Hírmorzsák 2016-05-14 (10:45)

Steph Curry megjegyzése LeBron MVP-címre vonatkozó kommentjeiről: "kitűnően tudom figyelmen kívül hagyni az emberek véleményét". Bogut sérülése  nem súlyos. Stan Van Gundy szerint Tobias Harris lett volna az első számú nyári célpontjuk, ha nem szerzik meg februárban - meglepődött, hogy nem kellett picket adniuk érte. Drummond büntetőinek javításához a virtuális valóságot is segítségül hívhatja a Pistons. Andre Miller erősen hajlik a visszavonulás felé. Patrick Ewinggal interjúzott a Grizzlies. Az Orlando Frank Vogelt szeretné. Mike Fratello szívesen lenne Knicks vezetőedzője.

Mint arról volt szó két napja, LeBron James szerint a legértékesebb jelző vita tárgya lehet az MVP-címben, miután Steph Curry zsinórban másodjára nyerte meg a trófeát, a liga történetében először egyhangú szavazással. A Golden State Warriors irányítóját kérdezték erről a megjegyzésről, aki annyit válaszolt, hogy egészen kitűnően tudja már figyelmen kívül hagyni az emberek véleményét, erről szólt az utóbbi két éve.

Szintén a Warriorshoz tartozik, hogy Steve Kerr vezetőedző már tegnap elmondta, hogy Andrew Bogut combhúzódása nem súlyos, van négy nap szünetjük, úgyhogy rendben lesz az ausztrál center a főcsoportdöntő első meccsére.

A Detroit Pistons elnöke és vezetőedzője, Stan Van Gundy Zach Lowe-nak (ESPN) azt nyilatkozta, hogy idén nyáron Tobias Harris lett volna a legfőbb célpontjuk, ha nem szerezték volna meg februárban. Mindenki rá van izgulva a sok sapka alatti helyre, de 28 csapatnak lesz rengeteg költőpénze, nincs ennyi jó és elérhető játékos, úgyhogy sokan valószínűleg túl fognak fizetni embereket, azt pedig tudta, hogy valószínűleg nem a Pistons áll a játékosok kívánságlistájának elejénHarris 23 éves és csökkenő fizetése van a következő évekre, úgyhogy úgy voltak vele, hogy esélyük sincs arra, hogy ilyen játékost szerezzenek a szabadügynökök közül.

Most már nincsenek rászorulva, hogy mindenképpen szerezzenek valakit, és feltöltsék a fizetési listát legalább a ligaminimumig. Sokan szeretik a rövid szerződéseket, de számukra egy fiatal kosaras hosszabb kontraktussal teljesen megfelelő, és az lesz a jövőben is. SVG azt is hozzátette, hogy nagyon meglepődött, hogy egyetlen picket sem kellett adniuk a cserében. Ersan Ilyasova jól játszott, de már csak egy év van szerződéséből, Brandon Jenningset pedig egyébként is elveszítették volna, mert lejáró volt, úgyhogy könnyen mondtak igent erre az üzletre.

Van Gundy arról is beszélt Lowe-nak, hogy mindent meg fognak tenni azért, hogy Andre Drummond büntetőzését javítsák - az is elképzelhető, hogy valamiféle virtuális valóságot is segítségül hívnak ezért. A tréner szerint a technika olyan szintre fejlődött, hogy mindent ki kell próbálniuk. Néha-néha lehet jókat ütni, de amíg nem igazán jó golfozó valaki, nem tudja ezt rendszeresen megtenni. El kell jutniuk arra a pontra Drummonddal, hogy kiegyensúlyozottan dobjon a vonalról, ehhez pedig másfajta melóra is szükség lesz, nemcsak az edzőteremben elvégzendőre.

Tim Duncan és Manu Ginobili még nem döntöttek arról, hogy visszavonulnak-e vagy sem, és bár egyelőre csapattársuk, Andre Miller sem tette le egyértelműen a voksát egyik verzió mellett sem, a veterán irányító Marc J. Spearsnek (The Undefeated, ESPN) azt nyilatkozta, hogy erősen hajlik a befejezés felé. Az év közben a Minnesota Timberwolvestól a San Antonióhoz kerülő, 40 éves irányító a 17. idényét töltötte a ligában.

Ken Berger (CBS Sports) jelentette, hogy Patrick Ewing csütörtökön interjúzott a Memphis Grizzlies-zel - ez volt a Charlotte Hornets segédedzőjének második ilyen jellegű beszélgetése. Korábban a Sacramento Kingsnél is járt, de mint ismert, ott pont a Memphistől menesztett Dave Joergert nevezték ki vezetőedzőnek a múlt hét folyamán.

Közben az Orlando Magicnél Rob Hennigan GM jelentette be, hogy meg fogják keresni Frank Vogelt, hogy legyen a csapat vezetőedzője.

Az NBA-ben utoljára 2006-ban, a Grizzliesnél vezetőedzősködő Mike Fratello Brian Lewisnak (New York Post) bevallotta, hogy szívesen lenne a New York Knicks trénere. Fratello szerint a topcsapatok, például a San Antonio Spurs vagy a Golden State Warriors is használtak olyan dolgokat, amik a Triangle alapjai, csak nem úgy hívják, ahogy Phil Jackson, úgyhogy ő is ezt a rendszert erőltetné. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus