Hírmorzsák 2016-05-20 (10:00)

Gary Payton szerint Draymond Green túl sokat reklamál, Curry egyhangú MVP-címéről is megvolt a véleménye. Lowry magabiztos a gyenge meccsei ellenére is. Lowry és Lue jóban vannak, előbbi a Cavs edzőjénél akarta nézni a Warriors-Thunder második meccset. Vogel 4 évre 22 millió dollárt kap a Magictől. Adrian Griffin Tom Thibodeau segédedzője lehet. Hornacek megegyezett a Knicksszel. A Rockets tárgyalt Stephen Silasszel és Rex Kalamiannel is, mindketten D'Antoni segédedzői lehetnek. Megvannak az év újoncötösei. Danny Green szemét megműtötték. Ben Simmons középiskolai edzője szerint ha nem Simmonst viszi valaki 1/1-ként, ki kell rúgni. Embiid nem játszik a nyári ligában. Botrány van a Bucks-játékosok adatainak kezelése miatt.

Tegnap este írtunk Hakeem Olajuwon Players' Tribune-ban megjelent cikkéről, amelyben előkerült egy Draymond Green - Gary Payton összehasonlítás is. A Seattle Supersonics ikonja tegnap a Sirius XM NBA Radio vendége volt, ahol pont a Golden State Warriors erőcsatáráról beszélt. Payton azt mondta, hogy nagyon szereti Green intenzitását, nagyra tartja védőként, nagyon sokban hasonlít rá, de amikor nem kapott meg egy fújást, ő nem sírt miatta folyamatosan, ezt pedig szerinte Greennek is be kellene fejeznie. Szerinte sok játékvezető elnéző Greennel szemben, mert ha ő csinálta volna ezt, kiküldték volna jó pár meccsről. Steph Curry egyhangú MVP-címéről annyit mondott, hogy nincs baja az irányítóval, de azzal a 131 újságíróval igen, akik szavaztak - ezt egyébként nem nagyon fejtette ki.

Ma hajnalban a Cleveland Cavaliers másodjára is legyőzte a Toronto Raptorst, a kanadaiak irányítója, Kyle Lowry pedig nagyon gyenge volt az első félidőben - mind a négy triplakísérletét kihagyta, és volt 5 eladott labdája is csak az első két negyedben. Két és fél perccel a félidő vége előtt el is hagyta a kispadot, bement az öltözőbe, de saját bevallása szerint csak kicsit le akarta vezetni a feszültséget, pihenni akart és kitisztítani a fejét. Úgy érezte, hogy van esélyük nyerni, és azt szerette volna, ha ő és a társai is ennek megfelelően pörögnek fel - azt is hozzátette, hogy többször is előfordult már ilyen, hogy bevonult az öltözőbe. Továbbra is magabiztos, mert több olyan hármast is elhibázott, amiket egyébként bedobott egy körrel korábban, és úgy érezte, hogy jók lesznek. Szombaton meccsük van, és azt is tudja, hogy sokkal jobban fog játszani a harmadik összecsapáson.

Érdekesség, hogy amikor Lowry 2006-ban az NBA-be került, nagyon jó barátságot kötött Tyronn Lue-val. aki a mentora is volt az első évében. Lue azt nyilatkozta a Cavs play-by-play kommentátorának, Fred McLeodnak, hogy Lowry azt mondta neki, hogy olyan akar lenni, mint Ty Lue, ő viszont megmondta a kanadaiak irányítójának, hogy sokkal jobb játékos is lehet. A Cleveland Cavaliers trénere szerint ebben a PO-ban is sokat beszélgettek, sőt, Lowry nála akarta nézni a Golden State - Oklahoma City Thunder sorozat második meccsét - ebből aztán nem lett semmi természetesen, hiszen most ellenfelek.

Tegnap este beszámoltunk róla külön is, hogy az Orlando Magic új vezetőedzője Frank Vogel lett - David Aldridge (nba.com) értesülései szerint 4 évre 22 millió dollárért írt alá a tréner a floridai együtteshez.

Ugyanide tartozik, hogy Josh Robbins (Orlando Sentinel) információi szerint a Scott Skiles stábjában az előző idényben a Magicnél dolgozó, és Vogel mellett a legnagyobb esélyesként kezelt Adrian Griffin a Minnesota Timberwolvesnál, Tom Thibodeau mellett folytathatja - ők ketten dolgoztak már együtt 2010 és 2015 között a Chicago Bullsnál. Griffinnek van szerződése a következő két évre is, plusz csapatopció van rá a 2018/19-es szezonra, de segédedzők csapatváltásánál ez nem szokott gondot okozni.

Még egy megegyezés történt: Jeff Hornaceknek nemcsak felajánlotta már a New York Knicks a vezetőedzői posztot, hanem el is fogadta azt a Phoenix Suns volt mestere, jelentette Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) és Frank Isola (New York Daily News). A két fél még mindig tárgyal a szerződés részleteiről (hossz, éves bér), de az biztos, hogy Hornacek irányítja a következő idényben a Knickst, Phil Jacksonék tehát (kicsit) távolodnak a Triangle-től.

A Houston Rocketsnél most már minden jel arra mutat, hogy Mike D'Antoni lesz a csapat következő vezetőedzője, ezt most már Marc Stein (ESPN) is megerősítette, Adrian Wojnarowski azonban közölte, hogy forrásai szerint Stephen Silas is kapott még egy második interjút - ő a Charlotte Hornetsnél felelt a védekezésért -, sőt, a Toronto Raptors segédedzőjével, Rex Kalamiannel is beszélgetett az együttes a tegnapi napon - ő James Hardennel jó kapcsolatot ápol, dolgoztak együtt az Oklahoma City Thundernél, és Kevin Durant esetében is segíthetne pont emiatt, ha nem is sokat. Ha nem is Silas lesz a vezetőedző a Rocketsnél, de arra van esély, hogy ő legyen D'Antoni első számú segédedzője - ez a Charlotte-nál jelenleg nem ő, hanem Patrick Ewing.

Tegnap este arról is volt szó, hogy kihirdették az Év Újoncötöseit - a pontos végeredményt ezen a linken megtaláljátok.

A San Antonio Spurs dobóhátvédjének, Danny Greennek nem nagyon sikerült ez az idénye, 37.6%-kal dobott a mezőnyből, 33.2%-os triplamutatója volt - igaz, a rájátszásban 51.1%-kal tüzelt kintről. Lépett is Green: ezen a héten egy szemműtéten esett át.

A Top2-be várt Ben Simmons középiskolai edzője, Brian Goorjian az Omnisportnak azt nyilatkozta, hogy Simmons lesz a valaha volt legjobb ausztrál kosárlabdázó. Hallotta, hogy van, aki szerint ki kell rúgni azt a GM-et, aki nem az erőcsatárt viszi el 1/1-en, ő pedig egyetért ezzel - egyértelműen neki kell az első választásnak lenni. Goorjian szerint különleges játékos lesz Simmons, ha elkerülik a sérülések és folyamatosan fejlődni tud.

A Philadelphia Sixersnél van az 1/1-es pick, de náluk több fiatal is várható a következő idényre - az első választás mellett Dario Saric is átmegy elvileg Európából, Joel Embiid pedig a felépülés útjára lépett. Tom Moore (Bucks County Courier Times) információi szerint ettől függetlenül a center nem lesz ott a nyári ligában sem Utah-ban (július 4-7.), sem Las Vegasban (július 8-18) - ebben nincs meglepetés, azt korábban is lehetett hallani, hogy Embiid visszatérését nem nagyon akarják siettetni, így nyáron még nem fog játszani.

A végére pedig ezúttal egy kis bulvár maradt, bár nem a viccesebb fajtából, tegnap ugyanis egy e-mailen keresztül rossz kezekbe került egy olyan dokumentum, amely a Milwaukee Bucks játékosainak adatait tartalmazza (nevek, címek, társadalombiztosítási számok, fizetési tételek). A liga és a Játékosok Szakszervezete is nyomoz, hogy ki a felelős ezért, azoknak a játékosoknak a képviselői pedig, akik a 2015-ös naptári évben a Bucksnál voltak, most azon dolgoznak, hogy az érintettek pénzügyei rendben legyenek - az ügyben egyébként a csapat mellett az FBI is vizsgálatot indított.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus