Hírmorzsák 2016-05-11 (11:15)

T-Mac szerint Curry egyhangú MVP-címe mutatja, mennyit gyengült a liga. Curry kezdeni fog a Blazers elleni 5. meccsen. Feszültség van Wade és Dragic között? Spoelstra cáfol. Dwight Howard saját bevallása szerint voltak olyan mérkőzések, mikor kivonta magát a játékból. Schröder kezdő akar lenni a jövőben. Cousinst idén biztosan nem cseréli a Kings. Brian Shaw szerint nem fogják megkeresni a Knickstől. Devin Harrist megműtötték (nagylábujj, hüvelykujj). Curry teljes MVP-beszéde (videó). Cauley-Stein képviseli a Kingst a lotteryn.

Mint arról volt szó tegnap este, Steph Curry lett az első játékos a liga történetében, aki egyhangú szavazással lett MVP. Tracy McGrady az ESPN The Jump című adásában elmondta, hogy szerinte ez azt mutatja, mennyivel gyengébb lett a liga. T-Mac úgy érzi, hogy Michael Jordan vagy Shaquille O'Neal sokkal nagyobb kihívás elé volt állítva, több szupersztár volt akkoriban az NBA-ben, és úgy gondolja, hogy több csapatban is voltak ilyen szintű játékosok. Ettől függetlenül McGrady is hozzátette, hogy megérdemelt volt Curry sikere.

A Golden State irányítójával kapcsolatban nyilatkozott Steve Kerr vezetőedző is - a tréner bejelentette, hogy Curry kezdeni fog a Portland TrailBlazers elleni ötödik találkozón.

Brian Windhorst (ESPN) forrásai szerint a Miami Heatnél Dwyane Wade és Goran Dragic között feszültség van, méghozzá amiatt, hogy ki írányítsa a támadójátékot, a szlovén ugyanis meg van róla győződve, hogy amíg Wade a csapatnál van, addig ő csak második lehet ilyen szempontból (is). Erik Spoelstra vezetőedző azonnal cáfolta ezt. Szerinte a két kosaras sokkal jobb, ha együtt vannak a pályán - időre volt szükség ehhez, hiszen mindketten labdadomináns játékosok -, és élvezik is a játékot a másikkal. Mindketten azt szeretik, ha a másik agresszív, ha a saját játékát játssza, és egyre jobban érzik is a másikat.

A Houston Rockets centere, Dwight Howard a TNT vendége volt ma hajnalban. Howard azt nyilatkozta, hogy mindig is a győzelem volt számára a legfontosabb, de magasemberként szerette volna érezni, hogy ő is a csapat része, márpedig támadásban a többiekre van utalva, hiszen nem ő viszi fel a labdát vagy indítja az akciókat. Voltak olyan mérkőzések, mikor nagyon mérges volt, hogy nem kapott labdát, ilyenkor pedig kivonta magát a játékból, le is cseréltette magát - saját bevallása szerint is kell fejlődnie ebben. A center azt is elmondta, hogy szerinte hatékony, nyerő párost alkothatnak James Hardennel, de csak akkor, ha mindketten félreteszik az egojukat és a büszkeségüket, az pedig nagyon rosszul esett neki, ahogyan kiestek a Golden State ellen.

Az Atlanta Hawks irányítója, Dennis Schröder a szezonzáró interjúkon elmondta, mindenki tudja, hogy kezdő egyes akar lenni a jövőben, de ebben az idényben semmi gondja nem volt azzal, hogy a padról kellett érkeznie, ez most egy ilyen helyzet volt. Sokat játszott és próbált folyamatosan fejlődni, így ha a szakmai stáb úgy dönt, hogy ő lesz a kezdő, készen fog állni a feladatra. A német játékos azt is elárulta, hogy jobb vezér akar lenni, és a mérkőzések végjátékában, a clutch szituációkban akar jobban teljesíteni

A Sacramento Kings elnöke, Vlade Divac Sean Cunninghamnek (ABC10) azt nyilatkozta, hogy nem cserélik el DeMarcus Cousinst, legalábbis idén biztosan nem - ez azt jelenti tehát, hogy a nyár folyamán nem vált csapatot a center, valószínűleg meg akarják nézni, hogyan tud együtt dolgozni az új vezetőedzővel, Dave Joergerrel. Ha mégis arra kerülne a sor, hogy Cousinst mozdítani kell, akkor a deadline-nál, jövő nyáron, vagy a 2018-as deadline előtt még megtehetik, hiszen 2018 nyaráig van szerződése a magasembernek.

Ugyancsak a Kingshez tartozik, hogy Ailene Voisin (Sacramento Bee) információi szerint Willie Cauley-Stein képviseli majd a csapatot a május 17-ei lotteryn.

A Dallas Mavericks cserehátvédjét, Devin Harrist megműtötték - a bal nagylábujját és a bal hüvelykujját is rendbe hozták, miután előbbivel szinte az egész szezonban szenvedett, utóbbi pedig a rájátszásban zavarta végig. Harris minden bizonnyal készen fog állni a következő szezon elejére, nem olyan súlyos dolgokról volt azért szó.

A Los Angeles Lakers egyik segédedzői pozíciójával kapcsolatban szóba hozott Brian Shaw az ESPN SportsCenter nevű adásában elmondta, hogy nem hiszi, hogy a New York Knicks meg fogja őt keresni a vezetőedzői állás miatt, hiszen Kurt Rambis személyében már megvan a tréner, akivel a Triangle-t erőltethetik. Szerinte Phil Jackson elnök bízik Rambisben - egyáltalán nem látja maga előtt, hogy meghallgatnak bárki mást, aki ismeri ezt a rendszert, mikor már van egy ilyen emberük. Shaw egyébként a hírek szerint szeretne vezetőedző lenni, és a Knicks őt nevezte volna ki Derek Fisher helyett anno, ha nem éppen a Denver Nuggetsnél lett volna.

Ma is Curryvel kezdtünk és vele is zárunk: az MVP-beszédét nézhetitek meg teljes egészében:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus