Hírmorzsák 2016-05-10 (11:00)

Neil Olshey reményei szerint Lillard teljesítménye a nagyobb sztárok Portlandbe csábítására is elég lesz. Lillard nem nagyon akar belefolyni a szabadügynökök nyári meggyőzésébe, inkább a pályán bizonyít, McCollum hátvédtársát dicsérte. Steph Curry és Kevin Love is PO-rekordokat döntöttek. Nowitzki szerint sokat tanult a Mavs az elmúlt években - nem akarja, hogy sajnálják az emberek. Kikerült a Space Jam 2 egyik lehetséges forgatókönyve - Magic Johnson szerint LeBron jobb lehet a filmvásznon, mint Jordan.

A Portland TrailBlazersnél már a nyárra is készülnek - Neil Olshey GM Kevin Arnovitznek (ESPN) elmondta, reményei szerint Damian Lillard vonzó lesz a legnagyobb szabadügynökök számára is. Olshey szerint mindenki PO-csapatba akar igazolni, és bár mindenki tudta eddig is, hogy Lillard olyan kosaras, aki köré lehet építkezni, ezt azért tavaly nyáron nagyon nehéz volt bizonyítani. Borzasztóan fontos dolognak tartja ebből a szempontból is, hogy bejutottak a rájátszás második körébe.

Az irányító azt nyilatkozta erről, hogy abban hisz, hogy inkább a pályán mutatott dolgok győzik meg az egyes embereket, nem pedig az, hogy mit mondanak nekik az off-szezonban, ezért nem nagyon akar belefolyni a szabadügynökök meggyőzésébe. Mindenki a saját döntését hozza majd meg, de szerinte nagyon vonzó az a kultúra és játék, amit a pályán láthatnak tőlük ebben az idényben. Azt nem mondja, hogy senkit nem fog megkeresni, de nagyjából annyiból fog állni a beszélgetésük, hogy "mi ezt játsszuk, te ebben és ebben segíthetsz", illetve hogy mit nyerhet az adott játékos és a csapat az igazolással.

CJ McCollum dicsérte hátvédtársát - szerinte Lillard soha nem helyezi magát a csapat vagy mások fölé, ugyanúgy bánik az újoncokkal is, mint a tapasztaltabb játékosokkal, sosem próbál megsemmisíteni senkit és nem néz le senkit. A dobóhátvéd szerint nagyon ritka az olyan játékos, aki ilyen szinten játszik, mégis ennyire szerény, és aki ennyire törődik a társaival

Ma hajnalban és tegnap is megdőlt egy-egy PO-rekord. A Golden State Warriors MVP-je, Steph Curry 17 pontot dobott a Portland elleni negyedik találkozó hosszabbításában, ami új csúcs (nemcsak a rájátszást, hanem az alapszakaszt figyelembe véve is), a Cleveland Cavaliers erőcsatára, Kevin Love pedig tegnap hajnali győzelmével 12. mérkőzését nyerte a rájátszásban 12 próbálkozásból - soha korábban nem kezdett senki ennyi zsinórban szerzett győzelemmel PO-pályafutást.

A Dallas Mavericks ikonját, Dirk Nowitzkit kérdezték arról egy rádióadásban, mennyire érzi most jól magát a csapatban. A német erőcsatár azt válaszolta, hogy persze mindig a legmagasabb szinteken szeretne küzdeni, a bajnoki címért, főleg mióta 2011-ben megízlelték a sikert, és átélhették, milyen érzés volt ez az egész város számára, de azóta nem nagyon jutottak ilyen magasságokba. Hoztak néhány üzleti jellegű döntést, aztán reménykedtek benne, hogy a sapka alatti helyüket tudják hasznosítani a szabadügynökpiacon, de nem sikerült, legalábbis nem úgy, ahogy szerették volna. Sok mindent máshogy csináltak volna így utólag, de sokat tanultak az utóbbi pár évből.

Sokszor megkapta mostanában twitteren is, hogy sajnálják a szurkolók, de nem szeretné, ha ez így lenne. Azt csinálhatja, amit szeret, ráadásul rengeteg pénzt keres ezzel. Nagyon szeret versenyezni, még mindig imádja a kosárlabdát, és szerencsésnek érzi magát, hogy ilyen hosszú ideig ilyen magas szinten volt képes teljesíteni. 18 éve úgy érkezett Amerikába, hogy fogalma sem volt arról, mit várhat, de fantasztikus élményekkel lett gazdagabb. Azt szeretné, ha senki nem sajnálkozna rajta - ő továbbra is küzdeni fog, aztán egy nap majd abbahagyja.

A végére pedig a Space Jam 2 lehetséges forgatókönyve került ki a Slamdumbra. Magic Johnson egyébként a TMZ-nek elmondta, hogy elég komoly örökséget kell átvennie az új főszereplőnek, LeBron Jamesnek, hiszen Michael Jordan volt az első film sztárja, de a Los Angeles Lakers ikonja úgy érzi, jobb is lehet LeBron, mint volt Jordan - legalábbis a filmvásznon.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus