Hírmorzsák 2016-05-16 (11:45)

Bogut játéka kérdéses ma este, Curry viszont a fájdalommal együtt is túl van MCL-sérülésén. Olynyk vállát valószínűleg megműtik, 5 hónapot kell kihagynia. Lowry beszólt kicsit LeBronnak. Amare szeretett volna többet játszani, de jól érezte magát a Heatnél. Towns nyerte az Év Újonca díjat, hivatalos bejelentés ma. Thibodeau várja már a Minnesotával érkező kihívásokat, szerinte a Bulls szezonja Noah sérülésével vett negatív fordulatot. A Knicks már tárgyalt Vogellel. A Nuggets le akarja igazolni De Colót. Nem biztos, hogy Stotts marad a Blazers vezetőedzője? Durant mentősöknek segített Oklahoma Cityben.

Ma éjszaka kezdődik a nyugati főcsoportdöntő, az viszont nem biztos, hogy a Golden State Warriors teljes fegyverzettel kezdi meg az Oklahoma City Thunder elleni párharcot, mert Andrew Bogut játéka kérdéses. Tegnap együtt edzett az ausztrál center a csapattal, de Steve Kerr vezetőedző annyit mondott, hogy majd a meccs előtti bemelegítésnél dől el, hogy bevethetik-e az egykori 1/1-est.

Csapattársa, Steph Curry túl van az MCL-húzódásán, az irányító pedig azt nyilatkozta, hogy erről nem is nagyon akar beszélni többet - játszik, úgyhogy nincs miért aggódni. Nincs semmiféle komolyabb baja, de azt hozzátette, hogy bár túl van azon a ponton, ahol a fájdalom miatt nem játszik, azért még mindig érzi a térdét. Ettől függetlenül úgy gondolja, hogy hatékonyan tud majd teljesíteni, és úgy tud játszani, ahogyan egyébként is játszana. Az előző héten nem javult az állapota, de nem is romlott, ez neki már megfelel.

A Boston Celtics magasembere, Kelly Olynyk valószínűleg kés alá fekszik a nyár folyamán - a jobb vállát kell megműteni, ami miatt 5 hónapot lesz kénytelen kihagyni. A kanadai játékos beszélt az orvosokkal, akik ezt a megoldást javasolták neki - még gondolkodik a dolgon, de inkább előbb kell dűlőre jutnia, mint utóbb, annyira hosszú a felépülési idő. Nehéz döntést kell hoznia, mert nem akarja kihagynia az olimpiát, de ha rásérül, akkor az egész következő idénye mehet a kukába. Az orvosok azt mondták neki, hogy gyakorlatilag elkerülhetetlen a műtéti beavatkozás.

A Toronto Raptors irányítója, Kyle Lowry tegnap este jutott tovább csapatával a keleti döntőbe, és volt is egy kis beszólása LeBron James felé. Mikor a Cleveland Cavaliers elleni párharcról kérdezték, akkor elmondta többek között, hogy LeBron valószínűleg a liga egyik legjobb játékosa, már Steph Curryt leszámítva. A Clevelandnek nem nagyon kell plusz motiváció, alapból is jobb csapatot alkotnak, mint a Raptors, de ha szükségük volt egy kis pluszra így a sorozat előtt, akkor most LeBron megkaphatta ezt.

A Toronto ellen kieső Miami Heat magasembere, Amare Stoudemire a 7. meccs után Ethan J. Skolnicknek (Miami Herald) elmondta, hogy egészséges volt és kiegyensúlyozott az idény folyamán, úgyhogy szeretett volna többet játszani. Ettől függetlenül jól érezte magát a floridaiaknál, mert nagyszerű volt a csapaton belüli kémia, és pályafutása során most volt a legjobb a közösségben. A Heat a hatodik és a hetedik meccsen ultra smallball-lal állt fel, de STAT szerint szükség van igazi magasemberre is a palánk alatt - szerinte Dr. James Naismith úgy alkotta meg a játékot, hogy a külső és belső játék egyensúlya meglegyen, és ez mindig is így lesz.

Marc Stein (ESPN) jelentette, amit eddig is lehetett tudni: a Minnesota Timberwolves centere, Karl-Anthony Towns nyerte az Év Újonca díjat. A részleteket elvileg a mai napon lehet majd tudni, a csapat sajtótájékoztatón jelenti majd be a győztest.

A Minnesota Timberwolves vezetőedzője, Tom Thibodeau Vincent Goodwillnek (CSN Atlantic) elmondta, hogy elég gyorsan felfordult újra az élete azzal, hogy egy évnyi kihagyás után visszatért a ligába - leszerződtette a Minnesota, és hirtelen rengeteg dolga van megint. Izgatott, nagyon várja már az előtte álló kihívást. Szerinte övék a legjobb fiatal mag az egész ligában, de nagyon sok tennivalójuk van, ha azt akarják, hogy tényleg jó legyen a csapat. Volt klubjáról, a Chicago Bullsról annyit mondott, hogy nagyon szomorú volt, mikor látta, hogy Joakim Noah lesérült, tudja, milyen fontos láncszeme a francia a csapatnak - ha ő nem sérül meg, Thibodeau szerint nagyszerű idényük lett volna.

Frank Isola (New York Daily News) jelentette, hogy a New York Knicks elnöke, Phil Jackson és GM-je, Steve Mills két hete találkoztak az Indiana Pacerstől menesztett Frank Vogellel - ő, David Blatt és Kurt Rambis a három jelölt a vezetőedzői posztra. A Vogellel történő találkozó talán annak a jele is lehet a Knicksnél, hogy James Dolan tulajdonos nem nagyon akar leszerződni hosszútávra az ideiglenes trénerrel, Jackson első számú jelöltjével, Rambisszel.

Gery Woelfel (Racine Journal Times) érdekes dolgot jelentett, bár egyelőre sok jelentősége nincs: forrásai szerint egyáltalán nem biztos, hogy Terry Stotts lesz a Portland TrailBlazers edzője a következő idényben. Mint ismert, az oregoniaknak csapatopciójuk van Stottsra, de szeretnének vele hosszútávú szerződést kötni már idén nyáron, erről pedig már tárgyalnak is.

A EuroHoops információi szerint a Denver Nuggets szeretné leigazolni Nando De Colót. A francia hátvéd Euroligát nyert tegnap a CSZKA Moszkvával, ráadásul őt választották a sorozat legértékesebb játékosának az egész szezont és a négyesdöntőt figyelembe véve is. Mivel De Colo korlátozott szabadügynöknek számít az NBA-ben, így a játékjogát birtokló Toronto Raptors tarthat minden rá érkező ajánlatot, de a hátvédnek még 1+1 évig szerződése van az oroszokkal is.

A végére pedig egy kis színes maradt: az Oklahoma City Thunder sztárja, Kevin Durant mentősöknek segített Oklahoma Cityben a minap. A mentősök elmondása szerint dugóba került két kocsijuk, aztán azonban megjelent mögöttük egy ezüst színű sportkocsi, amelyet Durant vezetett. Ő kapcsolta be a vészjelzőit, ami miatt kezdett előttük kiürülni a sáv - ennek segítségével jutottak ki a tömegből.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus