Hírmorzsák 2016-05-23 (21:15)

LeBron a Heathez vagy a Lakershez igazol, ha idén nyer a Cavsszel? James fizeti ki Dahntay Jones 80 dolláros büntetését az ütésért. Valanciunas ma esti játéka a meccs előtt dől el. Draymond Green esetében ma döntenek, hogy játszhat-e az OKC elleni negyedik meccsen vagy sem. Westbrook és Green szócsatába kezdtek a rúgás miatt. Adams szerint Greennel együtt is meg tudják verni a Warriorst a negyedik meccsen. Cousinsnak is meg volt a véleménye a ma hajnali Green-mozdulatról. Vogel szerint a Magic PO-ba fog jutni a következő idényben. Blatt szerint az NBA-ben jobb, ha az edző jóban van csapata legjobb játékosával. Nate Tibbetts-cel interjúzik a Golden State. A Sixers megpróbálja a hét legelőkelőbb helyen jegyzett játékost megnézni a draft előtt.

Stephen A. Smith (ESPN) heti agymenését most is elkövette a First Take című műsorban: járt Miamiben a múlt héten és pár hónappal ezelőtt is, és információi szerint LeBron James visszatérhet a Heathez, amennyiben idén végső győztes lesz a Cleveland Cavaliersszel. Smith kiemelte, hogy mikor visszatért James Clevelandbe, azt írta, hogy azért teszi, hogy 1964 után újra bajnoki címet nyerjen a város egy major sportban, de arról nem szólt semmit, hogy mi fog történni, ha ez bekövetkezik. Ha nem nyernek, marad a Cavsnél, de ha igen, lesznek lehetőségei: a Los Angeles Lakers is célpont lehet, de főleg Miami. Amíg veszít, nem hagyhatja el az ohióiakat, mert amíg nem teljesítette a 2014-es nyáron tett ígéretét, addig a Cavshez van kötve.

LeBron egyébként jótékonykodik: ő fizeti ki azt a 80 dolláros büntetést, amit Dahntay Jones kapott Bismack Biyombo ágyékon vágásáért - a büntetés Jones 2015/16-os bérének 1/110-e, ami a 8800 fizetése miatt jött ki 80 dollárra (az utolsó alapszakaszmeccs előtt írt alá a Cavshez, így jött ki a ligaminimum töredékének számító 8800 dollár). Jones egyébként azt nyilatkozta Ohm Youngmisuknak (ESPN), hogy megkérdezték tőle, mi történt, ő elmondta, de a liga szerint egyöntetű volt a döntés, hogy szándékos ütésről volt szó. A Cavs játékosai szerint nonszensz ítélet született, de nem foglalkoznak ezzel, folytatják tovább a munkát, mintha mi sem történt volna.

Marc J. Spears (The Undefeated, ESPN) értesülései szerint Philadelphia Sixers egyáltalán nemcsak Ben Simmonsra és Brandon Ingramre koncentrál az 1/1-gyel, hanem privát edzésre fogják hívni Jaylen Brownt, Kris Dunnt és Jamal Murrayt is, sőt, megpróbálják Buddy Hieldet és Dragan Bendert is megnézni külön - gyakorlatilag a Top7-be várt összes emberre kíváncsiak. Ez azok után nem meglepő, hogy az elnök, Brian Colangelo le is nyilatkozta a lottery után, hogy egyáltalán nem csak két emberben gondolkodnak, mert a lehető legjobb döntést kell hozniuk.

A Toronto Raptorsnál Jonas Valanciunas ma esti játéka a mérkőzés előtt dől el - egyre nagyobb esély mutatkozik arra, hogy a litván visszatérhet bokasérüléséből.

A Golden State Warriorsnél Draymond Green most a téma - mint ismert, az erőcsatár ágyékon rúgta az Oklahoma City Thunder centerét, Steven Adamst. Marc Stein (ESPN) forrásai szerint még a mai napon döntés születik arról, játszhat-e Green a negyedik meccsen vagy sem.

A mérkőzést követően Russell Westbrook azt mondta, hogy szerinte szándékosan rúgta meg Green Adamst, amire a Warriors mindenese azt válaszolta, hogy Westbrook azok közé a sztárok közé tartozik, akik rendszeresen kirúgnak előre, hogy eladjanak egy-egy faultot, őt is megrúgta az első félidő végén, csak nem ott érte a rúgás, ahol Adamst. Westbrook erre annyit felelt, hogy Greennek muszáj elterelnie a figyelmet valaki másra - azt is hozzátette, hogy őt még sose büntették meg floppolásért, azt sem tudja, mi az. Ez egy szép barátság kezdete... Adams azt mondta Marc J. Spearsnek, hogy semmit nem számít, bocsánatot kér-e Green vagy sem (a Warriors játékosa Spearsnek azt mondta, hogy ez a terve), és szerinte képesek megverni a Golden State-et a negyedik meccsen, függetlenül attól, játszik-e Green vagy sem.

Carmichael Dave (KHTK) twitteren jelezte, hogy ha valakit csak a győzelem érdekel, vereségnél elveszti a fejét, és mindezt Oaklandben teszi, akkor a csapat szívének és lelkének hívják, ha viszont Sacramentóban, akkor öltözői rákként aposztrofálják. A "megszólított" DeMarcus Cousins reagált is egy "pontosan" válasszal a felütésre.

Szintén a Warriorshöz kapcsolódik, hogy Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) információi szerint a Portland TrailBlazers segédedzőjével, Nate Tibbetts-cel is interjúznak az első számú segédedzői poszttal kapcsolatban.

A Cleveland Cavaliers volt vezetőedzője, David Blatt beszélgetett Jeff Zilgitt-tel (USA Today), és többek között az is téma volt, mi a különbség az európai bajnokságok és az NBA között. Blatt szerint Európában sokkal nagyobb az edző szerepe és befolyása, míg az NBA a játékosok ligája inkább. Blatt szerint Amerikában jobb, ha ugyanazon a véleményen van a tréner, mint csapatának legjobb játékosa - ha nem így tesz, nagyon könnyen bajba kerülhet az ember.

A végére pedig az Orlando Magic új vezetőedzője maradt, Frank Vogel, akit ma bemutattak a csapatnál. A tréner szerint ha célokat akarunk meghatározni velük kapcsolatban, akkor a rájátszást nevezhetjük annak, szerinte be fognak kerülni a PO-ba a következő idényben:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus