Hírmorzsák 2016-05-20 (22:00)

Durant a Heat első számú nyári célpontja, nem Whiteside vagy Wade? A Miami úgy számol, hogy Bosh játszik a következő idényben. Lue szerint LeBron a világ legjobb játékosa. Stephen Silas vezetőedző is lehet a Rocketsnél, Lionel Hollins lenne a segédje. D'Antonit PJ Carlesimo pótolná a Sixersnél, ha távozna D'Antoni Houstonba. Dragan Bender megelőzheti Simmonst és Ingramet?

Dan Le Batard (ESPN) információi szerint Kevin Durant megszerzése a Miami Heat első számú nyári célja - ezért hagytak minél több capspace-t erre a nyárra, ezért nem hosszabbítottak több, csak egy évre a franchise ikonjával, Dwyane Wade-del is, hiába akart a dobóhátvéd hosszabb távú megállapodást. Azt nem tudja senki, mit fog csinálni az Oklahoma City Thunder kiscsatára, de ő a Heat számára a prioritás, nem Wade vagy Hassan Whiteside megtartása - utóbbit egyébként a napokban Pat Riley elnök lenyilatkozta. Ha Durant egy évre aláír a Thunderhez, jövőre jobb pozícióban lehet a Heat a sapka alatti hely szempontjából.

Le Batard azt is elmondta saját műsorában, hogy forrásai szerint a Heat úgy számol, hogy Chris Bosh a következő idényben játékra kész lesz - ezek szerint pozitív híreket kaptak az utóbbi napokban az erőcsatárról. Azt már korábban is lehetett hallani, hogy Bosh mindenképpen játszani akar, a csapat pedig azt szeretné, ha újra kosarazhatna a játékos.

A Cleveland Cavaliers vezetőedzője, Tyronn Lue egyszerű nyilatkozatot adott: szerinte LeBron James a világ legjobb kosárlabdázója, őszintén hiszi ezt.

Jonathan Feigen (Houston Chronicle) értesülései szerint a Houston Rocketsnél egyelőre még nem döntöttek végleg Mike D'Antoni mellett, az is elképzelhető ugyanis, hogy Stephen Silas nem az ő segédedzőjének menne, hanem a Charlotte Hornets segédtrénere lenne a texasiak vezetőedzője. Ha Silas lenne a befutó - aki egyébként 2000-ben, 27 évesen a liga történetének legfiatalabb segédedzője volt anno -, akkor az első számú segédje Lionel Hollins lenne, így a vezetőedzőként még tapasztalatlan szakember mellé kerülne egy rutinróka is.

Megvannak a forgatókönyvek arra az esetre is, ha mégis D'Antoni lenne a Houston trénere - a Philadelphia Sixersnél PJ Carlesimo venné át a helyét, mint Brett Brown első számú segédje. A Rocketsnél ebben az esetben nemcsak Silas lehet D'Antoni segédje, hanem a Memphis Grizzliesnél dolgozó, védekezésért felelős Jeff Bzdelik is. A délelőtt már megírt Rex Kalamian a Houston mellett a Washington Wizardsnál is jelölt egy segédedzői posztra.

Lars Anderson (Bleacher Report) azt fejtegette, hogy ha valaki megelőzheti Ben Simmonst és Brandon Ingramet a drafton, akkor az Dragan Bender lehet - ő fiatalabb, mint a legtöbb elsőéves egyetemista, de 10 vagy még annál is több évvel idősebb játékosok ellen pallérozódott. Az egyik játékosmegfigyelő szerint Bender jobb játékos, mint Kristaps Porzingis volt 18 évesen - nagyon jók az adottságai, tud blokkolni, elég lendületes a pályán, a palánk közelében pedig egészen kiváló befejező. A dobása folyamatosan javul, és tud 4-es és 5-ös poszton is védekezni. Erősödnie kell, fel kell szednie pár kilót, de a potenciálja hatalmas. Bendernek egyébként 1.3 millió dolláros kivásárlási ára van a Maccabi Tel-Avivtól.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus