Hírmorzsák 2016-05-26 (21:45)

Draymond Green biztos benne, hogy megnyerik a ma esti ötödik meccset a Thunder ellen. Steve Kerr szerint Curry nem sérült, a 3 hetes kihagyása miatt nincs top formában. Megvannak az All-NBA csapatok - Lillard 23 millió dollárt nyert, Anthony Davis ugyanennyit vesztett. DeMarre Carroll és Cory Joseph kaszinóztak még a Cavs elleni 5 meccs előtti hajnalán. Fizdale 3+1 évre írt alá a Memphishez. A Knicks rámozdul Noah-ra? Melo a Tini Nindzsa Teknőcökben fog szerepelni egy cameo erejéig. Silver szerint a játékvezetők nagyjából 90%-ban helyes ítéleteket hoznak.

A Golden State Warriors erőcsatára, Draymond Green Marc J. Spearsnek (The Undefeated, ESPN) azt nyilatkozta, hogy bár 2014 óta nem volt olyan helyzetben a csapatuk, amin a kiesés volt számukra a tét, úgyhogy egy kicsit új helyzetben lesznek, de tudja, hogy ez a társaság képes koncentráltan játszani, keményen kosarazni, úgy, mintha az életük múlna rajta. Azért nem meglepetés neki az 1-3-as állás, mert az utolsó két mérkőzésen mintha pályán sem lett volna. Azt nem tudja, mitől volt ez, de még tud rajta változtatni, hiszen négy nyert meccsig megy a párharc. Tudnak úgy játszani, mintha minden ezen állna vagy bukna, nincs kétsége afelől, hogy ennek megfelelően fognak pályára lépni és behúzzák az ötödik ütközetet.

A Warriors irányítójáról, Steph Curryről tegnap este felmerült, hogy csak 70%-os állapotban van, amiről Steve Kerr vezetőedző annyit mondott szarkasztikusan Tim Keownnak (ESPN), hogy ezt biztos valami olyan forrás mondta, aki tisztában van a csapat ügyeivel. Neki ugyan senki nem mondott ilyet, sem a szakmai stáb, sem a rokonok, sem a barátok, sem ez a bizonyos forrás, de a médiával nyilván közölték ezt az infót, amit neki nem mondtak el. A tréner szerint amennyiben a kétszeres MVP sérült lenne, nem is játszana, úgyhogy megint kijelenti, amit már korábban is: Curry nem sérült. A háromhetes kényszerpihenője miatt nincs olyan állapotban, mint kellene, de ez nem sérülés, ez a fontos.

A liga ma este kihirdette az All-NBA csapatokat - részleteket, pontos végeredményt ezen a linken találtok. Anthony Davis 23 millió dollárt veszített a következő 5 évre ezzel, Damian Lillard pedig ennyit nyert azzal, hogy 2013/14 után újfent helyet kapott az egyik ötösben, ezzel a Derrick Rose-szabály szerint jogosult lett a sapka 30%-ára, míg Davis nem.

A Toronto Raptors két játékosát, DeMarre Carrollt és Cory Joseph-et még a Jack Casino nevű helyen lehetett látni hajnali 02:00-kor, a Cleveland Cavaliers elleni keleti döntő ötödik mérkőzése előtti éjszakán. Dwane Casey vezetőedző azt nyilatkozta, hogy ő nem tudott erről, de nem emiatt veszítettek - azt nem árulta el, kapnak-e valamiféle büntetést. A tréner szerint ez az NBA, Carrollék pedig felnőttek, történik ilyen - félig viccesen hozzátette azt is, hogy este 8:30-kor volt helyi idő szerint a meccs, aminek így örülhetnek.

Ahogy arról már hajnalban volt szó, David Fizdale lesz a Memphis Grizzlies új vezetőedzője, Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) értesülései szerint egy 4 éves megállapodást kötött a tréner a csapattal, amelyből a negyedik idény csapatopciós. A Grizzliesnek a hírek szerint tetszett Fizdale múltja, hogy taktikailag is nagyon rendben van, illetve hogy a játékosokkal könnyen megtalálja az összhangot, szoros kapcsolatokat tud kiépíteni velük.

Howard Beck (Bleacher Report) értesülései szerint ha Joakim Noah elhagyja a Chicago Bullst, akkor a New York Knicks rá fog mozdulni - vannak New York-i kötődései, Phil Jackson elnöknek pedig az egyik nagy kedvence.

Az is a Knickshez tartozik, hogy Carmelo Anthony szerepelni fog az új Tini Nindzsa Teknőcök filmben - nem egy Space Jam 2, de Melónak nem ez az első filmszerepe, többek között a Sons of Anarchy sorozatban is láthatták már a nézők, most is ugyanúgy egy pár másodperces szerepe lesz, mint akkor.

A liga komisszárja, Adam Silver azt nyilatkozta az ESPN-nek, hogy továbbra is ki fogják adni az utolsó két percek ítéleteiről készült jelentéseket, hogy hitelesek maradjanak - egyébként is rengeteg kamera veszi a meccseket, sok felvétel áll a szurkolók rendelkezésére amúgy is. Silver szerint a játékvezetők által hozott ítéletek 90%-a helyes. Szeretné persze, ha 100% lenne az arány, de ez is mutatja, hogy az emberi hiba benne van a játékban - hibáznak a világ legjobb játékosai, néha az edzők és a bírók is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus