Hírmorzsák 2016-05-25 (21:00)

Noah megmondta a Bulls-játékosoknak, hogy távozik a csapattól - Formanban nem sokan bíznak a keretben. Draymond Green nem kap Flagrantet Kanter felrúgásáért (videó), a török szerint szándékos volt Green mozdulata. Adams heréi megsérültek. A Thunder Death Lineupja a halálos válasz a Warriorsre. Curry maximum 70%-os állapotban van. Green szerint pocsékul játszik. Klay Thompson is megzavarodott (videó). Valanciunas készen áll a játékra. Casey-t menesztette volna a Raptors, ha kiesnek az első körben. Belinelli szerint a Kings több játékosának nincs nyerő mentalitása. Elhunyt Rubio édesanyja. Lillard komoly rapkarrierbe kezdhet. Kermit Washingtont akár 45 évre is börtönbe zárhatják. Craig Sager díjat kap az ESPYS-on.

Joe Cowley (Chicago Sun-Times) információi szerint a Chicago Bulls centere, Joakim Noah egyre többet mondogatja a csapattársainak, hogy a nyáron el fogja hagyni a csapatot, mert nem bízik már a vezetőségben, illetve abban, hogy a helyes irányba tudják elindítani a csapatot a nyári igazolásaikkal. Cowley úgy tudja, hogy Gar Forman GM-mel több játékosnak is súlyos problémái vannak, egyáltalán nem bíznak a szakvezetőben - ezeket a gondokat Tom Thibodeau tudta palástolni, a játékosokat rá tudta venni, hogy csak a munkára koncentráljanak, de Fred Hoiberg nem ez a típus. Az egyik játékos Cowley-nak azt mondta, hogy az egyik segédedző minden infót kiad Formannek, márpedig ezzel nemcsak Noah-nak van baja. John Paxson április közepén azt nyilatkozta a francia centerről, hogy sok dologban megtestesíti mindazt, amit a klub képvisel, úgyhogy nagyon kedvelik, szeretnék megtartani, de beszélniük kell, hogy lássák, mi a helyzet.

A nyugati döntőhöz több dolog is kapcsolódik. Egyrészt azt, hogy a szabálykönyv szerint hiába járt volna Flagrant 1 Draymond Greennek Enes Kanter felrúgásáért - és így automatikus eltiltás az ötödik találkozóról -, a liga nem fogja utólag sem súlyosbítani az ítéletet. Kanter azt mondta, hogy szerinte nem simán elesett Green, hanem rúgott is - nem akarja nagyon ragozni a dolgot vagy belemenni az esetbe, de ha valaki megnézi a felvételeket, láthatja, hogy a Warriors erőcsatára direkt gáncsolja.

Green korábbi áldozatának, Steven Adamsnek egyébként megsérült a heréje, mikor ágyékon rúgta őt az erőcsatár a harmadik meccsen - annyira nem volt súlyos a dolog, hogy a negyedik találkozón ne tudjon játszani. 

Másrészt az Oklahoma City Thundernél is kialakult egy ún. Death Lineup, amit Russell Westbrook, Dion Waiters, Andre Roberson, Kevin Durant és Serge Ibaka alkot. Ez az ötös az alapszakaszban összesen 46 percet töltött a parketten együtt, viszont a Golden State Warriors ellen eddig borzasztóan hatékonyak, 100 támadásra nézve 139.8 pontot dobnak és mindössze 71.3-et kapnak, így +68.5-es összesített hasznosságuk van. A kulcs az, hogy Roberson és Waiters elég jók ahhoz támadásban, hogy ne adhassa fel őket a Warriors védekezésben, hátul pedig bárkit le tud védekezni ez az ötös, fizikálisan annyira jók (atletikusak, hosszú végtagjaikkal elérnek bárhova, nagyon nehéz átjátszani őket).

Ugyanide tartozik, hogy Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) egy Steph Curryhez tartozó forrástól úgy tudja, hogy maximum 70%-os állapotban van a kétszeres MVP - mint ismert, a Golden State irányítója az első körben előbb boka-, majd térdsérülést szenvedett, MCL-húzódása miatt két hetet ki is hagyott. Curry a média képviselőinek elmondta, hogy nem akar a sérüléséről beszélni, egészséges, de attól független, hogy ő nem panaszkodik, azért a Thundernek látható előnye származik abból, hogy nem olyan robbanékony, mint legjobb formájában, így nem tudja rábírni az ellenfél magasembereit, hogy váltsanak rá - ezt szépen ki is használja az OKC, eddig elég rendesen leszedik a pályáról.

A ma hajnali meccs után egyébként a korábban már említett Green elmondta, hogy jogos az összes felé irányuló kritika, egyszerűen pocsékul kosárlabdázott.

És még mindig a Warriors-Thunderhez tartozik, hogy még a harmadik negyedben parádézó, csapatát ebben a szakaszban szinte egyedül visszahozó Klay Thompson is megzavarodott: a meccs után kiemelte, hogy 40 gólpasszt osztottak ki, ami elég jó... aztán rájött, hogy az a 40 a lepattanókra vonatkozik.

A másik ágon a Toronto Raptors centere, Jonas Valanciunas Josh Lewenbergnek (TSN) azt nyilatkozta, hogy közel 100%-os állapotban van, képes játszani a ma esti ötödik találkozón. A litván középjátékos elmondta, hogy fogalma sincs, pontosan hány százalékos, a bokája nem mond pontos adatot, de készen áll a játékra.

Ugyancsak a Raptorshoz tartozik, hogy hiába mondta el Masai Ujiri GM a rájátszás előtt, hogy Dwane Casey vezetőedző helye biztos, Zach Lowe (ESPN) úgy tudja, hogy ha kiestek volna a kanadaiak az első körben, akkor Casey-t menesztik a posztjáról. Nem volt messze ettől a Toronto, hiszen az ötödik mérkőzést alig tudták megnyerni az Indiana Pacers ellen, nagyot fordítottak a negyedik negyedben, majd hét meccsen jutottak tovább, azóta azonban nagyot fordult a világ: 2-2-re állnak a Cleveland Cavaliers ellen a keleti döntőben.

A Sacramento Kings olasz swingmanje, Marco Belinelli a La Gazzetta dello Sportnak adott hosszabb interjút, amelyben többek között kitért arra is, mennyire nem volt jó a kaliforniai együttes. Belinelli szerint egyáltalán nem bíztak az edzőben, alig volt olyan tréning, aminek haszna lett volna. Látta, hogy kirúgták George Karlt, a helyére pedig Dave Joergert szerződtették, akit jó edzőnek tart. Ő leginkább győzni akar, márpedig amikor a San Antonio Spurstől átigazolt a Kingshez, azonnal észrevette, hogy nem mindenkinek van győztes mentalitása az együttesnél. Nem is nagyon akar várni, azonnal szeretné a sikert, ehhez pedig valaminek történnie kell. Szerződése van még a Sacramentóval, bízik is a klubban, de az NBA-ben sosem lehet tudni, mi fog történni - majd kiderül, mi lesz a nyáron.

Egy szomorú hír: a Minnesota Timberwolves irányítójának, Ricky Rubiónak a mai napon, 56 éves korában elhunyt az édesanyja, Isten nyugosztalja.

Az egykor Rudy Tomjanovich-ot a pályán majdnem megölő Kermit Washingtont utolérte a végzete: 45 évnyi börtönbüntetésre számíthat, miután többszázezer dollárt lopott egy olyan jótékonysági szervezettől, amelynek az afrikai rászorulókat kellett volna megsegítenie. A vádak szerint Washington rávett több embert, köztük volt sportolókat is, hogy adakozzanak a Project Contact Africa nevű szervezetnek azzal a szöveggel, hogy a teljes általuk adott összeg majd az afrikai rászorulóknak megy - ehelyett a nyaralásait fedezte ebből, ékszereket vásárolt, stb. Ha beismerő vallomást tesz, megúszhatja kevesebb letöltendővel - már elengedték egyébként, de az útlevelét le kellett adnia, plusz van rajta egy nyomkövető is.

A Portland TrailBlazers irányítója, Damian Lillard, azaz Dame DOLLA hamarosan egy másik "színpadon" is megmérettetheti magát, a TMZ Sports információi szerint ugyanis nagyon komoly lemezcégek próbálják meg leszerződtetni, komoly rapkarrierbe kezdhet a Portland TrailBlazers irányítója - a hírek szerint jelenleg is mérlegeli lehetőségeit.

A végére pedig egy pozitív dolog: Craig Sagernek adják majd át az idei ESPYS díjkiosztón a Jimmy V Perseverance Díjat, amit minden évben az kap, akinek a kitartása a leginkább példamutató - mint ismert, Sager két éve küzd a rák ellen. A híres riporter hétfőn egy nyilatkozatban azt írta, hogy amikor kiderült, hogy leukémiás, megváltozott az élete, ahogy mindenkinek, aki ebben a betegségben szenved. Az utóbbi két évben minden tőle telhetőt megtett azért, hogy az életét a lehető legnormálisabban élje, de néha szüksége van segítségre, ezért nagyon hálás mindenkinek, aki ott volt számára, amikor igazán kellett.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus