Hírmorzsák 2016-06-02 (21:30)

Kobe beszélt a LeBron és Curry közti különbségről, a Curryben és Thompsonban lévő gyilkos ösztönről, illetve hogy Durantnek mit kellene csinálnia szerinte a nyár folyamán. Casey 3 évre 18 millióért hosszabbított a Raptorsszal. D'Antoni és Hornacek is 15 milliót keresnek 3 év alatt. Nick Van Exel már biztosan a Memphis segédedzője, JB Bickerstaffra rá akar menni a Lakers is. Biyombo egymeccses eltiltással kezdi a következő idényt. A Philly hajlik Simmons kiválasztása felé, az ausztrálnak nincs ezzel baja. A Curry-cipőkből 200 milliós bevétele lesz ebben az idényben az Under Armournak. Dellavedova is külön cipőt kap a Peaktől.

A Los Angeles Lakers ikonját, Kobe Bryantet kérdezte Alysha Tsuji (For the Win) a hajnalban induló nagydöntő két főszereplőjéről, LeBron Jamesről és Steph Curryről. Kobe szerint teljesen máshogy közelítik meg a játékot, más prioritásaik vannak a pályán, és homlokegyenest más a stílusuk is. Bryant szerint a Cleveland Cavaliers erőteljes, fizikális játékot játszik, ez fog szembetalálkozni azzal a folyékony, könnyed stílussal, ami a bajnokra jellemző. A fináléval kapcsolatban nem akar jósolni - azt szeretné inkább látni, hogyan használják ki a csapatok a másik hibáit. Szerinte nagyjából 1-2 meccs, vagy inkább egy félidő után tud majd mondani egy megalapozott tippet is.

Megkérdezték tőle azt is, hogy kiben van meg szerinte leginkább a "Kobe-ösztön". Bryant azt válaszolta, hogy van több olyan játékos is, akik borzasztóan komolyan veszik ezt az egész sportágat. Külön kitért Klay Thompsonra és Curryre, akik nagyon szerény, nyugodt, kedves gyerekeknek tűnnek kívülről, de igazi hidegvérű gyilkosok a meccseken. Nem érdekli őket, hogy ki mit gondol, hogy bedobnak-e egy győzelmet jelentő kísérletet vagy sem, csak az számít nekik, hogy elvégezzék a feladatukat. Bryant szerint bennük elég erős gyilkos ösztön van.

Kobe beszélt Kevin Durantről is, aki a nyáron szabadügynök lesz. Szerinte az Oklahoma City Thunder kiscsatárának jól át kell gondolnia döntését, minden lehetőséget meg kell vizsgálnia, és át kell gondolnia, mit akar a karrierjéből kihozni. Amikor ő volt szabadügynök, akkor ő is szétnézett, minden felmerülő opciót megvizsgált. Szerencséje volt, hogy a Los Angeles Lakersnél így sikerültek a dolgok, de Durantnek a számára legjobb lehetőséget kell választania - persze az Oklahomában neki szorítókat sem szabad figyelmen kívül hagynia.

Folytassuk az edzőkkel. Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) jelentette, hogy a Toronto Raptors 3 évre 18 millió dollárért hosszabbított Dwane Casey-vel - az új kontraktus el is indul a 2016/17-es idénytől, a csapat lemondott a következő szezonra vonatkozó opciójáról. A dologban semmi meglepő nincs, miután a kanadai együttes fennállása legjobb évét futotta az alapszakaszban és a PO-ban is. Wojnarowski információi szerint a gárda megpróbálja együtt tartani a szakmai stáb többi részét is, Andy Greerrel és Rex Kalamiannel is szeretnének megegyezni - őket más csapatok is hívják.

A Houston Rocketsnél Mike D'Antoni 3 évre 15 millió dollárt kap, szerződése negyedik éve pedig csapatopciós. Az ő kinevezésével kapcsolatban Les Alexander, a franchise tulajdonosa azt nyilatkozta Calvin Watkinsnak (ESPN), hogy olyan trénert szerettek volna leigazolni, aki igazi mestere a szakmájának, aki tudja, mit szeretne viszontlátni a pályán, és aki tudja, hogyan kell győzni. D'Antoni ugyan sosem nyert bajnoki címet, de Alexander kiemelte, hogy kétszer is 60 győzelemig jutott az alapszakaszban csapataival (a Phoenix Sunsnál).

Ian Begley (ESPN) jelentette, hogy a New York Knicks három évre 15 millió dollárért igazolta le Jeff Hornacek vezetőedzőt - az ő szerződésében nincs negyedik, opciós év, hivatalos bemutatása pedig a hét végéig megtörténik még.

Ronald Tillery (The Memphis Commercial Appeal) úgy tudja, hogy Nick Van Exel elfogadta a Memphis Grizzlies hívását, ő lesz David Fizdale egyik segédedzője. A korábbi kiváló irányító a Texas Legends D-Ligás csapat vezetőedzőjeként tevékenykedett, de korábban az Atlanta Hawksnál foglalkozott a játékosok fejlesztésével is. A reggel szintén a Grizzliesnél említett JB Bickerstaff azonban még egyáltalán nem biztos, hogy Memphisbe szerződik, Tillery forrásai szerint ugyanis a Los Angeles Lakers is szeretné megszerezni - a Grizzlies 750.000 dolláros éves fizetést ajánlott neki állítólag.

Térjünk vissza kicsit a Torontóra: szabadügynökké váló centerük, Bismack Biyombo a következő idény elején lesz kénytelen kihagyni egy mérkőzést, miután a keleti döntő hatodik találkozóján kigyűlt a négy Flagrant pontja, ami automatikus eltiltással járt. A liga nem vonta vissza a pályán megítélt Flagrant szabálytalanságát, így bárhova is igazol, a legelső alapaszakasz-összecsapáson nem játszhat.

A drafttal kapcsolatos, hogy Tom Moore (Calkins Media) forrásai szerint a Philadelphia Sixers erősen hajlik Ben Simmons kiválasztása felé, nagy valószínűséggel tehát ő lesz az 1/1. Moore egy Simmonshoz közeli forrásból úgy tudja, hogy az ausztrál erőcsatárnak semmi problémája nem lenne azzal, ha a Phillynél kellene játszani.

Nézzünk át egy kicsit szponzori dolgokra: Darren Rovell (ESPN) értesülései szerint az Under Armour 200 millió dollárnál is több bevételt könyvelhet el az idény során Steph Curry cipőiből. Az UA egyik vezetője azt nyilatkozta az ESPN-nek, hogy gyerekméretben nagyobb a kereslet Curry cipői iránt, mint a kínálat. Ugyanide tartozik, hogy a Peak is szerződtetett egy irányítót, igaz, kisebb volumenben: ők Matthew Dellavedovával írtak alá 3 évre. Neki is lesz saját névvel ellátott cipősorozata, amelynek az első darabja a Delly 1 nevet fogja viselni

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus