Hírmorzsák 2016-05-24 (10:00)

Beal szerint maximum szerződést ér - szeretne Washingtonban maradni, de ha nem kapja meg a pénzét, máshol is szívesen játszik. Draymond Green megúszta az eltiltást. Love térdsérülést szenvedett. Shaq szerint Lue nem szólhatott hozzá anno a Lakersnél. A Portland Stephen Silasszel interjúzik. Metta World Peace szerint a Lakersnek Thon Makert kellene draftolnia. Michele Roberts szerint kevés a színesbőrű edző, GM és tulajdonos.

A Washington Wizards dobóhátvédje, Bradley Beal Jorge Castillónak (Washington Post) elmondta, maximum szerződést akar, és ha ezt nem kapja meg a fővárosiaktól, akkor kész távozni az együttestől. Beal azt szeretné, ha értékelnék, úgy érzi, megéri a maximumot, és ennyiért szeretne aláírni. Azt is hozzátette a játékos, hogy valószínűleg nem fogja elengedni a Wizards, bármelyik együttessel egyezik meg (korlátozott szabadügynök lesz, tehát minden ajánlatot tarthat rá a Washington), és végül is szeretne is maradni a gárdánál. Reméli, hogy meg tudnak egyezni, de sosem lehet tudni.

Beal saját elmondása szerint sokszor hallja, hogy milyen sokat sérült, de nem ez határozza meg, hogy milyen játékos, ettől függetlenül folyamatosan fejlődik és a jövőben is ezt fogja tenni. A dobóhátvéd szerint ezt a sérülés dolgot már maga mögött tudta - igaz, négy év alatt 81 mérkőzést hagyott ki összesen, és idén is csak 55 találkozón tudott pályára lépni. Jó lenne, ha Washingtonban maradhatna, mert ez volt az otthona az utóbbi négy évben, ráadásul a csapat magja együtt marad, és új vezetőedzőjük is van Scott Brooks személyében. Innentől kezdve a vezetőség és az ő feladata, hogy megegyezzennek.

Mint arról volt szó hajnalban külön is, a Golden State Warriors erőcsatárát, Draymond Greent nem tiltotta el a liga, de Flagrant 1-nek ítélt ágyékon rúgását Flagrant 2-re súlyosbították, valamint 25.000 dolláros pénzbüntetést szabtak ki rá.

Ma hajnalban a Toronto Raptors kiegyenlítette a Cleveland Cavaliers elleni párharcot, az ohióiak erőcsatára, Kevin Love pedig térdsérülést szenvedett, mikor rálépett egy játékvezető lábára. Jason Lloyd (Akron Beacon Journal) információi szerint Love játszani fog a következő, ötödik találkozón.

A TNT-nél arról beszélgettek a minap, hogy a kiegészítőemberek, mint Andre Roberson, mennyire jogosan használják a trash talkot. Shaquille O'Neal a témával kapcsolatban megjegyezte, hogy még a saját csapattársai sem beszélhettek hozzá, ha kiegészítők voltak. Csak a kezdőknek, illetve a fontosabb cserejátékosoknak, Brian Shaw-nak és Robert Horrynak volt megengedve, hogy megszólítsák, Tyronn Lue-nak például nem.

A Portland TrailBlazersnél készülődnek arra, hogy elveszíthetik Nate Tibbetts segédedzőt - ők is interjúznak a Charlotte Hornets segédedzőjével, Stephen Silasszel, aki Tibbetts helyét venné át Terry Stotts első számú segédjeként.

A Los Angeles Lakers kiscsatára, Metta World Peace a The Dan Patrick Show-ban volt vendég, ahol arról kérdezték, szerinte kit kellene húznia az aranysárga-lila együttesnek a drafton. MWP annyit mondott, hogy nem tudja, ki lesz még elérhető, de Thon Maker tetszik neki, szerinte szupersztár lesz a 19 éves magasemberből. A legnagyobb kérdés az Makerrel kapcsolatban, hogy mikor nő bele az NBA-be, elég nyersnek tűnik, kiló is kell rá bőven, úgyhogy sok munka lesz még vele, de a játékos saját bevallása szerint készen áll a ligára, legalábbis készen fog, erre készül minden egyes nap.

A Játékosok Szakszervezetének vezetője, Michele Roberts Marc J. Spearsnek (The Undefeated, ESPN) adott interjút, amelyben mesélt többek között arról is, hogy egy férfi hogyan próbált nála állást szerezni. Állítólag az ügyvéd odament hozzá, és azt mondta, hogy ha azt szeretné, hogy komolyan vegyék a New York-i sportpiacon, akkor foglalkoztatnia kell őt, mert férfi, fehér és zsidó - így hiteles lesz, ő pedig segíti majd mindenben. Roberts elmondása szerint ha ez a saját irodájában történik, kiverte volna a sz*rt is a férfiból az ilyen beszéd miatt. Azt is elmondta, hogy szerinte több nő és színesbőrű foglalkoztatott kell a ligába és a csapatok menedzsmentjébe - kevés a színesbőrű edző, GM és tulajdonos is. Azt beismeri, hogy jobbak lettek az arányok, de szerinte lehetnek még ennél is jobbak.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus