Hírmorzsák 2016-05-27 (22:00)

Noel és Okafor közül az egyiket cseréli a Sixers - valószínűleg Okafor lesz az "áldozat", a Boston a legesélyesebb rá? A Celtics, a Jazz, a Bucks és a Kings cserélné első körös pickjét. A Wizards 5 éves maximumot ad Bealnek. Durantet és Westbrookot kérdezték arról, hogy Curry alulértékelt védő-e - Westbrook nevetett, Durant szerint Curry nem az első számú védő a Warriorsben a legjobb irányítók ellen.

Chad Ford (ESPN) megírta, amit korábban egyébként már lehetett hallani más forrásból: elég valószínű, hogy Nerlens Noel és Jahlil Okafor közül az egyiket el fogja cserélni a Philadelphia Sixers. Ford szerint nem teljesen tiszta, mikor fogja meghúzni ezt a lépést a Philly, lehet, hogy már a draft előtt megpróbálnak a segítségükkel feljebb jutni a 24. és a 26. helyekről, ahol szerinte olyan játékost már nem nagyon lehet kiválasztani, aki rövid időn belül rotációba illeszthető lesz egy NBA csapatban. Mindkét játékosra meghallgatják az ajánlatokat - állítólag inkább Noelt tartanák meg, és amúgy is úgy számolnak, hogy Okafornak lehet valamivel nagyobb a csereértéke. David Aldridge (nba.com) már a hét elején bedobta egyébként ezt a pletykát - forrásai szerint Okafor fog távozni, méghozzá a draft előtt, mert a Phillynek kell még egy előkelő helyre szóló pick, Noelnek pedig elég nagy a támogatottsága a klubon belül.

Szintén Ford jelentette, hogy a Boston Celtics, a Milwaukee Bucks, a Utah Jazz és a Sacramento Kings szeretné elcserélni az első körös draftjogát. A Celticsnek három is van, és az előbb említett Okaforral kapcsolatban nagyon valószínű, hogy ők lehetnek az egyik érdeklődők, mivel Danny Ainge már a deadline előtt is próbálta megszerezni.

Jorge Castillo (Washington Post) jelentette, hogy a Washington Wizards az 5 éves maximumot fogja beajánlani Bradley Bealnek - a dobóhátvéd nemrég nyilatkozta le, hogy úgy érzi, meg is érdemli ezt a pénzt. Ez azt jelentené, hogy 92 millió dolláros sapkával számolva 23 millió dollárnál indulna Beal következő kontraktusa, és évi 7.5%-ot emelkedne. Mivel Beal capholdja az új szerződése aláírása előtt 14.2 millió dollár, így természetesen abban reménykedik a fővárosi alakulat, hogy gyorsan megegyeznek a játékossal, a tényleges aláírásra viszont csak akkor kerül sor, amikor már elköltötték a sapka alatti helyüket - így nagyjából 9 millió dollárral többet költhetnek, mintha azonnal szignózzák is az új megállapodást.

A ma hajnali Golden State Warriors - Oklahoma City Thunder meccs után Kevin Durantet és Russell Westbrookot kérdezték, hogy szerintük alulértékelt védő-e Steph Curry - a kétszeres MVP-nek több fontos labdaszerzése is volt az ötödik mérkőzésen. Westbrook csak nevetett a feltevésen, Durant pedig többször is újragondolva mondandóját azt nyilatkozta, hogy persze sok labdát szerez Curry, ami a védekezés egyik része, de a legjobb irányítókat általában nem ő fogja. A kiscsatár szerint a bajnok jól forgatja Klay Thompsont és Andre Iguodalát Westbrookon, és néha Curry is rákerül a hátvédre. Azt is hozzátette KD, hogy szerinte az a Thundernek tökéletes, ha Curry fogja csapattársát - meg kell azért jegyezni, hogy hiába tartották mulatságos kérdésnek, a sorozatban eddig Westbrook 8/25 mezőnyből és 7 eladott labdája van, ha Curry védekezik ellene.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus