Hírmorzsák 2016-05-16 (22:00)

A Heat attól tart, hogy Bosh-t soha többé nem engedik játszani a csapat orvosai. Towns egyhangúan lett az év újonca. Al Horford lesz a Rockets első számú nyári célpontja, tőle függetlenül érkezhet Ryan Anderson is. A Houstonnál egyre esélyesebb Jeff Van Gundy, Kenny Smith "kiesett". Hornacek interjúzott a Knicksszel, de a Warriors segédedzője is lehet. McMillan hivatalosan is a Pacers vezetőedzője. Valanciunas kihagyja a Cavs elleni első két meccset. Evan Turnert először akarja az az együttes megtartani, ahol épp játszik. Megvannak a csapatok képviselői a lotteryn. A Sixers az első klub az észak-amerikai major sportok történetében, amely reklámfelületet adott el mezre.

Brian Windhorst (ESPN) értesülései szerint a Miami Heat attól tart, hogy a csapat orvosai soha nem fognak zöld utat adni Chris Bosh-nak a játékra. Az erőcsatár szeretne visszatérni, a csapat is várja vissza, de pontos állapotáról semmit nem tudni. A liga szabályzata szerint ha 2017. február 9-ig nem lép pályára Bosh, akkor egy független, de a Heat által is jóváhagyott orvos, valamint a Játékosok Szakszervezete javaslatot tehet a ligának az ügy megoldására. Bosh még 75 millió dollárt keres majd a következő három évben, amit meg is fog kapni, de 2017 nyarán kitörlődhet a fizetése a capből, amennyiben nem tud játszani.

A liga hivatalosan is bejelentette, hogy Karl-Anthony Towns lett az év újonca, méghozzá egyhangú szavazással - a pontos végeredményt ezen a linken megnézhetitek.

Sean Deveney (Sporting News) jelentette, hogy a Houston Rockets első számú nyári célpontja Al Horford lesz. Mint ismert, a texasiak centere, Dwight Howard szabadügynök lesz, és valószínűleg nem is fogják megtartani, a helyére érkezhetne Horford. Deveney úgy tudja, hogy Ryan Anderson is a Rockets célpontjai között van, Horfordtól függetlenül - a triplák tehát továbbra is főszerepet kapnak majd a csapatnál, függetlenül attól, hogy ki lesz az új vezetőedző. Annyi biztos, hogy az új tréner nem Kenny Smith lesz - a gárda közölte ezt a TNT csatorna szakkommentátorával -, viszont a CBS Sports értesülései szerint Jeff Van Gundy egyre esélyesebb az állás betöltésére.

A Houstonnál is szóba került Jeff Hornacek kinevezése, de gyakorlatilag az összes megüresedő tréneri poszttal szóba hozták a Phoenix Suns egykori vezetőedzőjét. Marc Stein (ESPN) jelentette, hogy a New York Knicks is leült már beszélgetni az egykori dobóhátvéddel, de Hornacek felmerült a Golden State Warriorsnél is, mint segédedző - Luke Walton távozása miatt lehet, hogy kívülről szerződtetnek valakit, nem a klubon belülről próbálják megoldani a Los Angeles Lakersbe távozó edző pótlását.

Tegnap este volt már róla szó, ma pedig meg is történt Nate McMillan kinevezése az Indiana Pacersnél - ő a csapat új vezetőedzője. Egyelőre annyit tudni, hogy 3 éves szerződést írt alá Larry Birdékkel.

A Toronto Raptors mestere, Dwane Casey azt nyilatkozta a riportereknek, hogy Jonas Valanciunas valószínűleg kihagyja a Cleveland Cavaliers elleni keleti döntő első két meccsét. A litván center egyelőre nem kezdett el még edzeni sem.

A Boston Celtics szabadügynöke, Evan Turner azt nyilatkozta egy jótékonysági rendezvényen, hogy szeretne maradni a Celticsnél - a dolgot az bonyolítja, hogy csak Early Bird jogai vannak a Bostonnak Turnerre, így maximum 6 millió dollárt adhatnak neki a sapka fölött, vagy sapka alatti helyet kell feláldozniuk, ha ennél többet akarnak neki fizetni. A játékos saját elmondása szerint is tudja, hogy rengeteg dolog történhet az együttessel a nyáron, úgyhogy biztosra egyik oldal sem mondott semmit, de ő is nagyra tartja a klubot és úgy érzi, fordítva is így van ez. Azt is elmondta Turner, hogy talán engedményt is adna az anyagiakból a Bostonnak, mert ez volt az első csapata, ahol az év végi interjúk során éreztették vele, hogy szeretnék, ha maradna.

Megvannak a holnapi lottery-re a csapatok képviselői:

A végére pedig a marketing maradt ezúttal: a ligában elsőként a Philadelphia Sixers adta el a 2017/18-tól induló reklámfelültet a mezen - a StubHub 3 évre vette meg a "helyet" évi 5 millió dollárért. A Sixers lett ezzel az első franchise az észak-amerikai profi major sportok történetében, amely reklámfelületet adott el a mezén.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus