Hírmorzsák 2016-05-08 (20:30)

Valanciunas kihagyja a teljes Heat elleni sorozatot (bokaficam), Whiteside állapota day-to-day (MCL-húzódás). Kerr szerint Lillard ma hajnalban sokban hasonlított Steph Curryre. A Lakers nem várja meg Luke Waltont, hogy összerakják az edzői stábot. Clarkson nyári döntésére hatással lesz Walton kinevezése. Jimmy Butlernek nem tetszettek Forman vele kapcsolatos kijelentései. Durant tiszteli David Westet, amiért lemondott pénzről a jobb csapatba kerülés érdekében. JR Smith szerepelhet a Space Jam 2-ben. Ben Simmons a lotteryn sem lesz jelen.

A ma hajnali Miami Heat - Toronto Raptors találkozón mindkét kezdő center megsérült, ami a teljes további ütközetre rányomhatja a bélyegét. A kanadaiak már bejelentették, hogy jobb bokasérülése miatt Jonas Valanciunas ebben a sorozatban már nem léphet pályára, az MRI vizsgálatok alapján pedig Hassan Whiteside jobb térdében meghúzódott az MCL térdszalag - utóbbinál a floridaiak nem közölték, hogy milyen súlyos a sérülés, day-to-day a középjátékos státusza, de elég nagy a ködösítés, gyakorlatilag nem tudni, hogy mennyit kell kihagynia.

Szintén ma hajnalban játszott egymással a Golden State Warriors és a Portland TrailBlazers, az oregoniak pedig Damian Lillard 40 pontos, 10 gólpasszos estéjével megverték a bajnokot. A találkozót követően a Warriors vezetőedzője, Steve Kerr azt nyilatkozta, hogy Lillard nagyban hasonlított Steph Curryre - a Portland egyese korábban elmondta, hogy nem szereti, ha az MVP-hez hasonlítják. Lillard azt nyilatkozta, hogy nem érezte úgy, hogy rajta áll vagy bukik a siker, de azt tudta, hogy neki kell a vezérnek lennie, mert ha ő agresszíven kezdi a meccset, az átragad a csapattársaira is.

A Golden State-től a Los Angeles Lakershez igazoló Luke Waltonról Mitch Kupchak GM nyilatkozott Bill Oramnek (Orange County Register) - a szakvezető szerint nem volt értelme várni, hiszen Walton volt az első számú jelöltjük, ráadásul több csapat is keresett még edzőt, ezért döntöttek úgy, hogy gyorsan meg is egyeznek vele, a többi megbeszélt interjújukat pedig lemondják. Reményeik szerint Walton június közepéig elfoglalt lesz még a Warriorsszel, bár alig várják, hogy csatlakozzon a csapathoz. Azt is elmondta Kupchak, hogy nem fognak várni Walton megérkezéséig arra, hogy a szakmai stábot összerakják.

Az aranysárga-lilák korlátozott szabadügynök dobóhátvédje, Jordan Clarkson az ESPN-nek adott telefoninterjújában elmondta, hatással lesz nyári döntésére Walton kinevezése, mert a Golden State játéka neki és a keret több tagjának is fekszik - azt a tréner már elárulta, hogy ahhoz hasonló játékot akar látni csapatától. Maradni akar Los Angelesben és a csapatnál is, mert már a szezon végi interjúkban is elmondta, nem akar olyan játékos lenni, aki csapatról csapatra jár folyamatosan. A Lakersnél akar történelmet írni, Walton megszerzése pedig csak megkönnyíti a helyzetet.

A Chicago Bullsnál Jimmy Butler és a GM, Gar Forman nem lesznek barátok. Április 13-án kérdezték a szakvezetőt, hogy Butlert cseréli-e a csapat, amire annyit mondott Forman, hogy minden lehetőséget meg kell vizsgálniuk. KC Johnson (Chicago Tribune) forrásai szerint Butlernek nem nagyon tetszett ez a kijelentés - korábban sem kedvelte Formant, mert úgy érezte, hogy nem fair módon tárgyaltak vele a szerződés hosszabbításakor.

Az Oklahoma City Thunder kiscsatára, Kevin Durant Anthony Slaternek (The Oklahoman) elmondta, nagyon tiszteli David West döntését, hogy lemondott egy csomó pénzről azért, hogy jobb helyzetbe kerüljön a végső győzelem szempontjából. KD úgy fogalmazott, hogy nem minden a pénz - persze fontos, hogy anyagilag biztos alapokat biztosítsanak a családjuknak, de West úgy volt vele, hogy keresett már eleget, most pedig a legnagyobb sikert tűzte ki céljául. Durant úgy gondolja, nem sokan mondtak volna le pénzről ennek érdekében, úgyhogy nagyon tiszteli Westet.

Úgy néz ki, hogy alakul a Space Jam 2 szereplőinek listája - a TMZ értesülései szerint a film készítői megkeresték JR Smith-t, hogy lenne-e kedve szerepelni a produkcióban, amelyben mint ismert, csapattársa, LeBron James lesz a főszereplő. Smith egyik képviselője azt mondta, hogy az érdeklődés kölcsönös a két fél között.

A végére pedig egy kis draft maradt: Ben Simmons nemcsak a jövő heti draft felmérőt hagyja ki, de nem lesz ott a lotteryn sem - az utóbbi években a legelőkelőbb helyekre jósolt játékosok megjelentek ezen az eseményen is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus