Hírmorzsák 2016-06-01 (21:00)

A Celtics hosszabbított Ainge-dzsel és Brad Stevensszel is. LeBron szerint sokkal jobban felépített csapatuk van idén, mint volt tavaly. Kerr nem tudta, hogy Draymond Greent lehet használni ötös poszton is, mielőtt a csapathoz került. Durant nem nagyon szereti a szabadügynökséggel járó mellékzöngéket, de a Hawks is rá fog menni a nyár folyamán. Monty Williams jövőre sem tér vissza a Thunderhez. Steven Adams úgy gondolja, jövőre úgy fog kinézni, mint Chewbacca. Fizdale nagy szerepet szán Conley-nak a Grizzliesnél. Wall díjat nyert. Kijöttek a következő karácsonyi mezek.

 

A Boston Celtics hosszabbított a GM-mel, Danny Ainge-dzsel és a vezetőedzővel, Brad Stevensszel is. Ainge kiváló lehetőségeket teremtett az elmúlt években a Big3 korszak utáni cseréivel, Stevens pedig nagyon beválni látszik a kispadon. Utóbbi az érdekesebb eset ettől függetlenül, mivel még 3 év volt vissza az előző, 6 éves megállapodásból, de már most meghosszabbították ezt.

A Cleveland Cavaliers sztárja, LeBron James Dave McMenaminnel (ESPN) készített interjújában azt nyilatkozta, függetlenül az ellenfelüktől, most sokkal jobban felépített csapatuk van a finálé előtt, mint tavaly.

A Cavs ellenfele a döntőben a Golden State Warriors lesz - az ő vezetőedzőjük, Steve Kerr Tim Kawakaminek (San Jose Mercury News) arról beszélt, hogy mikor kinevezték, nem gondolta volna, hogy a Death Lineupot használni fogja. Nem tudta, hogy Draymond Green mennyire jó, ezért nyilván nem is gondolta, hogy centerben is bevethető, sőt, David Lee-t gondolta kezdő négyesnek. Tudta, hogy Green nagy harcos, de azt nem, hogy tud centereket is védeni - ez akkor vált világossá számára, mikor Lee lesérült. Többször került össze Green a jóval nagyobb darab ötösökkel szemben, ezeket az eseteket nézték aztán vissza videón a szakmai stábbal. Lee sérülése tehet öröm volt az ürömben, mert ekkor jöttek rá, hogy tudják Greent így is használni.

Az Oklahoma City Thunder sztárja, Kevin Durant Anthony Slaternek (The Oklahoman) elmondta, hogy egyáltalán nem vágyik arra, hogy éreztessék vele több városban is, mennyire szívesen látnák. Ő egyszerűen nem ilyen ember, nem ez a fontos számára - az számít neki, hogy jó emberek vegyék körül, és hogy élvezhesse a kosárlabdát. A többi dolgot elviseli, ami ezzel együtt jár, de a szabadügynökség például nem igazán neki való, nem is foglakozott ezzel igazából. Az Atlanta Journal Constitution értesülései szerint egyébként az Atlanta Hawks is rá fog menni Durantre - hogy mennyi esélyük van, az már más kérdés.

A Thunderhez még két hír tartozik. Egyrészt Billy Donovan vezetőedző bejelentette, hogy Monty Williams segédedző nem tér vissza a csapathoz a következő idényben sem - mint ismert, Williams felesége ebben az évben hunyt el autóbalesetben, a családjával volt ezt követően, de az OKC-től hivatalosan nem váltak el az útjai. A gárda centerét, Steven Adamst pedig Anthony Slater kérdezte arról, hogyan fog kinézni a következő idényre, amire az új-zélandi középjátékos azt választolta, hogy úgy, mint Chewbacca, csupa haj lesz mindenhol.

A Memphis Grizzlies új vezetőedzője, David Fizdale az újságírók kérdésére elmondta, hogy beszélt már a csapat szabadügynökké váló irányítójával, Mike Conley-val, és szerinte elég konstruktív volt a diskurzusuk. A tréner elárulta, hogy nagyon elege lesz belőle a játékosnak, mert követni fogja mindenhova, próbál neki mindent megtanítani, mindenben segíteni akarja, és megpróbálja elérni, hogy úgy érezze magát Conley, ahogyan mondjuk Dwyane Wade a Miami Heatnél. Fizdale elmondása szerint hatalmas szerepet szán a játékmesternek a csapat jövőjében.

A Washington Wizards irányítója, John Wall nyerte a Seasonlong NBA Cares Community Assist Awardot, tehát ő segítette leginkább a közösséget ebben az idényben.

A következő szezon karácsonyi mezeiről jöttek ki fotók, amik nagyjából ugyanúgy néznek ki, mint az ideiek. Itt láthatjátok az összeset.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus