Hírmorzsák 2016-05-12 (20:30)

Steph Curry meze fogyott idén a legjobban, csak két államban nem ő lett az első - Kobe, LeBron, Porzingis a további sorrend. Shaq fia Kobe-val edz majd a nyáron. Skiles lemondott a Magic vezetőedzői posztjáról - a tréner állítólag nem Elfrid Paytonban látta az Orlando kezdő irányítóját. A Blazers elkezd tárgyalni Stotts-cal a hosszabbításról. Draymond Green bal bokája többször is megsérült a PO-ban. DeMarre Carroll játéka a Heat elleni hatodik meccsen kérdéses, Deng játszani akar ezen a találkozón. Az Inside The NBA-t a TV-s Hall of Fame-be választották.

Darren Rovell (ESPN) értesülései szerint Steph Curry meze fogyott a legjobban ebben az idényben, a második helyen Kobe Bryant, a harmadikon pedig LeBron James végzett. Rovell nem közölt pontos számokat, de azt igen, hogy az összes államban Curry "nyert", kivéve Ohiót, ahol természetesen James mezét vették a legtöbben, illetve Oklahomát, ahol az ötödik és hatodik helyezett Russell Westbrook és Kevin Durant voltak a nyerők. A negyedik helyen a New York Knicks újonca, Kristaps Porzingis végzett - ez a legmagasabb hely egy első éves játékosnak LeBron és Carmelo Anthony 2003/04-es idénye óta.

A nap híre Scott Skiles lemondása volt - az Orlando Magictől elköszönő tréner közleményét korábban már olvashattátok. Josh Robbins (Orlando Sentinel) úgy tudja, hogy elég komoly nézetkülönbségek voltak Skiles és Rob Hennigan GM között azzal kapcsolatban, hogyan kellene felépíteni a csapatot, illetve állítólag Skiles egyáltalán nem volt arról meggyőződve, hogy Elfrid Payton lesz a gárda kezdő irányítója a jövőben, mindenki más a klubon belül viszont ezt gondolta.

A Magic egyik játékosa, Evan Fournier sem sejtette, mi fog történni - ahogy elég váratlanul ért mindenkit a ligában ez a lépés a hírek szerint -, egy WTF-kal jelezte, hogy nem érti, mi van.

A Portland TrailBlazers kiesett a PO-ból ma hajnalban, és Kevin Arnovitz (ESPN) forrásai szerint meg is kezdik azonnal a tárgyalásokat Terry Stotts vezetőedzővel a hosszabbításról. A trénerre csapatopciója van az oregoni együttesnek a következő idényre, de szeretnék már most lekötni hosszútávra, miután ebben az idényben bombameglepetésre jutott be a rájátszás második körébe csapatával. Stotts a négy szezonja alatt 182-146-os mérleget hozott össze a gárdával, az utóbbi három évben PO-ba kerültek, idén pedig második lett Steve Kerr mögött az év edzője választáson. 

A Portlandet kiejtő Golden State Warriors erőcsatárának, Draymond Greennek az utóbbi meccseken többször is kiment a bal bokája, és állapota csak rosszabb lett a Blazers ellen ötödik találkozón - állítólag az egyik betörésnél rásérült a bokájára megint. Green gyulladásgátlót, illetve egyéb kezeléseket kap, van néhány szünnapja is a bajnoknak a nyugati döntő kezdete előtt, így megpróbálják minél előbb 100% közeli állapotba hozni. Green azt nyilatkozta, hogy fáj a bokája, de tavaly ugyanez volt, akkor is megsérült a második körben és végig ezzel együtt játszott.

A Toronto Raptors kiscsatára, DeMarre Carroll a bal csuklója miatt nem tudta befejezni a Miami Heat elleni ötödik mérkőzést - a további vizsgálatok alapján nincs komolyabb baja Carrollnak, kap kezelést, játéka pedig kérdéses a hatodik összecsapáson. A túloldalon Luol Dengről még mindig nem tudni semmit - az angol kiscsatár annyit mondott még a meccs után, hogy amennyiben nincs semmi komolyabb baj, játszani akar a hatodik meccsen, volt egyébként már rosszabb csuklósérülése is.

Shaquille O'Neal fia, Shareef O'Neal a TMZ-nek adott rövid interjújában elmondta, hogy nincs harag édesapja és Kobe Bryant között, rendszeresen beszélnek egymással. Shareef azt is elmondta, hogy a nyár folyamán valószínűleg együtt edz majd a nemrég visszavonuló Kobe-val.

A végére pedig az Inside The NBA maradt - Charles Barkley, Kenny Smith, Shaq és a műsorvezető Ernie Johnson, valamint a többi közreműködő bekerült a Televíziós Hírességek Csarnokába.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus