Hírmorzsák 2016-05-23 (10:15)

Elképzelhető, hogy Valanciunas játszik a Cavs elleni negyedik meccsen. Lue szerint ő a hibás a vereségért, többet kellett volna Jamesre játszaniuk. LeBron szerint nem próbálta meg eladni a faultot, mikor Thompson könyöke elérte az arcát. Dahntay Jonest egy meccsre eltiltották Biyombo megütéséért (videó). Casey 25.000 dolláros büntetést kapott. Draymond Greent is elmeszelik a bírók Adams ágyékon rúgásáért (videó)? Kerr szerint még a Flagrantet is vissza fogják vonni, Green szerint nem szándékos volt mozdulata, Adams szerint meg nem ez volt az első ilyen esete Greennel.

A Toronto Raptors centere, Jonas Valanciunas elképzelhető, hogy pályára tud lépni a Cleveland Cavaliers elleni sorozat negyedik meccsén ma éjszaka - még mindig valószínűbb, hogy nem játszik, de már legalább esély van rá. A litván játékos az előző, Miami Heat elleni sorozat harmadik meccsén sérült meg, amikor kiment a bokája - már sántikálás nélkül tud járni, és elkezdett tempókat dobálni, ami még nem sok, de legalább egy-egy pozitív jel.

Mint ismert, tegnap hajnalban a Toronto megverte a Clevelandet, ezzel 2-1-re alakította a párharcot. A Cavs vezetőedzője, Tyronn Lue Brian Windhorstnak (ESPN) elmondta, hogy szerinte ő a felelős a vereségért, mert több játékot kellett volna hívnia LeBron Jamesre. Olyan figurákat erőltettek, amiket korábban hatékonyan játszottak, abban reménykedve, hogy Kyrie Irving és Kevin Love bármikor beindulhatnak. Neki kellett volna gátat szabnia ennek, és LeBron kezébe adni a labdát többször, hogy ő alakítsa a támadójátékot, és hogy a duplázások után ő tudjon helyzetbe hozni másokat.

James óriásit floppolt egyébként ezen a találkozón, mikor Tristan Thompson karja őt érte, nem DeMarre Carrollt. LeBron erről annyit mondott a Sports Illustratednek, hogy nem próbálta meg eladni a személyi hibát. Egyszerűen kapott egy könyököst az arcába, azt nem is tudta akkor, hogy a csapattársától - először azt hitte, hogy Carroll legyintette meg, aztán a visszajátszásokon látta, hogy Thompson érte el. Nem is érti, miért akart volna rájátszani, nem volt mire - lenne még más hozzáfűzni valója is az esethez, de ennyiben hagyja a dolgot.

Ehhez a Raptors-Cavs sorozathoz tartozik, hogy kiosztottak egy eltiltást és egy pénzbüntetést is. A Cavs dobóhátvédje, Dahntay Jones "övön alul" megütötte Bismack Biyombót, ezért egy mérkőzésre elmeszelték, míg Dwane Casey a játékvezetők kritizálása miatt lesz kénytelen 25.000 dollártól megválni - a kanadaiak trénerének kifakadásáról tegnap délelőtt már írtunk.

Főleg előbbi érdekes eset, ha megnézzük, hogy ma hajnalban, a Golden State Warriorsnél Draymond Green hogyan rúgta ágyékon Steve Adamst - ezek alapján kötelező eltiltatni az erőcsatárt is, Jones ütése jóval kevésbé volt látványos. Green egyébként azt nyilatkozta, hogy senkit nem próbál a férfiasságánál megrúgni, mert biztos benne, hogy Adams is szeretne gyereket egy nap, ő pedig nem akarja ezt megakadályozni. Azt is hozzátette, hogy felvitte a labdát, faultolta őt a center, a lába meg ment tovább, mert nem elég erős a teste, hogy megakadályozza félúton, hogy ez megtörténjen. Először nem is látta a történteket, aztán amikor megnézte a visszajátszást, akkor annyit mondott, hogy "húha". Green úgy gondolja, nem fogják eltiltani, mert nem volt szándékos a mozdulata.

A sértett, Adams annyit mondott, hogy nem foglalkozott az esettel ezt követően, mert volt más dolga is, egyébként sem tudott volna mit tenni, és megtörtént ez már korábban is Green és közte. Steve Kerr, a Warriors trénere szerint a tüzetesebb vizsgálatok után még a Flagrantet is vissza fogják vonni, mert ilyen esetek, ütközések történnek egy meccs során számtalanszor. Green annyit mondott még, hogy szerinte nem kellett volna Flagrantet kapnia, a játékvezetőtől is megkérdezte, hogy miért ez az ítélet ellen, és a bíró azt mondta neki, hogy nem hiszik, hogy szándékos volt, de mivel ágyékon rúgta Adamst, így meg kellett adniuk a Flagrantet.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus