Hírmorzsák 2016-05-27 (10:15)

D'Antoni a Rockets új vezetőedzője. Lillard csak a sapka 27.5%-át viszi majd. Riley szerint Wade-del éreztetni akarják a nyáron, mennyit jelent a Heatnek. Irving bevallotta, hogy a Raptors szurkolói olyan hangosak voltak, hogy ez befolyásolta játékát a 3. és 4. meccsen. DeRozan és Carroll is védeni próbálták a kaszinós esetet. Markieff Morrist őrizetbe vették a philadelphia reptéren marihuána miatt. A Celtics személyesen nézi meg Dragan Bendert Izraelben. Draymond Green most Durantet és Robersont rúgta meg (videó).

Mint arról tegnap késő este külön is beszámoltunk, Mike D'Antoni lett a Houston Rockets vezetőedzője - szerződése részleteiről, illetve stábja lehetséges tagjairól ezen a linken olvashattok bővebben.

Volt szó arról is tegnap este, hogy kihirdették az All-NBA csapatokat. Arról beszéltünk már, hogy Anthony Davis sok pénzt bukott (a tegnap írt 23 helyett 24 millió dollárt, 5 évre 144 millió helyett "csak" 120-at fog kapni), illetve hogy Damian Lillard sokat nyert. Utóbbi azonban nem a 30%-os Derrick Rose-szabályt használta ki új szerződésénél, csak 27.5%-ot (alapból 25%-ra lett volna jogosult), így 16.4 millió dollárral lett gazdagabb, 120 millió helyett 136.4 milliót fog hazavinni a következő öt esztendő során.

A Miami Heat elnöke, Pat Riley Dave George-nak (Palm Beach Post) elárulta, hogy a csapat ikonját, Dwyane Wade-et kiemelt helyen fogják kezelni a nyár folyamán. Riley elmondása szerint Wade jobban akar nyerni, mint bármi mást az életben. Kompenzálni akarják a dobóhátvédet a csapatért tett dolgai miatt, de ez nem csak azt jelenti, hogy megfizetik, aztán élje tovább az életét - nagyon tisztelik és ezt éreztetni is fogják vele. Tudják, hogy hova tartozik - az, amit Miamiért tett az utóbbi 13 évben, felbecsülhetetlen, ennek megfelelően szeretnének vele bánni a szabadügynök piacon.

A Cleveland Cavaliers irányítója, Kyrie Irving Shams Charaniának (The Vertical, Yahoo Sports) bevallotta, hogy a Toronto Raptors elleni idegenbeli meccseken olyan hangos volt a kanadai közönség, hogy hatással volt ez játékára, megzavarodott a közönségtől - szerinte nem ő volt az egyetlen Cavs-játékos, aki így érezte. LeBron James az ötödik találkozón szerzett győzelmet követően próbálta kicsit pakolni a terhet Irvingre, mert megmondta, hogy a vezérükön sok múlik - az irányító ott ült mellette a sajtótájékoztatón ekkor, valószínűleg szeretné James, ha felnőne a feladathoz.

Ehhez a párharchoz kapcsolódik: tegnap este volt róla szó, hogy a Toronto két játékosa, DeMarre Carroll és Cory Joseph hajnali 2-ig kaszinóztak a Cavs elleni ötödik meccs előtti éjjelen. DeMar DeRozan annyit mondott erről Doug Smith-nek (Toronto Star), hogy ő meg hajnal 4-ig nézte a Superman vs. Batmant a szobájában, de ebből nyilván nem lesz hír. Carroll azt nyilatkozta, hogy az ügyet nyilvánosságra hozó Steve Simmons (Toronto Sun) olyan képet próbált lefesteni, ami nem volt igaz, a részletek sem stimmeltek. Más a bioritmusuk, mint egy 9-től 5-ig dolgozó embernek, és semmit nem csinált máshogy, mint ahogyan más mérkőzések előtt szokott.

John Gonzalez (Comcast) jelentette, hogy a Washington Wizards erőcsatárát, Markieff Morrist őrizetbe vették a Philadelphia Nemzetközi Repülőtéren. Morris külföldre akart utazni többek között az édesanyjával, amikor csomagjában az első vizsgálat alapján egy gyanús elemet találtak, a második, tüzetesebb átnézésnél pedig a hírek szerint marihuanát találtak nála. A játékost kihallgatták, majd elengedték, de egyelőre nem tudni, hogy milyen következményei lehetnek az ügynek.

David Pick (eurobasket.com) információi szerint a Boston Celtics GM-je, Danny Ainge Izraelbe utazik, hogy megnézze Dragan Bendert a Maccabi Tel-Avivnál. Mint ismert, a Celtics birtokolja az idei draft harmadik választási jogát, Bendert pedig talán a legjobb prospectnek tartják Ben Simmons és Brandon Ingram mögött/mellett - nem véletlen, hogy a Phoenix Sunsnál is szóba került a negyedik helyen.

A végére pedig Draymond Green maradt, aki újfent megrúgott egy Thunder-játékost - ezúttal Andre Roberson állkapcsa bánta az esetet, de ebből nem lett semmilyen ügy, mivel Green mozdulata ezúttal ténylegesen a levegőben, kontakt közben/után történt az egyensúlya megtartása érdekében. Green egyébként Kevin Durantet is megrúgta, de az "csak" váll volt, fel sem tűnt már sok embernek. Mint ismert, ha Green kap még egy Flagrant faultot, automatikus eltiltás következik számára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus