Hírmorzsák 2016-05-30 (11:00)

Bosh felajánlott a Heatnek egy lehetőséget, amivel játszhatott volna ebben a PO-ban - az orvosok nem fogadták el. Whiteside maximum szerződést fog kapni. Ujiri mindent meg fog tenni, hogy Biyombót a Raptorsnél tartsa. Lehet, hogy Lowry könyökét a nyáron műteni kell - az irányító Casey-t dicsérte. A Lakers mégsem tartja olyan sokra DeRozant? Durant szerint nem sajnálhatják magukat a hatodik meccs miatt, készen fognak állni a hetedik mérkőzésre. Draymond Green szerint életük legnehezebb meccse jön. Fizdale nagyon ért a játékosok nyelvén. A liga hivatalos oldala már a Warriors-Cavs döntőre készül.

 

Barry Jackson (Miami Herald) értesülései szerint Chris Bosh ajánlott a Miami Heatnek egy lehetőséget, amivel még ebben az idényben visszatérhetett volna, de a csapat nemet mondott rá, ez volt az összetűzésük oka. Bosh azt mondta, hogy kora reggel venné be a véralvadásgátlót, és így már nem lenne a szervezetében az esti meccsekre, mert 8-12 óra alatt kikerülne a véráramból. A klub orvosai mondtak erre nemet - a vérhígító miatt egy vágás is súlyos probléma lehet, de belső vérzése is lehet adott játékosnak, ha nagyobb ütés éri. A U-Health egyik orvosa, Robert Myerburg azt nyilatkozta, hogy az új véralvadásgátlók kikerülnek a szervezetből 12 óra alatt, mégsem javasolta volna ezt a lehetőséget Bosh-nak - nem a vérhígító miatt, hanem pont amiatt a periódus miatt, mikor az nincs a szervezetében.

Szintén a Heathez tartozik egy nem túl nagy meglepetés: Ira Winderman (Sun-Sentinel) információi szerint Hassan Whiteside maximum szerződést fog kapni. Egy játékosmegfigyelő azt mondta az újságírónak, hogy Whiteside Bismack Biyombo sokkal jobb változata, mert tud pontot is szerezni, és nem szeretnek a csapatok 4 az 5 ellen támadni. Mint arról volt szó a napokban, a Toronto Raptors centerénél liga szerte nagyjából 16-20 millió dollár közötti éves bérrel számolnak, ennél egyébként nem lenne sokkal több Whiteside maximuma sem (23 millió dollár).

Biyombóhoz kapcsolódik, hogy a center Josh Lewenbergnek (TSN) azt nyilatkozta, ő hallotta, hogy a Raptors GM-je, Masai Ujiri azt mondta, hogy bármit megtesznek azért, hogy megtarthassák, ő pedig nagyon szívesen lenne továbbra is a Toronto játékosa, mert jól érzi magát a csapatnál. Biyombo azt is hozzátette, hogy neki csak a győzelem lényeges, az nem számít, hogy kezdő-e vagy csak cserejátékos Jonas Valanciunas mögött.

Csapattársa, Kyle Lowry lehet, hogy műtéten fog átesni a nyár folyamán - a napokban megvizsgálják jobb könyökét, utána döntenek arról, hogy kés alá kell-e feküdnie. Az irányító a vezetőedzőt, Dwane Casey-t dicsérte - Lowry elmondása szerint Casey a Raptors történetének legsikeresebb trénere, nagyszerű munkát végez a kanadaiaknál, és minden évben fejlődött, mióta a klubnál van.

Maradjunk még a Torontónál: dobóhátvédjük, DeMar DeRozan is szabadügynök lesz Biyombóhoz hasonlóan, és bár sokan összekapcsolták már őt a Los Angeles Lakersszel, Kevin Ding (Bleacher Report) forrásai szerint az aranysárga-lila együttes egyáltalán nem tartja olyan sokra DeRozant, mint amennyire a korábbi hírek alapján gondolni lehetett.

Ma éjszaka rendezik a Golden State Warriors - Oklahoma City Thunder párharc hetedik mérkőzését, utóbbiak sztárja, Kevin Durant pedig Anthony Slaternek (The Oklahoman) elmondta, hogy ha már most olyan hangulatban vannak, mint egy temetésen, akkor el is vesztették a mindent eldöntő ütközetet, mielőtt még elkezdődött volna, de nem ez a helyzet, nem így állnak hozzá a találkozóhoz. Durant szerint nem sajnálhatják magukat, mert a Warriors sem fogja és azok a nézők, szurkolók sem, akik majd nézik a meccset. A kiscsatár szerint ilyen a kosárlabda - magabiztosak voltak, aztán pedig nagyon mérgesek, hogy elvesztették a hatodik összecsapást, de készen fognak állni a sorozat hetedik mérkőzésére.

A Golden State erőcsatára, Draymond Green a Marc J. Spearsnél (The Undefeated, ESPN) vezetett naplójában azt írta, hogy nagy győzelmet arattak a hatodik találkozón, életben tartották a bajnoki címvédésről szőtt álmaikat, de most jön életük legnehezebb meccse. Ha valaki azt gondolta, hogy ez a hatodik meccs volt nehéz, az rendben van, de most még keményebb feladat előtt állnak, úgyhogy hasonló mentalitással kell pályára lépniük, harcolniuk kell teljes erőből. Green szerint egy hetedik mérkőzés mindig nehéz, és szerinte a hazai közönség sem lesz majd akkora előny, mint egyébként. A Thunder nem fogja feladni, nagyon jó csapatuk van, akik a végsőkig küzdenek - önmagukat kell adni a pályán, és ha így lesz, szerinte meglesz a továbbjutás is.

A Memphis Grizzlies új vezetőedzője, David Fizdale népszerű volt a játékosok körében Miamiben, legfőképpen azért, mert nem ráerőlteti az akaratát másokra, hanem megbeszéli, megmagyarázza a dolgokat. Volt játékosa, Beno Udrih mesélt róla az ESPN 929 egyik műsorában, ahol elmondta, hogy ez nem azt jelenti, hogy Fizdale mindig kedves, hanem azt, hogy mindig őszintén megmondja a dolgokat. Udrih szerint a legtöbb játékos azt szereti, hogy ha az edzője keményen bánik vele, ha erre van szükség. Van olyan, mikor felviszi a hangját, előfordul ilyen is Fizdale-lel, de nagyon jól érzi, hogy mikor kell ezt megtennie és mikor nincs rá szükség. Az új vezetőedzőt egyébként tegnap mutatták be hivatalosan is a Memphisnél.

A végére pedig a liga maradt, akik kicsit elsiették ezt a döntőre készülés dolgot, már tegnap, a Warriors-Thunder hatodik meccse után kitették, hogy a fináléban visszavágó lesz, a Cleveland Cavaliers ellenfele pedig a Golden State lesz. Állítólag a Ticketmaster hibázott, akik a hivatalos facebook oldalnak ezt a részét kezelik, és véletlenül kitették már most a közösségi oldalra ezt a verziót annak fényében, hogy szerintük a Warriors nyeri a nyugati döntő hetedik meccsét.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus