Hírmorzsák 2016-05-29 (23:00)

LeBron tudta, hogy Lue készen áll a vezetőedzői posztra - attól tartott, hogy más együttes elcsábítja majd tőlük. Lue megmondta a Cavsnek, hogy hiba Blatt menesztése, de addigra már meghozták a döntést. A Warriors-Thunder hatodik meccs volt a liga idei legnézettebb mérkőzése. DeRozan maradni akar a Raptorsnél. Bickerstaff Fizdale segédedzője lehet Memphisben. Zanik lesz John Hammond utódja a Bucksnál. A Milwaukee tárgyal Kidd-del a hosszabbításról. Elhunyt Bryce Dejean-Jones. A Warriors tulajdonosa leborult Klay Thompson előtt (videó).

A Cleveland Cavaliers sztárja, LeBron James Chris Haynesnek (Cleveland Plain Dealer) azt nyilatkozta, hogy mindig is tudta, mire képes vezetőedzője, Tyronn Lue. Régóta ismerik egymást, és úgy gondolta, hogy ha a tréner megkapja a lehetőséget, élni is fog vele. Nagyon reménykedett benne, hogy nem fog eligazolni más csapathoz, mert úgy érezte James, hogy azok közé a segédedzők közé tartozott Lue, akik szinte azonnal lehetőséget kaptak volna más együttesnél - LeBron szerint bizonyított is Lue, hogy mennyire értékes számukra.

Arról is volt szó Haynes cikkében, hogy Lue azt mondta David Griffin GM-nek, hogy hibát követnek el David Blatt menesztésével, mikor közölték vele ezt a dolgot. Megkérdezték tőle, hogy lenne-e vezetőedző, mikor pár percig taglalta, hogy a 30-11-es mérleg miatt szerinte elhamarkodott Blatt kirúgása. Megmondták neki, hogy már döntöttek, ekkor mondta azt, hogy igen, képes irányítani ezt a gárdát. Lue annyit mondott erről, hogy nagyon meglepődött, de fel van készülve ilyen helyzetekre. Dan Gilbert tulajdonos szerint nagyszerű döntést hoztak, mert ritka az, mikor valaki emberileg és szakmailag is ilyen szinten van, mint Lue.

Nem meglepő: a Golden State Warriors - Oklahoma City Thunder sorozat hatodik meccse volt az idei legnézettebb NBA találkozó, 7.9-es értéket mértek a TNT-nél.

A Toronto Raptors dobóhátvédje, DeMar DeRozan Josh Lewenbergnek (TSN) azt nyilatkozta, hogy nem tud elképzelni jobb helyet magának a kanadai csapatnál, egyértelműen az a célja, hogy maradjon az együttesnél - mint ismert, oda igazolhat júliusban, ahova akar. DeRozan elmondása szerint mindig büszkén viselte a Raptors mezét, akkor is kitartott a csapat mellett, mikor gyengén játszottak és megkérdőjelezték őket. Ő szerette volna olyan magasságokba repíteni a gárdát, ahova eljutottak idén, úgyhogy most biztosan nem szeretne váltani, hogy megy a szekér. Los Angelesben nőtt fel, az a város az otthona, de a Lakersszel kapcsolatos pletykákkal nem foglalkozik, mindenki azt mond, amit akar. Csak az érdekli, hogy mit tett érte a Raptors, illetve hogy mi mindent érhetnek még el.

John Martin (ESPN) értesülései szerint az ebben az idényben a Houston Rocketsnél dolgozó JB Bickerstaff lehet David Fizdale egyik segédedzője a Memphis Grizzliesnél.

Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) információi szerint a Milwaukee Bucksnál Justin Zanik lesz az új GM, aki John Hammondtól veszi majd át a posztot. Zanik a Utah Jazz segéd GM-je, korábban pedig volt játékosügynök - Hammond is részt vett utódja kiválasztásában. Azt egyelőre nem tudni, hogy Zanik mikor veszi át a posztot pontosan - segéd GM lesz Hammond alatt először, aztán lesz ő a vezetőség feje. Szintén Wojnarowski hozta a hírt, hogy Jason Kidd vezetőedzővel is tárgyal a csapat a hosszabbításról - a tréner jelenlegi kontraktusa utolsó évébe fog lépni.

A New Orleans Pelicans 23 éves játékosa, Bryce Dejean-Jones elhunyt, miután Dallasban lelőtték - azt hitte, hogy egy olyan házba megy, ami egy régi ismerőséé, de ehelyett egy idegenhez tört be, aki tüzet nyitott rá, ő pedig a kórházban belehalt sérüléseibe.

A végére pedig a Golden State tulajdonosa, Joe Lacob maradt, aki meghajolt a ma hajnalban 41 pontot (közte 11 hármas) szóró Klay Thompson előtt, miután csapata újfent életben maradt, 3-3-ra egyenlítette nagyrészt Thompsonnak köszönhetően a Thunder elleni párharcot:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus