Hírmorzsák 2016-05-25 (10:15)

Steph Curry szerint nem sérült a térde. Draymond Green szerint ha valakik, akkor ők képesek lehetnek felállni 1-3-ról. Westbrooknak részleges tanulmányi ösztöndíjat ajánlott anno a Stanford. Biyombo szerint engedélyt kapott Mutombótól a "finger wag"-re... vagy mégsem? Patterson szerint LeBron túl sokat sír a faultok miatt (videó). Borrego a Rocketsnél, Fizdale a Memphisnél találkozik a tulajdonossal. A Kings új stadionja újabb 16 millió dollárral lesz drágább a tervezettnél. Karaszev biztosan nem lesz a Nets játékosa. Jön a Nike Air Jordan 12 "Flu Game" legújabb változata.

A Golden State Warriors irányítója, Steph Curry mindössze 6/20-as mezőnymutatóval hozott össze 19 pontot az Oklahoma City Thunder elleni párharc ma hajnali, negyedik találkozóján. Kérdezték az újságírók a térdéről, amire azt válaszolta a kétszeres MVP, hogy rendben van, nincs semmi baja, és azt Steve Kerr vezetőedző is elismételte, hogy nem sérült játékosa. Gyenge estéje volt Currynek a tréner szerint, de szerinte ilyen mindenkivel előfordul, még a legjobbakkal is.

A bajnok erőcsatára, Draymond Green azt nyilatkozta Adrian Wojnarowskinak (The Vertical, Yahoo Sports), hogy kicsit azért szíven ütötte őket ez a két meccs, nem erre számítottak. Green úgy érzi, hogy túl sokat gondolkodik a pályán, ezért nem tudja azt a játékot játszani, amiben jó - olyan dolgokat csinál, amiket egyáltalán nem lenne szabad. Green szerint ő és Curry a csapat két vezére, nekik kettejüknek kell jobbnak lenniük a továbbiakban - erről tavaly is beszéltek, mikor 2-1-es hátrányba kerültek a Memphis Grizzlies-zel szemben. Azt is hozzátette, hogy ha valakik képesek megfordítani ezt a párharcot, akkor azok ők, a jelenlegi Warriors.

A túloldalon Russell Westbrookról jött ki egy érdekesség: a Leuzinger Középiskola egykori tanítványának részleges tanulmányi ösztöndíjat ajánlott a Stanford Egyetem, egyáltalán nem volt tehát buta gyerek - a kedvence állítólag a matematika volt. Westbrook Royce Youngnak (ESPN) elárulta, hogy valószínűleg nem fogadta volna el így sem a Stanford ösztöndíját, mert nem tudta volna kifizetni a költségek rá eső részét sem. A Thunder sztárját hívta egyébként a Creighton és a San Diego State is, a UCLA-nél pedig akkor került képbe, mikor Jordan Farmar jelentkezett az NBA draftra.

A keleti döntőben a Toronto Raptors centere, Bismack Biyombo igazi blokkpartit rendezett a Cleveland Cavaliers játékosain a legutóbbi két mérkőzésen, és többször előkerült nála Dikembe Mutombo híres "finger wag"-je a sapkák után. Biyombo még a harmadik meccs után nyilatkozta azt Bruce Arthurnek (Toronto Star), hogy szerinte engedélyt kapott Mutombótól, hogy használja ezt a mozdulatsort, a centerlegenda azonban a TMZ Sportsnak elmondta, hogy nem igazán tudja, mikor zajlott le köztük ez a beszélgetés, úgyhogy a nyáron beszélgetniük kell majd erről.

Ha már a Raps-Cavs párharc, akkor itt lehet megemlíteni, hogy Patrick Patterson szerint LeBron James túl sokat sír a fújások miatt:

A Houston Rocketsnél úgy tűnt először, hogy Mike D'Antoni lesz az új befutó, aztán Stephen Silas és közte akartak dönteni, de Jonathan Feigen (Houston Chronicle) információi szerint már James Borrego is legalább annyira esélyes a vezetőedzői posztra, mint az előbb említett két jelölt. Borrego hétfőn találkozott Daryl Morey-val, de jön számára egy második interjú is már a tulajdonossal, Les Alexanderrel, komoly esélyes tehát a poszt betöltésére. Mint ismert, Borrego jelenleg a San Antonio Spurs segédedzője, korábban megfordult a New Orleans Pelicansnél és az Orlando Magicnél is.

Marc Stein (ESPN) jelentette, hogy a Memphis Grizzliesnél David Fizdale érkezett el ugyanerre a pontra, ahova Borrego a Rockets-cel: Fizdale is kap lehetősége arra, hogy a csapat tulajdonosával, Robert Perával beszélgessen. A Memphisnél idén nyáron már volt erre példa, Frank Vogel is találkozott Perával, de ő az Orlando Magic kispadját választotta végül. Fizdale 18 éve dolgozik segédedzőként, 2003 óta az NBA-ben van (előtte a San Diego és a Fresno State egyetemeken tevékenykedett), 2008 óta pedig a Miami Heat szakmai stábjában segíti Erik Spoelstra munkáját.

Dale Kasler (Sacramento Bee) forrásai szerint Sacramento Kings új csarnokának, a Golden 1 Centernek újabb 16 millió dollárral nőtt az építési költsége, így összesen 534.6 millió dollárba fog fájni a felhúzása - eredetileg 447 millióval terveztek, ahhoz képest már majdnem 90 millióval nőttek a kiadások. A város hozzájárulása 255 millió dollár fixen, úgyhogy ezt a többletköltséget a tulajdonosoknak kell vállalnia - a mostani 16 milliós pluszt valószínűleg azok a partnerek vállalják át, akik a csarnok üzelmeltetésében vesznek majd részt.

A Zenit Szentpétervár vezetőedzője, Vaszilij Karaszev az Izvestia.ru honlapnak beszélt fiáról, Szergej Karaszevről, akire nem hívta le a csapatopciót a Brooklyn Nets, így nyáron szabadügynök lesz. Az idősebbik Karaszev szerint fia jól van, már készül a következő idényre. Egyelőre korai megmondani, hol játszhat majd, de minden lehetőséget megvizsgálnak, az NBA-t és Európát is. Vaszilij kijelentette, hogy egy valami biztos: Szergej nem lesz a Nets játékosa.

A végére pedig a Nike Air Jordan 12 "Flu Game" legújabb változata maradt, amelyet május 28-tól lehet majd a boltokban kapni. Az 1997-es nagydöntő ötödik meccsén Jordan lázasan játszott, dobott 38 pontot és vezette győzelemre csapatát, ennek alkalmából pedig már többször kiadtak felújított változatokat erről a cipőről, ez a legújabb:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus