Hírmorzsák 2016-05-17 (10:45)

Kobe Draymond Greent dicsérte, sokat beszélgetnek az All-Star gála óta. Westbrook szerint Curry egy shooter, de semmi olyan, amit ne látott volna korábban. Adams szerint a Warriors hátvédjei gyors kis majmok - később elnézést kért. A liga szerint szerencsétlen eset volt, hogy elnézték Westbrook lépéshibáját a ma hajnali meccs végén (videó). Eredmények és összeállítás a draftfelmérőről (videó). Terry Stotts 3 évre 15 millióért hosszabbított. Doc Rivers még mindig hiszi, hogy meg kell tartania a Paul-Griffin-Jordan hármast. Nem valószínű, hogy változás lesz a lottery rendszerében. A konferencia-döntők képregény formában.

A Los Angeles Lakers visszavonuló ikonja, Kobe Bryant Scott Oslernek (San Francisco Chronicles) elmondta, hogy szerinte Draymond Green különleges, ritka játékos. Igazi versenyző típus, és nem fél kimutatni, hogy szereti a versengést. A saját csapattársaival is megbeszél kényes kérdéseket, és az ellenfelekkel is konfrontálódik, ha erre van szükség, mindenkit nagy kihívás elé állít. Bryant azt is hozzátette, hogy Greennek nagyon jók a megérzései, plusz rengeteget tanul a játékról. Sokszor kérdezte őt a régi nagyokról, hogy vajon XY mit csinált volna ilyen vagy olyan helyzetben.

Az All-Star gála óta vannak igazán jóban, erről pedig annyit mondott Kobe, hogy fontosnak tartja, hogy megossza a tudását Greennel és a többi fiatallal. Arról beszélt Bryant a Golden State Warriors erőcsatárának, hogyan legyen jó vezér, és hogyan hagyja figyelmen kívül a negatív dolgokat, amik megjelennek róla. Kobe szerint a külvilág nem lényeges, a lényeg a csapattársai és az, hogyan tudja belőlük kihozni a legjobbat - Bryant szerint ha ehhez f*szfejnek kell lenni, akkor talán a társadalomnak át kell gondolnia, mit is jelent ez a szó.

Hajnalban megkezdődött a Golden State - Oklahoma City Thunder nyugati döntő, amelyben a Thunder azonnal elvette a bajnok pályaelőnyét. Az OKC sztárja, Russell Westbrook a mérkőzés előtt nyilatkozta még Steph Curryről, hogy egy shooter, de semmi olyasmi, amit ne látott volna korábban. Ő vagy például Damian Lillard olyan játékosok, akik 1-1.5 méterrel a triplavonal mögül is képesek bedobálni a hármasokat, úgyhogy máshogy kell ellenük védekezni, de csak fizikálisabbnak kell lenni, ennyi a történet.

Az ütközet után a Thunder centerét, Steven Adamst kérdezték a Warriors hátvédjeiről, ő pedig annyit mondott, hogy "gyors kis majmok". Adams ezt követően Sam Amicknek (USA Today) elmondta, hogy elnézést kér, rossz volt a szóhasználata, nem igazán gondolta végig a dolgot. Senkit nem akart megbántani, csak annyit akart kifejezni, hogy mennyire nehéz volt a Golden State hátvédjeit üldözni az egész meccsen. Új-Zélandról érkezett, próbál beilleszkedni az amerikai kultúrába - próbálja megtalálni a határokat, de saját bevallása szerint is átlépte most ezeket.

Ugyanehhez a meccshez tartozik, hogy Westbrook az összecsapás végén lépéshibát vétett az időkérése előtt - erre annyit mondott a liga, hogy szerencsétlen eset volt, hogy nem vették észre:

Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) jelentette, hogy a Portland TrailBlazers megegyezett Terry Stotts vezetőedzővel. Mint ismert, az oregoniak négy kezdőjátékosuk elvesztése után is ötödikek lettek a nyugati főcsoportban, bejutottak a PO második körébe, így Stotts az év edzője választáson második lett. Kevin Arnovitz (ESPN) értesülései szerint 3 évre nagyjából 15 millió dollárt kap Stotts, új szerződése pedig 2017-ben indul, tehát lehívták a csapatopciót is, új kontraktusa pedig 2020-ig a Blazershez köti.

Miután a Los Angeles Clippers befejezte ezt a szezont, Doc Rivers elnök és vezetőedző azt nyilatkozta, hogy a nagy hármasukat, Chris Paul, Blake Griffint és DeAndre Jordant nem fogják elcserélni. Riverstől kérdezték most, hogy nem gondolja-e, hogy nem marad túl sok lehetősége így a váltásra, amire annyit mondott a szakvezető, hogy ez nem igazán érdekli, ő mindig azt fogja tenni, ami csapata számára a legjobb. Jelenleg úgy gondolja, hogy az a legjobb a gárda számára, ha ezt a három embert együtt tartja - azt is hozzátette, hogy ez természetesen változhat, de nem hiszi, hogy fog.

A liga alelnöke, Kiki Vandeweghe azt nyilatkozta Mark Medinának (Los Angeles Daily News), hogy valószínűleg nem mostanában lesz változás a lottery rendszerében. Alapvetően a lotterynek nem célja a vereségre való ösztönzés, de a leggyengébb mérleggel végző csapatokat kell segítenie. Többször változott már a rendszer, mindig volt módosítás, ha kellett, de ez a két alapvető dolog, amit szem előtt kell tartani. Másfél éve nagyon szeretett volna a legtöbb tulajdonos változtatni, több verziót is a Board of Governors elé vittek, de döntő többséggel egyiket sem szavazták meg. Azt nem tudja Vandeweghe, mi változott, talán más területekre koncentrálnak, de most egyáltalán nem napirendi téma, hogy változtassanak a lotteryn.

A múlt heti, chicagói draftfelmérőről láthattok egy összeállítást, 2:15-től pedig a különböző dolgokban a legjobb 20 eredményeit:

A végére az Asur nevű művész maradt, aki a konferencia-döntők előtt rajzolt egyet a két párharcról:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus