Hírmorzsák 2016-05-19 (12:45)

Terrence Ross szerint a Cavs nem szupercsapat, nincs mitől félniük. Egyre jobb az összhang a Cleveland nagy hármasa között. Hornacek lesz a Knicks vezetőedzője. D'Antoni a legesélyesebb a Rocketsnél. Vogellel már a szerződés részleteit tárgyalja a Magic. Ginobili pár héten belül többet tud a jövőjével kapcsolatban. A Kings nem akar licitháborúba keveredni Rondóért. Riley szerint Whiteside megtartása az első számú nyári feladatuk. Deng maradna a Heatnél. A Sixers Ben Simmonst akarja 1/1-nek draftolni. A nyár végén lehet téma a lottery reformja. Fizdale és Borrego a két lehetséges befutó a Grizzlies kispadjára. Triano a Suns segédedzője lett, Brian Shaw-nak ajánlatot tett a Lakers.

Howard Beck (Bleacher Report) értesülései szerint a New York Knicks ajánlatot tett Jeff Hornaceknek, ő lesz a gárda következő vezetőedzője - a két oldal most dolgozik a szerződés részletein. Meglepő fordulat ez azok után, hogy gyakorlatilag majdnem biztos volt, hogy Kurt Rambis marad a Knicksnél, ő volt Phil Jackson elnök első számú jelöltje. Korábbi hírek alapján James Dolan tulajdonos nem nagyon akarta Rambist hosszútávra is, ezek után kezdtek el interjúzni David Blatt-tel és Frank Vogellel, ekkor került a képbe Hornacek is.

A Houston Rocketsnél is kezd tisztulni a kép, náluk Jeff Van Gundy már biztosan nem lesz újra vezetőedző - mindkét oldal hajlott afelé, hogy megint együtt dolgozzanak, de állítólag itt is a tulajdonos, Les Alexander kavart be, aki nem akarta megint JVG-t. Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) jelentette, hogy a texasiaknál már Mike D'Antoni az első számú favorit - ez annak fényében nem meglepő, hogy nemrég egy második interjún is járt a Philadelphia Sixers segédedzője a Rocketsnél.

Wojnarowski jelentette azt is, hogy az Orlando Magicnél Frank Vogel és Adrian Griffin a két legfőbb jelölt. Utóbbi segédedzőként sok játékos tiszteletét kivívta, és a héten interjúzott Rob Hennigan GM-mel, viszont a Bright House Sports Network értesülései szerint Vogellel már a szerződés részleteit tárgyalja a floridai alakulat. Egyelőre még nincs biztos megegyezés a két fél között, de ha az anyagiakat is le tudják beszélni, akkor pár napon belül bejelenthetik a kinevezését. Marc Stein (ESPN) szerint a Memphis Grizzliesnek is nagyon kellett volna Vogel, ő viszont inkább a Magichez menne, leginkább a floridaiak kispadját szeretné.

És még egy edzőkereséssel kapcsolatos hír: a Memphis a Portland TrailBlazers segédedzőjével, Nate Tibbets-cel interjúzott tegnap. Az előbb említett Stein úgy tudja, hogy a Miami Heat segédedzője, David Fizdale, illetve a San Antonio Spursnél segéd James Borrego az első számú jelöltek Dave Joerger pótlására.

Két segédedzői állás is elkelni látszik. A Phoenix Sunsnál a Toronto Raptors korábbi vezetőedzője, Jay Triano csatlakozik a szakmai stábhoz - az előző négy évben a Portland TrailBlazersnél dolgozott segédedzőként. A Los Angeles Lakers pedig felajánlott egy segédedzői posztot Brian Shaw-nak - a következő néhány hétben dőlhet el a sorsa, egyelőre még nem döntött a hogyan továbbról.

A Toronto tegnap hajnalban elég nagy verést kapott a Cleveland Cavalierstől, de a játékosok nem veszítették el önbizalmukat. A találkozót követően Terrence Ross azt nyilatkozta, hogy az alapszakaszban legyőzték a Cavst, úgyhogy úgy érzik, nincs mitől tartani, nem szupercsapat a Cleveland - csak a saját játékukat kell játszaniuk, harcolniuk kell. DeMar DeRozan az öltözőben beszélt a társaival - elmondása szerint ez csak egy meccs, a Cavs megőrizte a hazai pálya előnyét, de a második meccsen újra lehetőségük lesz elvenni azt és egyenlíteni. A dobóhátvéd szerint általában példát mutatva próbál vezér lenni, de nincs azzal gondja, hogy ha valamit ki kell mondani, akkor kimondja.

Az ohióiaknál egyébként egyre jobb a kémia a három sztár, LeBron James, Kevin Love és Kyrie Irving között - James Jones azt nyilatkozta Shams Charaniának (The Vertical, Yahoo Sports), hogy azonos hullámhosszra kerültek, LeBron egyre jobban érti, mit akar és tud a másik kettő.

Zach Lowe (ESPN) forrásai szerint a Sacramento Kings nem akar licitháborúba keveredni Rajon Rondóért - egész jó számokat hozott az irányító ebben az idényben, viszont George Karl vezetőedzőt menesztették, azóta Dave Joerger a csapat trénere, az pedig egyáltalán nem biztos, hogy az ő játékába illik Rondo. 

A San Antonio Spurs argentin legendája, Manu Ginobili a La Nacion nevű újságnak azt nyilatkozta, hogy pár héten belül többet fog már tudni arról, folytatja-e pályafutását vagy sem. Le fog ülni Gregg Popovich-csal, Tim Duncannel és másokkal is, beszélgetnek majd arról, hogy mik a célok, tervek, mi fog változni az együttesnél. Nem az határozza meg a jövőjét, hogy mások hogyan fognak dönteni, de tudni szeretné, hogy hogyan tervezi a Spurs a továbbiakat.

A Miami Heat elnöke, Pat Riley Ira Windermannel (South Florida Sun Sentinel) beszélgetett több témáról is. Riley elmondása szerint a csapat, az orvosok és Chris Bosh is mindent megtesznek azért, hogy az erőcsatár visszatérhessen a pályára - remélhetőleg a következő 2-3 hónapban találnak olyan megoldást, amivel ez megvalósítható. Riley szerint egyértelműen Hassan Whiteside megtartása az első számú nyári feladatuk - a szakvezető szerint a center olyan játékos, akinek hatalmas befolyása van a játékra, pedig még ki sem aknázta teljesen a benne rejlő potenciált. Nyerő csapatot akar építeni, aminek Whiteside is a része. Luol Deng közben Jason Liesernek (Miami Herald) elmondta, hogy szívesen maradna a Heatnél, de nem tudja megjósolni, mi fog történni a nyáron.

Térjünk rá kicsit a draftra. Kevin Ding (Bleacher Report) információi szerint a Philadelphia Sixers nagyon hajlik afelé, hogy Ben Simmonst válasszák ki az 1/1-gyel - bár továbbra is gondolkodnak Brandon Ingramen, bíznak a Simmonsban rejlő potenciálban. Érdekesség, hogy az 55 éves Brett Brown volt edzője Simmons apjának még a Melbourne Tigersnél.

A lotteryhez két hír is kapcsolódik. Az egyik az, hogy a Philly "számai" közül húzták ki eredetileg az 1/1 után az 1/2-t is (ilyenkor újrahúzás van). A Sixersnek egyébként a legjobb esélye volt az 1/1-re a lottóhúzás történetében, mivel a Sacramento Kings pickje is gyakorlatilag az övék volt - ha a Kingst az 1/8-ról besorsolják az első helyre, kicserélhette volna a Sixers a saját első körösét azzal.

A másik hír pedig az, hogy Adam Silver a korábban már említett Zach Lowe-nak elmondta, ő a rendszer megreformálása mellett volt, de nem volt elég támogatottsága ennek, egyelőre pedig jegelik a témát. Most szeretnének túllenni a szabadügynökpiacon, és ha ez a nyár lezárul, akkor a végén újra rátérnek a témára, megnézik, szükséges-e változtatni a lotteryn.

A draft egyébként sorozatban negyedik alkalommal a Barclays Centerben lesz június 23-án, amerikai idő szerint este 7-től (magyar idő szerint 24-én hajnal 01:00-tól).

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus