Hírmorzsák 2016-05-28 (10:00)

Casey-vel már most hosszabbítana a Raptors, a tréner szerint még nincsenek a Cleveland szintjén, de ott lesznek. Biyombo nem játszhatott volna a hetedik meccsen egy könyökös miatt (videó). JR Smith és Tristan Thompson szerint túl hosszú volt a mérkőzés utáni sajtótájékoztató (videó). Love-ot nem lehetett szóra bírni (videó). LeBron a Raptors szurkolóit dicsérte. Steph Curry szerint egyetlen meccsre koncentrálnak csak, a ma éjszakaira. Draymond Green szerint képesek 1-3-ról fordítani. PJ Carlesimo veszi át D'Antoni helyét a Sixersnél. Andrew Bynum él... és szőke. Tony Hawk ziccere egy kicsit nehezítve (videó).

A Toronto Raptors szezonja véget ért, miután ma hajnalban kikaptak a Cleveland Cavalierstől. Marc Stein (ESPN) jelentette, hogy a kanadaiak edzőjének, Dwane Casey-nek van még ugyan egy év hátra a jelenlegi szerződéséből, de hamarosan elkezdenek vele tárgyalni, hogy hosszabb távra is lekössék. Casey 2013-ban 3 évre írt alá, és elvileg 3.75 millió dollárt keres majd a következő idényben - ennél valószínűleg többet fog az új kontraktussal.

Casey a ma hajnali kiesést követően egyébként elmondta, hogy még a tanulás szakaszában vannak, nem tart még ott csapata, ahol a Cleveland, de el fognak érni erre a szintre is. A tréner úgy érzi, hogy egy lépéssel az előtt haladnak, amit elterveztek mostanra, de azt ő is elismerte, hogy még rengeteget kell fejlődniük, mert a következő lépcsőfok, amit meg kell tenniük, igen nagy.

A Raptors egyébként fontos nyár elé néz, hiszen DeMar DeRozan ki fog lépni szerződéséből, így oda igazolhat az off-szezon folyamán, ahova akar, és Bismack Biyombóval is ugyanez a helyzet. Utóbbi 2.9 milliós játékosopcióval rendelkezik, de több különböző hírforrás is megerősítette, hogy 15-20 millió dollár körül kereshet évente a következő szerződésével.

Biyombóhoz kapcsolódik, hogy ha lett volna hetedik meccs a sorozatban, azt ki kellett volna hagynia, mert összegyűjtötte negyedik Flagrant pontját is, miután Flagrant 1-et kapott Kevin Love lekönyököléséért:

A Cavsnél természetesen boldogok voltak a siker miatt, LeBron sorozatban hatodjára került be a fináléba, JR Smith és Tristan Thompson azonban valószínűleg már inkább folytatták volna a bulizást a mérkőzést követő sajtótájékoztató hallgatása helyett:

Love-ot meg alig lehetett szóra bírni:

A Cavs ikonja, LeBron James még egy pályaszéli interjú során dicsérte a Raptors szurkolóit. James elmondása szerint nagyon tiszteli a Toronto közönségét, és soha nem élt át ahhoz hasonló pillanatokat, mint az Air Canada Centerben - a szurkolókon hallatszik, hogy a vereség ellenére is mennyire megbecsülik azt, amit csapatuk elért ebben az idényben.

A másik ágon a Golden State Warriors tegnap hajnalban életben maradt, ezt követően nyilatkozott Steph Curry Michael Lee-nek (The Vertical, Yahoo Sports). Curry azt mondta, hogy szeretnék elérni a szezon elején kitűzött céljukat, ami a címvédés, és szerinte mindenki megértette a keretben, hogy ez nem lehetséges, ha nem nyerik meg az ötödik találkozót, ezért csak arra figyelt mindenki. Most, hogy az megvan, nem gondolnak még az esetleges hetedik, hétfő esti meccsre, mert tudják, hogy ha szombat éjszaka nem nyernek, akkor nincs hétfő - úgy állnak hozzá, hogy egyetlen meccsük van most jelenleg, a mai.

Csapattársa, Draymond Green annyit tett ehhez hozzá, hogy úgy mentek neki a meccsnek, hogy bármi lesz, nyerni fognak, és a hatodik találkozón, Oklahoma Cityben sem lesz más a mentalitásuk: harcolnak, küzdenek, mert még egyáltalán nincs vége a párharcnak. 232 csapatból mindössze 9 tudott fordítani 1-3-as hátrányból, de Green elmondása szerint kétsége sincs afelől, hogy ők is képesek erre. Az erőcsatár úgy érzi, ők több nyomást helyeznek saját magukra, mint bárki más - magabiztosak, mert a problémáikon eddig is keresztülverekedték magukat

Volt már róla szó korábban, hogy PJ Carlesimo lesz Mike D'Antoni helyettese a Philadelphia Sixersnél, amennyiben utóbbi távozik a Houston Rocketshez - meg is történt a lépés, a Sixers szerződést kötött Carlesimóval, ő ezentúl Brett Brown vezetőedző első számú segédje. Carlesimo és Brown egyébként dolgoztak már együtt, még a San Antonio Spursnél voltak kollégák.

Régen hallottunk már Andrew Bynum felöl, 2013/14 óta nincs már a ligában, tegnap viszont napvilágot látott róla egy kép - már szőke:

A végére pedig egy nem sima ziccer a gördeszkázás egyik legnagyobb legendájától, Tony Hawktól:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus