Hírmorzsák 2016-05-09 (21:30)

Kemba Walker bal térdét megműtötték (meniscus-szakadás). Whiteside biztosan nem lép pályára ma éjszaka, Steph Curry viszont lehet, hogy mégis játszik a Blazers elleni negyedik mérkőzésen. Curry az MVP, Buford az év vezetője. Dave Joerger a Kings új vezetőedzője. Horford szereti Atlantát. A Rockets Blatt-tel és Kenny Smith-szel interjúzik. Lue március végén kiosztotta a Cavs sztárjait, Love-tól több agresszivitást kért. Mike Krzyzewskit megműtötték (sérv). Brett Brown képviseli a Sixerst a lotteryn.

A Charlotte Hornets irányítóját, Kemba Walker megműtötték - a bal térdében elszakadt a meniscus, ezért kellett kés alá feküdnie. Nem kivették, hanem helyrehozták a testrészt, úgyhogy hosszabb időt vesz igénybe majd felépülése, de ettől függetlenül a következő idény kezdetére fel fog épülni a játékmester.

Ha már sérülések, akkor itt lehet megemlíteni, hogy a Miami Heat centere, Hassan Whiteside biztosan nem játszik ma éjszaka, a Toronto Raptors elleni negyedik meccsen - a középjátékos egyelőre járógipszet és térdvédőt is hord. Erik Spoelstra annyit mondott, hogy annak örülnek, hogy nem szakadásról, "csak" húzódásról van szó, de egyelőre nagyon korai arról beszélni, hogy mikor térhet vissza Whiteside. A bajnoknál Steph Curry játéka "kérdéses"-re javult, elképzelhető, hogy játszani tud - Marc J. Spears (The Undefeated, ESPN) információ szerint elég optimisták a csapatnál, talán csere lehet ma az irányító.

Két díjról is jöttek hírek ma. Az egyelőre nem hivatalos, hogy Curry lett az MVP az előző idény után újra, az Év Vezetője díj viszont a San Antonio Spurs GM-jét, RC Bufordot illeti - részleteket ezen a linken találhattok a szakvezetők szavazásának végeredményéről. Curry egyébként Steve Nash és Magic Johnson után a harmadik irányító, aki több MVP-címet is nyer, Allen Iverson és Michael Jordan mellett pedig a harmadik játékos, aki ugyanabban az idényben nyerte meg a pont és a szerzett labda kategóriákat.

Volt még egy bejelentés: a Sacramento Kings új vezetőedzője Dave Joerger - a két fél egy négyéves megállapodást kötött, a részleteket ezen a linken elolvashatjátok. Joerger a Kings 10. vezetőedzője a Rick Adelman-éra 2006-os vége óta, DeMarcus Cousinsnak pedig ő lesz a 6. trénere profi pályafutása alatt.

A Houston Rocketsnél David Blatt és Kenny Smith is interjúzik - Blatt ma megy a csapathoz, Smith-szel pedig a héten beszélgetnek.

Ma hajnalban kiesett az Atlanta Hawks a Cleveland Cavaliersszel szemben, Al Horford pedig szabadügynök lesz július 1-jétől. A center Chris Vivlamore-nak (Atlanta Journal-Constitution) azt nyilatkozta, hogy egyelőre nem is gondol a jövőjére, várja a mai napot, amikor utoljára az idényben találkozik a társaival és a szakmai stábbal is. Sokat jelent neki Atlanta, a családjával a városban telepedtek le. Az első naptól kezdve befogadták, amiért nagyon hálás - szeretik, és ő is imádja a várost.

A Cavsnél március végén volt egy kis meeting, miután kikaptak a Brooklyn Netstől, azóta pedig bombaformában játszik a csapat - állítólag Tyronn Lue vezetőedző kicsit kiosztotta a játékosokat. Lue Dave McMenaminnek (ESPN) elmondta, hogy megmondta Kyrie Irvingnek, Kevin Love-nak és LeBron Jamesnek is, hogy minden meccsen tudniuk kell, mit várhatnak a másiktól - ameddig ez nincs így, addig nem is fognak nyerni. Love-ot külön felszólította a tréner, hogy legyen agresszívebb, kérje többet a labdát, hozza magát többször üresbe és dobjon többet. Az erőcsatár szerint jelentősen megnőtt az önbizalma attól a beszélgetéstől.

A Team USA és a Duke egyetem vezetőedzőjét, Mike Krzyzewskit megműtötték ma. Sérve volt a Duke-ot 36, a válogatottat pedig 10 éve irányító trénernek, de az olimpiáig felépül a szakember - mint ismert, ez lesz az utolsó világverseny, ahol ő vezeti majd az amerikaiakat, Gregg Popovich veszi majd át helyét a riói ötkarikás játékok után.

A végére pedig egy kisebb jelentőségű hír maradt: Jessica Camerato (Comcast) jelentette, hogy Brett Brown vezetőedző képviseli majd a Philadelphia Sixerst a május 17-ei lotteryn.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus