Hírmorzsák 2016-05-09 (11:30)

Steph Curry valószínűleg a ma esti negyedik meccsen sem játszik. A Kings közel a megegyezéshez Joergerrel. A Memphis első számú jelöltje Frank Vogel, de nem ő az egyetlen célpont (Hornacek, Messina, Tibbets, Fitzdale, Ewing). Fournier, Batum, Mahinmi és Gobert sem játszik a franciáknál az olimpiai selejtezőtornán. Wade nem akart tiszteletlen lenni azzal, hogy a kanadai himnusz alatt is dobált (videó).

A Golden State Warriors irányítója, Steph Curry valószínűleg a ma esti, Portland TrailBlazers elleni negyedik mérkőzésen sem lép majd pályára, jelentette be Steve Kerr vezetőedző. A tréner szerint játékosa mozgása olyan, mint a legjobb formájában, de a kondíciója nem az igazi a kéthetes kihagyás miatt. Tegnap edzett, ma pedig megnézik, hogyan reagált szervezete erre - a meccs előtt dől el, hogy bevetik-e Curryt vagy sem.

Folytassuk az edzőkeresésekkel. Egyrészt a Sacramento Kings tulajdonosa, Vivek Ranadive ma találkozik Dave Joergerrel, Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) információi szerint pedig rohamléptekkel közelednek a felek a megegyezéshez - az újságíró úgy tudja, egy 3 éves, évi 4 millió dolláros szerződést fog kötni Joerger a kaliforniaiakkal. A tréner saját maga állíthatja össze a szakmai stábját - Wojnarowski forrásai szerint Elston Turner jön vele a Memphistől, és Bill Bayno is segédedző lesz a Kingsnél Joerger mellett.

Szintén Wojnarowski hozta a hírt, hogy a Memphisnél Frank Vogel az első számú jelölt, és meg is keresték már az Indiana Pacerstől menesztett edzőt. Vogel mellett azért a Grizzliesnél több jelölt is van: Wojnarowski információi szerint Jeff Hornacekkel, Ettore Messinával, Patrick Ewinggal, Nate Tibbets-cel és David Fitzdale-lel is le akarnak ülni interjúzni, ha Vogellel nem jönne össze vagy elhúzódna a dolog. Érdekesség, hogy Hornacek és Vogel mellett csak segédedzők vannak a felsorolásban - Messina a Spursnél, Ewing a Charlotte-nál, Tibbets a Portlandnél, Fitzdale pedig Miamiben dolgozik jelenleg "segédként".

A francia válogatott ötkarikás játékokról szőtt álmainak biztosan nem tesz jót, hogy Nicolas Batum, Ian Mahinmi és Evan Fournier ügynöke, Bouna Ndiaye bejelentette, egyikőjük sem vesz részt a manilai olimpiai selejtezőtornán, ahonnan csak a győztes megy tovább Rióba. Mindhárman szabadügynökök lesznek a nyáron, valószínűleg ezért nem akarnak beszedni egy esetleges sérülést. Hármójuk mellett Rudy Gobert már korábban jelezte, hogy nem lesz ott a Fülöp-szigeteki fővárosban rendezett selejtezőn.

A végére pedig a Miami Heat ikonja, Dwyane Wade maradt, aki a Toronto Raptors elleni sorozat harmadik meccse előtt, a kanadai himnusz közben a tempókat gyakorolta. A dobóhátvéd tegnap a csapat edzése után elmondta, hogy szerinte egyáltalán nem ismerik azok az emberek, akik szerint egy egész országgal szemben tiszteletlen lenne - ez a szokása minden meccs előtt, egyszerűen elcsúszott időben, ezért dobott még a kanadai himnusz alatt is. A liga szóvivője, Tim Frank annyit mondott Michael Wallace-nak (ESPN), hogy beszéltek a Heattel arról, hogy ilyen a jövőben ne forduljon elő többet, és biztosítsák ezt, ha lehet.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus