskynak. A cseh hátvéd a 2012-es draft 32. helyén kelt el, és nemrég írt alá hosszabbítást a spanyol Barcelona csapatával, amiben van egy 1.5 millió eurós kivásárlási ár - a hírek szerint a fővárosiak hajlandóak ezt kifizetni azért, hogy Satoransky már idén áttegye a székhelyét Amerikába.

Sokat ugyan nem jelent, de a draft felmérőn Ben Simmons és Dragan Bender sem lesznek ott a lotterybe várt játékosok közül - Brandon Ingram, Jaylen Brown, Jamal Murray, Buddy Hield és Kris Dunn mind részt vesznek majd a jövő heti chicagói összejövetelen.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus