Hírmorzsák 2016-05-13 (20:30)

DeRozan állítólag a Lakersben akar játszani. Stephen A. Smith szerint ha LeBron idén is kikap Steph Curryéktől, akkor hivatalosan is a múlt. James nem eszik disznóhúst, szerinte ettől javult fizikálisan erre az idényre. Colangelo szerint a Sixers elcserélheti egyik Top5 draftjogát, ha a Lakers pickje is hozzájuk kerül. Ginobili sem döntött még a folytatásról, de nagyon élvezi, hogy a Spurs játékosa lehet. Silver elnézést kért Currytől a kézfogós félreértés miatt.

Stephen A. Smith (ESPN) információi szerint DeMar DeRozan világosan kinyilvánította, hogy Los Angelesben szeretné folytatni pályafutását. Ott lakik a családja, ő is ott nőtt fel, úgyhogy aranysárga-lilában akar játszani a következő szezonban, ha egy mód van rá, és ez megoldható. Az mondjuk érdekes, hogy Smith szerint DeRozan korlátozott szabadügynök lesz, miközben ez nem igaz - a mondandójának többi részét is így kell kezelni, de ha igaza van, akkor a Toronto Raptors dobóhátvédje a nyáron csapatot válthat, mivel a Lakersnek lesz rá pénze a sapka alatt.

Smith mással is bekerült a középpontba - szerinte tavaly nem voltak egyenlő feltételek a döntőben, LeBron James egyedül küzdött a Golden State Warriors ellen, de ha idén is kikapnak a döntőben az oaklandiektől (már ha mindkét együttes bekerül oda) úgy, hogy van Kevin Love és Kyrie Irving is, akkor hivatalosan is a múltnak tekinthető LeBron Steph Curry mögött, és elveszíti a "Király" státuszt is.

James Chris Haynesnek (Cleveland Plain Dealer) mással kapcsolatban nyilatkozott: azt mondta, hogy szerinte részben annak köszönhető az állóképességbeli és fizikai fejlődése a korábbi idényekhez képest, hogy már nem eszik disznóhúst. James szerint sokkal gyorsabban regenerálódik, több az energiája, és jobb lett a teljesítménye is ezáltal. Összességében nézve jóval jobban érzi magát, és ez volt szerinte az egyik legjobb döntése, amit pályafutása során meghozott.

A Philadelphia Sixers elnöke, Bryan Colangelo azt nyilatkozta Scott Howard-Coopernek (nba.com) a draftfelmérőn, hogy amennyiben a Los Angeles Lakers első körös pickje is hozzájuk kerül, akkor azt vagy a sajátjukat áruba bocsájthatják egy már kész játékosért - akkor kapják meg az aranysárga-lilák húzását, amennyiben az a Top3-on kívül esik a lottery után. Azt mondta az 5 hete kinevezett szakember, hogy egyáltalán nem biztos, hogy cserélni is fognak, de nyitottak lesznek bármire, szeretnék tudni, mik a lehetőségeik. Azt is hozzátette, hogy jövő kedden fontos nap következik, a lotteryn sok múlik több szempontból is, utána tudni fogják, hogy pontosan milyen opcióik lesznek.

Ide tartozik az is, hogy Jonathan Givony (The Vertical, Yahoo Sports) értesülései szerint a második körös draftjogok ára jócskán nőhet, könnyen lehet, hogy eléri majd a maximális 3.4 millió dollárt. Tavaly 1.5 millió dollár volt a legtöbb, amit egy második körösre költöttek - a New York Knicks ennyiért vette meg a 35. picket és Willy Hernangomez játékjogát. 2010-ben a 31. helyen kiválasztott Tibor Pleiss volt ilyen szempontból a legdrágább második körös, akkor 3 millió dollárt fizetett az Oklahoma City Thunder az Atlanta Hawksnak a 31. helyen kihúzott német centerért.

A San Antonio Spursnél két veterán legenda visszavonulása is terítéken van. Tim Duncanről délelőtt már olvashattátok, hogy egyelőre nem döntött, de ugyanez a helyzet Manu Ginobilinél is. Az argentin a találkozó után annyit mondott, hogy nagyon élvezte a játékot a többiekkel, óriási dolognak tartja, hogy ennyi ideig együtt játszhatott Duncanékkel, és hogy ennyi mindent nyertek együtt. Ha van ok, amiért maradni szeretne, és minden évben újra és újra ezekkel a srácokkal játszani, akkor az a csapaton belüli kémia, a szép emlékek, illetve azok az emberek, akikkel együtt töltheti az időt a Spursnél. Nem mindig a győzelem vagy a bajnoki cím a leglényegesebb - a vereségekből is lehet tanulni, és szerinte az a legfontosabb, hogy élvezzék a mindennapokat. Büszke arra, hogy a San Antonio játékosa, még ha nem is mindig alakulnak úgy a dolgok, ahogyan ők szeretnék.

Tegnap délelőtt volt arról szó, hogy Adam Silver nem vette észre, hogy Steph Curry kezet akart vele fogni az MVP-díj átadásán. A liga komisszárja aztán twitteren elnézést kért a Golden State Warriors irányítójától, elmondta, hogy az ő hibája volt az eset, és gratulált még egyszer Currynek, hogy ő lett az első MVP, akit mindenki az első helyre jelölt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus