Hírmorzsák 2016-05-19 (19:30)

McMillan szerint Myles Turner LaMarcus Aldridge klónja. Lowry szerint LeBron minden idők három legjobb játékosa között van. Howard úgy érezte, mini Kobe-Shaq párost alkothatnak Hardennel - Morey-val heves vitái voltak. James az elmaradt Flagrant fújások miatt panaszkodott. Lue csendre intette LeBront. Fekete Mamba a Fekete Mambán (videó). Durant elküldte az anyjába Waiterst (videó) Curry jobb könyöke rendben van. Kobe visszautasította az Inside the NBA ajánlatát. Wade szerint sikeres volt az idei szezonjuk. Már a szakmai stábot szervezi a Rockets D'Antoni köré. Vogel egyre közelebb az Orlandóhoz. Harden eltörte egy fotós ujját? A Warriors PR-osa átvágta Luke Waltont. A Lakersnek tetszik Ingram, de még nem tudni, mi lesz a pick sorsa. Brett Brown Magic Johnsonhoz és LeBronhoz hasonlította Ben Simmonst. Dunn képviselői nem akarják, hogy az irányító a Sunshoz vagy a Celticshez kerüljön.

Az Indiana Pacers új vezetőedzője, Nate McMillan azt nyilatkozta a Sirius XM NBA Radiónak kedden, hogy szerinte Myles Turner nagyon hasonlít LaMarcus Aldridge-re, mintha klónok lennének - McMillan volt LMA edzője a Portland TrailBlazersnél. A gárda sztárja, Paul George James Herbertnek (CBS Sports) annyit tett ehhez hozzá, hogy még rengeteget fognak együtt játszani Turnerrel - az az ő feladata, hogy segítse csapattársát, az pedig Turner dolga, hogy ki is hozza magából a maximumot. Szeretné, ha együtt fejlődnének, és ha a tőle telhető legjobb játékos válna Turnerből.

Volt róla szó három napja, hogy a Toronto Raptors irányítója, Kyle Lowry azt mondta a Miami Heat elleni hetedik meccs után, hogy LeBron James az egyik legjobb játékos a ligában, már Steph Curry-t leszámítva. Lowryt kérdezték erről a megjegyzéséről, amire azt mondta még a Cleveland Cavaliers elleni első meccs előtt, hogy egyáltalán nem akart beszólni Jamesnek, sosem tenne ilyet a liga történetének egyik legjobbjával. A játékmester szerint minden idők három legjobb kosárlabdázója között lesz LeBron, amikor visszavonul.

James az első Raptors találkozó után arról panaszkodott Dave McMenaminnek (ESPN), hogy nem igazán tudja, minek kellene történnie ahhoz, hogy az ellenfeleinek Flagrant 1-et adjanak, ha ellene szabálytalankodnak. Azt tudja, hogy alapvetően mi a szabály, de fogalma sincs, hogy esetében hol húzódik a határ a sima és a Flagrant szabálytalanság között. Volt egyébként három eset is az összecsapáson, amire utalhatott LeBron: az első félidőben Bismack Biyombo könyökölte le, a második félidőben DeMarre Carroll rántotta vissza egyszer a nyakánál/vállánál fogva, egyszer pedig megint Biyombóval találkozott az arca. Azt is hozzátette James, hogy nagyjából elkönyvelte már magának, hogy ezeket sima faultnak fogják elleni fújni.

A Cavs szezon közben kinevezett vezetőedzőjének, Tyronn Lue-nak az volt az első dolga, hogy a csapaton belüli kémiát helyre tegye, ehhez pedig meg kellett mutatnia, hogy a sztárok, és még LeBron sem csinálhatják azt, amit ők szeretnének. Egy, a csapaton belül dolgozó személy Ken Bergernek (CBS Sports) elmondta, hogy úgy érezték a játékosok, LeBronért csinálják ezt az egészet, nem vele együtt. Volt aztán egy eset, ahol fordult a kocka: James elkezdett magyarázni az egyik időkérés közben, mikor Lue leoltotta egy "fogd be a szád, én beszélek"-kel - itt jelezte, hogy ki az úr a házban, már legalábbis akkor, ha a pályán történő dolgokról van szó.

Ma hajnalban a Golden State Warriors sztárjának, Steph Currynek megsérült a jobb könyöke, mikor az első negyedben beesett a nézők közé - az egyik fém illesztésbe verte be a könyökét. Az irányító azt mondta, hogy jól van - bár úgy néz ki, mintha egy teniszlabda lenne a sérült testrészen, de a dobómozdulatában nem zavarja.

Két edzői poszt is kezd eldőlni, bár még hivatalos bejelentés egyiknél sincs - sőt, a New York Knicks sem mutatta még be Jeff Hornaceket. A Houston Rocketsnél Mike D'Antoni lett a favorit az utóbbi napokban, ahogyan arról volt szó délután is, és Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) úgy tudja, hogy már el is kezdtek egy erős szakmai stábot építeni a tréner köré a texasiaknál. Azt pedig Josh Robbins (Orlando Sentinel) jelentette, hogy Frank Vogel már az Orlando Magic tulajdonosaival, a DeVos családdal is találkozott - ez mindig egy elég egyértelmű jel azzal kapcsolatban, ha a floridaiak szerződtetnek valakit, gyakorlatilag minden kötelező kört letudott Vogel.

A Houston centere, Dwight Howard Jackie McMullannel (ESPN) beszélgetett több dologról is. Elmondása szerint sokszor azért nem érdekelte, mi van a csapattal, mert olyan dolgok történtek a színfalak mögött, amik nagyon rosszul estek neki - többször is úgy érezte, nem ezért szerződött a Rocketshez. Volt egy eset, mikor úgy gondolta, hogy nem használják eléggé, és emiatt elment Daryl Morey GM-hez, aki viszont megmondta neki, hogy a klub nem szeretne neki nagyobb szerepet szánni. Howard erre visszakérdezett, hogy "Akkor minek igazoltatok le?", ráadásul nagyon furcsa volt számára, hogy ezt nem az edzőjétől, hanem a szakvezetőtől hallja. Éppen ezért azt is megmondta Morey-nak, hogy soha nem kosárlabdázott, ő viszont elég régóta játszik már ahhoz, hogy tudja, mi kell ahhoz, hogy hatékony legyen.

Howard arról is beszélt, hogy nem ismerte James Hardent személyesen, mielőtt a Rocketshez került volna, de nagyon tetszett neki az a játékstílus, amit a dobóhátvédtől látott az Oklahoma City Thundernél: betört, osztogatott, zsákolt Harden, úgyhogy úgy érezte, különleges játékos válhat a hátvédből. Amikor szabadügynök lett, több órányi youtube-videót nézett Hardenről, és úgy gondolta, hogy kicsiben megalkothatják a Kobe-Shaq párost, ez pedig mindkettejük karrierjében új fejezetet nyitott volna. Voltak is jó időszakaik, hiszen tavaly a nyugati főcsoport döntőjébe jutottak, de azt nem tudja, mi romlott el, pedig sokat gondolkodott ezen ő is. Howard szerint néha külső körülmények is befolyásolják két ember kapcsolatát, és valószínűleg ez történt velük is. 

A Los Angeles Lakers nemrég visszavonult sztárját Kobe Bryantet már hívták a TNT csatorna Inside the NBA című műsorába, erről volt már szó pár hete, ám Kobe a Hublot óragyártó egyik rendezvényén a TMZ Sportsnak egyértelműen kijelentette, hogy nem lesz a műsor állandó szakértője - ilyen minőségben tehát nem láthatjuk majd a képernyőn, legalábbis nem most.

Még egy TMZ-hír: egy fotós azt állítja, hogy az előbb említett James Harden eltörte az ujját, amikor próbálta megkérdezni a véleményét Donald Trump amerikai elnökjelöltről. A fotós elmondása szerint Harden agresszív lett, elkezdte lökdösni a kamerát, és a dulakodás közben tört el az illető ujja. A Los Angeles-i rendőrség próbál begyűjteni bármiféle bizonyítékot, ami alátámasztja az állításokat, de jelenleg nem vádolják semmivel a dobóhátvédet.

A Miami Heat ikonja, Dwyane Wade Manny Navarróval (Miami Herald) beszélgetett. Wade szerint sokan gondolják úgy, hogy vagy bajnoki címet nyer a csapatuk, vagy semmit nem értek el az idény során, de nem mindegyik klubnál van ez így - ő úgy érzi, sikeres szezont zártak, főleg ha figyelembe vesszük az előző évüket. Lépésenként kell haladni, mint a kisbabáknak - előbb mászni kell tudni, hogy valaki járni tudjon, és járni kell tudni, hogy valaki futni tudjon. Tavaly nem jutottak PO-ba, idén pedig szerencséjük sem volt a sérülésekkel, mégis egy meccsre voltak a keleti döntőtől, márpedig ez nagy lépés a jó irányba. Nincs arra garancia, hogy jövőre is ekkorát lépnek előre, de mindent figyelembe véve ez egy sikeres év volt számukra. A nyárról azt mondta, nem aggódik, mert úgyis tudja, hogy nem tudja előre megmondani, mi fog történni. Azt is elmondta, hogy nem tudja, ez lesz-e az utolsó szerződése, amit megköt - nem tudja, mikor fogja befejezni, lehet, hogy aláír még többször is, de az is lehet, hogy már ezt a következő kontraktusát sem tölti ki.

Nézzük a drafttal kapcsolatos dolgokat.

A Golden State Warriorsnél vicces kedvében volt a PR-os - ráírt az idény végén a Los Angeles Lakersbe távozó Luke Waltonra, hogy negyedik helyre csúszott vissza az aranysárga-lila alakulat a lotteryn, így elveszítették első körös draftjogukat a mostani játékosbörzére. Walton állítólag be is dőlt a tréfának, de aztán megkönnyebbülhetett, hiszen igazából maradt a Lakersnél az 1/2.

A Lakers GM-je, Mitch Kupchak beszélt a médiával a lotteryt követően. Egyelőre nem tudják még azt sem, hogy elcserélik vagy megtartják a picket, sőt, nem is beszélgettek még erről. A játékosállományra nézve könnyű kijelenteni, hogy 3-4-5-ös posztra kell húzniuk, a frontcourtot kell megerősíteniük (Brandon Ingram és Ben Simmons is illene hozzájuk ez alapján),  de egyelőre nem jelentené ki azt sem, hogy hatalmas a szakadék a második és a harmadik választás között, ezért több játékost is megpróbálnak privát edzésre hívni és megnézni. Kupchak úgy érzi, hogy az ő játékosmegfigyelőik a legjobbak a ligában, teljesen megbízik bennük, mert az előző két évben több tehetséges fiatalt is összeszedtek a segítségükkel. Azt is elmondta a szakvezető, hogy idén nyáron sokkal jobb pozícióból indulhatnak a szabadügynökökkel kapcsolatos tárgyalásoknál, azt pedig kijelentte, hogy jövőre már nem akar résztvenni a lotteryn, tehát azt akarja, hogy PO-ba jusson a csapat.

Arról volt már szó kora délután, hogy a Philadelphia Sixersnek tetszik az 1/1-en Ben Simmons, Kevin Ding (Bleacher Report) pedig úgy tudja, hogy a Lakersnek is megfelelne Brandon Ingram a második választás jogával - tetszik nekik, hogy a kiscsatár nagy játékos akar lenni, de úgy, hogy a győzelem a legfontosabb számára. Vagy nagy egyetértés lesz a drafton, vagy ködösít mindkét gárda.

A Phillynél a vezetőedző, Brett Brown azt nyilatkozta az ESPN-nek, hogy persze a legtöbb mock drafton Simmons és Ingram vannak az első két helyen, de megpróbálnak minél több információt begyűjteni a többiekről is, mert nagy rajtuk a nyomás, hogy a helyes döntést hozzák meg. Simmonst nagyon dicsérte az ausztrál szakember - szerinte Magic Johnson játékából is láthatunk Simmonstól dolgokat, illetve egy fiatal LeBron Jamesre hasonlít abban a tekintetben, hogy nem igazán tudni, melyik posztra lesz jó. Az egyik pillanatban még erőcsatárnak gondolják, aztán úgy néz ki, mint aki hármas poszton is elboldogul a jó labdakezelésének köszönhetően.

Adrian Wojnarowski forrásai szerint Kris Dunn képviselői nem nagyon szeretnék, ha az irányító a Phoenix Sunshoz vagy a Boston Celticshez kerülne, mert mindkét csapatnak fiatal, már bizonyított irányítói vannak - mint ismert, a Celtics a 3., a Suns a 4. helyen draftol majd. Dunn nem volt ott a múlt heti felmérőn, a fizikai állapotával kapcsolatos méréseket pedig nem kell átadnia egyik csapatnak sem, ha nem szeretné - valószínűleg a Boston és a Phoenix nem fogják megkapni ezeket a dokumentumokat, hogy így próbálják meg rávenni a két együttest, hogy ne Dunnt válasszák.

Az Oklahoma City Thunder sztárja, Kevin Durant ma hajnalban nem volt túl kedves Dion Waitersszel, mikor utóbbi nem passzolt neki egy gyorsindításnál: egy "bazdmeg"-gel fűszerezett meglökés volt a dobóhátvéd jutalma figyelmetlenségéért.

A végére pedig egy Fekete Mamba - Fekete Mamba találkozó maradt:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus