Hírmorzsák 2016-05-31 (20:15)

Reggie Jackson oltotta twitteren a Thundert, Isaiah Thomas és Embiid már Durantet próbálták csábítani csapatukhoz. Curry két újabb rekordot döntött - Steve Kerrnek megvolt a sajátos válasza, miért gondolják azt sokan az irányítóról, hogy nem játszik keményen (videó). A liga történetének legnézettebb meccse volt a ma hajnali Warriors-Thunder. A Cavs mellett a "revans-statisztika", legalábbis a legutóbbi 7 alkalom alapján. Varejao már biztosan gyűrűt nyer? Jeanie Buss szerint Phil Jackson nem tér vissza a Lakershez. Biyombo hajlandó kevesebbért is aláírni a Raptorshoz. David Blatt visszatér Európába. Egy Cavs-drukker a hetedik meccs előtt tippelt a Thunderre, a polója és a gyomra bánta (videó). Shaq a Flashdance főszerepében (videó).

A ma hajnali Golden State Warriors - Oklahoma City Thunder nyugati finálé mindent eldöntő mérkőzése után beindult a twitter is rendesen. A "legnagyobb paraszt" címet ma egészen biztosan a Detroit Pistons irányítója, Reggie Jackson kapta, aki egyszerűen egy elégedett mosolyfejet rakott ki volt csapata kiesését követően. Isaiah Thomas komolyan gondolta, hogy megpróbálja a Boston Celticshez csábítani a jobb játékosokat, már egy négylevelű lóherével és Kevin Durant 35-ös mezszámával nyitotta a napot. Joel Embiid pedig a rá jellemző humorral kezelte a dolgot: twitteren azt írta, hogy "két éve majdnem megvolt LeBron James is, itt az ideje rámenni Durantre".

Mint ismert, a címvédő 1-3-ról állt fel, Steph Curry pedig 98 pontot dobott az ötödik, a hatodik és a hetedik meccsen. Az Elias adatbázisa szerint ez a valaha volt legtöbb egy játékostól (az 5-7. meccseket nézve), aki 1-3-ról megfordította csapatával az aktuális PO-párharcot. Curry és Klay Thompson is újabb csúcsokat állítottak fel: korábban 28 tripla volt a legtöbb, amit bárki egy PO-széria alatt dobott, most a dobóhátvéd 30-cal, az irányító pedig 32-vel zárt.

A Golden State vezetőedzőjétől, Steve Kerrtől kérdezték, hogy miért kérdőjelezik meg még mindig nagyon sokat azt, hogy Curry nagyon is keményen játszik, amire a tréner azt felelte, "azért, mert úgy néz ki, mint egy 12 éves".

A nyugati döntőhöz hetedik meccséhez tartozik, hogy a TNT-nél 11.2-es nézettségi értéket mértek, ezzel ez a találkozó lett minden idők legnézettebb NBA meccse kábel TV-n.

A fináléra előretekintve érdemes megjegyezni, hogy 13 alkalommal fordult eddig elő, hogy ugyanaz a két csapat találkozott a döntőben, egymás utáni években, de a legutóbbi 26 évből ez lesz mindössze a harmadik alkalom. 1998-ban a Chicago Bulls megvédte címét a Utah Jazz ellen, 2014-ben azonban a San Antonio Spurs visszavágott a Miami Heatnek az egy évvel korábbi vereségért. A legutóbbi 7 ilyen találkozásból 6 revans lett - az 1950-es években a Minneapolis Lakersnek egyszer (Knicks), a Boston Celticsnek pedig 4-szer (St.Louis, Lakers) sikerült megvédenie címét. Az 1981-es Celtics óta senki nem tudott 1-3-ról fordítani konferencia-döntőben - most a Warriors igen, a Boston pedig akkor meg is nyerte a bajnokságot.

A döntővel kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy Anderson Varejao a liga történetének első játékosa, aki már azelőtt megnyerte a bajnoki gyűrűt, hogy a mindent eldöntő sorozat elkezdődött volna - ő az első, aki adott idényben mindkét döntős csapatban játszott.

Rugaszkodjunk el a döntőtől egy kicsit: a Los Angeles Lakers társtulajdonosa, Jeanie Buss azt nyilatkozta az ESPN Radio egyik adásában, hogy párja, Phil Jackson nem fog visszatérni az aranysárga-lilákhoz - mint ismert, a New York Knicks elnöke a következő idény után kiléphet szerződéséből. Buss szerint kosárlabda szempontból régóta elkötelezte magát Jackson a Knicks mellett. A Lakers tulaja úgy érzi, hogy valamit elkezdett felépíteni az edzőlegenda, és küldetésének érzi Jackson, hogy visszajuttassa oda a Knickst, ahova szerinte való, a csúcsra. A csapat játékosa volt korábban, imádja New Yorkot és a szurkolókat - szeretné, ha büszkék lehetnének a klubra. Érdeklődve várja, hogy a Lakersnek mit hoz a jövő, de megvan a vezetőségük, úgyhogy nincs tervben Jackson visszatérése.

A Toronto Raptors centere, Bismack Biyombo Dave Zarumnak (Sportsnet.ca) elmondta, hogy hajlandó kevesebbért aláírni, hogy a kanadai együttesnél maradhasson. Közölte ezt már a hozzá közel állókkal és Masai Ujiri GM-mel is, hogy szerinte minden megoldható, és nyitott arra, hogy megegyezzenek. Neki fontosabb, hogy jól érezze magát, mint az anyagiak. Nem minden a pénz - persze jó dolog, de az is kell, hogy élvezze ezt az egészet. Biyombo szerint a csapat nagyszerű, a várost is nagyon szereti, ráadásul nyernek is - a dolgot egyedül az borítja, hogy nincsenek Bird jogai, mivel tavaly nyáron írt alá, így sapka alatt kell megoldani a szerződés-hosszabbítását.

David Pick (eurobasket.com) és az NTV Spor értesülései szerint David Blatt a török Darussafaka Dogus együttesét fogja irányítani a következő idényben, tehát visszatér az Euroligába.

Ez a Cavs-drukker a Warriors-Thunder hatodik meccs után vállalta be, hogy megeszi a saját pólóját, ha a Golden State továbbjut. A többit tudjuk:

A végére pedig Shaquille O'Neal maradt, aki a Lip Sync Battle-ben a Flashdance betétdalának főszereplője lett:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus