Hírmorzsák 2016-05-21 (11:45)

Bird szerint elképzelhető, hogy a jelenlegi az NBA aranykorszaka, nem a 80-as, 90-es évek. Magic Johnson mesélt arról, mikor megpróbálta cukkolni Michael Jordant (videó). Casey szerint Lowry nem hagyta cserben a Raptorst. Melo örül, hogy Hornacek azt a támadási rendszert használja majd, amit akar. Draymond Green mindenkinek a nevére sorrendben emlékszik, akit előbb húztak ki a 2012-es drafton, mint őt. Durant szerint egy f*szfej volt Waitersszel, de ez is a játék része. Cuban szívesen lenne Hillary Clinton alelnöke. Stephen Silasszel interjúzik a Warriors. Brian Shaw inkább dolgozna a Golden State-nél, mint a Lakersnél. Nate Tibbets-cel interjúzik a Grizzlies. A Minnesota vezetőségében nagytakarítás volt.

Az Indiana Pacers elnöke, Larry Bird Charles Betheával (New Yorker) beszélgetett. Bird szerint sokat változott a játék - 16-17 éve nagyon félt attól, hogy a kisembereknek nem lesz maradása az NBA-ben, mert a jövő az olyan magas hátvédeké, mint Magic Johnson. Aztán mindenki elkezdett triplákat dobni, a spacing nagyon fontos lett, így most mindenki alacsonyabb embereket szeretne. Ő is ugyanúgy nézi a mostani játékosokat, mint bárki más: mindig az jut eszébe, hogy milyen jól dobnak kintről. Több helyük van, hogy eljussanak a gyűrűig, és a labda is jobban jár egy kicsit. A mostani játékosok messzebbről és pontosabban dobnak - vannak olyan csapatok, akik egy meccsen akár 30-szor is vállalkoznak távolról. Mindig is azt gondolták az emberek, hogy a 80-as, 90-es évek (az ő pályafutása idején) voltak az NBA aranykorszaka, de ő már egyáltalán nem biztos ebben.

Ha már előkerültek a régi idők, akkor itt lehet megemlíteni, hogy a Los Angeles Lakers ikonja, az előbb megemlített Magic Johnson a Jimmy Kimmel Show vendége volt, ahol arról mesélt, mikor Michael Jordan ellen használta a trash talkot, és hogy mekkora hiba volt ez. Az 1992-es olimpia előtti felkészülés közben "kelet"-"nyugat" meccseket játszottak, három napig döntetlenek jöttek ki, a negyedik napon viszont 12-2-re vezetett nyugat, amikor odaszólt Jordannak, hogy "ha nem változol Air Jordanné, ma nagyon meg fogunk titeket verni". Jöttek a triplák az arcába, majd Jordan bemutatott egy 360-as zsákolást David Robinsonon - ekkor érezte, hogy nem kellett volna odaszólnia semmit.

Tegnap délelőtt volt arról szó, hogy a Toronto Raptors irányítója, Kyle Lowry az első félidő vége előtt bement már az öltözőbe, saját elmondása szerint azért, hogy kicsit lenyugodjon. Edzője, Dwane Casey szerint Lowry nem hagyta cserben a csapatot, de ő és Cory Joseph többször használják a "vizesblokkot", mint bármelyik két ember, akiket ismer.

Frank Isola (New York Daily News) információi szerint a New York Knicks sztárja, Carmelo Anthony örül annak, hogy az új vezetőedzőjük, Jeff Hornacek olyan támadási rendszert játszat majd, amilyet akar, nem feltétlenül kell a Triangle-t erőltetnie - a hírek szerint a kiscsatár nem igazán kedvelte ezt a felállást. Legutóbb három hete mondta el Melo, hogy szeretne részt venni az edzőkeresésben, aminek a legfőbb üzenete az volt, hogy Phil Jackson elnöknek másokat is meg kellene hallgatnia, nem csak Kurt Rambist - Anthony óhaja teljesült is.

A Golden State Warriors is interjúzni fog a Houston Rocketsnél az egyik első számú vezetőedző-jelöltnek tartott Stephen Silasszel - a bajnok engedélyt kért a Charlotte Hornetstől, de ők természetesen segédedzőnek akarnák a trénert a Los Angeles Lakershez távozó Luke Walton helyére. A szakember 2006 és 2010 között dolgozott már az oaklandieknél Don Nelson és Keith Smart irányítása alatt, és nagyon jó munkakapcsolatot alakított ki anno Steph Curryvel.

Van olyan tréner is, aki a Warriors segédedzői posztjára vár, méghozzá Brian Shaw, aki Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) forrásai szerint inkább dolgozna a bajnoknál, mint menne a Lakershez Walton mellé. A szakmai indokok mellett az sem mellékes, hogy Shaw oaklandi, és tavaly költöztek vissza a városba a családjával, miután a Denver Nuggetstől menesztették.

Maradjunk még a Golden State-nél: Steph Curry lenyilatkozta tegnap, hogy rendben van a könyöke, már nem fáj annyira, úgyhogy nem kell aggódni érte. Még érzi a sérülést, de olyan helyen sérült meg, ami nem befolyásolja a mozgását - tud normálisan cselezni, labdát vezetni és dobni is. Nem a legkellemesebb dolog ez, de nincsenek fájdalmai.

A Warriors erőcsatára, Draymond Green pontosan emlékszik annak a 34 játékosnak a nevére, akiket előbb draftoltak 2012-ben, mint őt. Green Jon Wilnerrel (Bay Area News Group) beszélgetett arról a bizonyos napról, amikor mondta, hogy nem kell neki segítség ezzel kapcsolatban: az első választott Anthony Davis volt, aztán a Charlotte Bobcats Michael Kidd-Gilchristet húzta ki, a Washington Wizards Bradley Beal mellett döntött, a negyedik helyen pedig Dion Waiterst draftolta a Cleveland Cavaliers. Végigmondta az egész listát, sorrendben, hiba nélkül... Tudta, hogy miért kellett eddig várnia - a játékosmegfigyelők szerint egy tweener volt (3-as, 4-es poszt közötti átmenet), nem tudták, kin fog tudni védekezni, és azt hitték, elérte a potenciálja maximumát. Az történt vele, ami minden normális játékossal történik ilyenkor, de ő tudta, hogy nem átlagos kosaras.

A Golden State - Oklahoma City Thunder sorozat második meccsén Kevin Durant elküldte melegebb éghajlatra csapattársát, Dion Waiterst - két napja láthattátok ezt. A kiscsatár Erik Horne-nak (The Oklahoman) azt nyilatkozta, hogy szoktak ilyen megnyilvánulásaik lenni egymással szemben, de egyébként már ott a pályán és az időkérésnél is csak nevettek a dolgon. Durant azt is hozzátette, hogy azért f*szfej módjára viselkedett, de elmondása szerint Waitersnek is vannak ilyen megszólalásai felé. Szerinte ez is része a kosárlabdának, annak, hogy olyan csapattársai vannak, akikkel igazán élvezi a játékot.

A Cleveland.com értesülései szerint a Memphis Grizzlies engedélyt kapott a Portland TrailBlazerstől, hogy leüljenek interjúzni Nate Tibbets-cel a vezetőedzői posztról. Tibbets és a csapat a hírek szerint a jövő hét elején beszélgetnek majd el.

A Minnesota Timberwolvesnál nagytakarítás volt: menesztették a vezetőség nagy részét, köztük Milt Newton GM-et is, de távozott segédedző és játékosmegfigyelők is. Newton annyit mondott a dologról, hogy semmilyen negatív érzése nincs emiatt a csapattal szemben, hiszen ha elég ideje van valaki a ligában, akkor tudja, hogyan mennek a dolgok. Érkezett egy új vezér (Tom Thibodeau vezetőedző, akinek a személyi kérdésekben is teljhatalma van), aki nyilvánvalóan a saját embereivel akarja feltölteni a klubot.

A Dallas Mavericks tulajdonosáról, Mark Cubanről pár napja jelent meg, hogy több republikánus képviselő szeretné, ha függetlenként indulna az elnökválasztáson, hogy ellensúlyozza Donald Trumpot. Cuban akkor azt mondta, hogy az nem valószínű, mert már nincs elég idő rá, viszont a minap az ESPN-nek azt nyilatkozta a tulaj, hogy szívesen lenne Hillary Clinton alelnöke, amennyiben felkérik erre, és amennyiben Hillary hajlandó nyitott lenni, meghallgat más szempontokat is, nem feltétlenül csak a saját szemszögéből képes vizsgálni a dolgokat.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus