Hírmorzsák 2016-06-03 (22:00)

Egyáltalán nem biztos, hogy Durant 1+1 éves szerződést köt idén nyáron. Tyronn Lue szerint nem játszottak rosszul a döntő első meccsén, de rengeteget hibáztak a festékben. James egy All-Time lista élén, a Warriors padja szintén történelmet írt, Livingston pedig Jordan, Parker, Pippen, Bird és Magic nyomdokain. Iguodala nem bántja Dellavedovát az ütése miatt, az ausztrál szerint csak a gyorsindítást akarta megakadályozni (videó). Ez volt a legnézettebb találkozó a döntőket tekintve 2003 óta. Silver szerint a triplavonalat a közeljövőben nem fogják hátrébb vinni. A Kings kihirdette a szakmai stábját. LeBron nagyon csalódott volt (videó). És a Mean Tweetsben ezúttal Jalen Rose, Thompson, Griffin, Iguodala, Westbrook, Reggie Miller, Doc Rivers, Magic, Shaq, Steph Curry, DeAndre Jordan és Mutombo kapták az ívet (videó).

Sean Deveney (Sporting News) egy olyan forrással beszélt nemrég, aki dolgozott együtt Kevin Duranttel, és a meg nem nevezett személy szerint egyáltalán nem biztos, hogy az 1+1 éves szerződésre fog utazni az Oklahoma City Thunder sztárja azért, hogy több pénzt kaphasson, illetve nyitva hagyja a lehetőségeit a jövő nyárra, Russell Westbrook és Serge Ibaka döntésétől függően, ugyanis nem ilyen személyiség. Durant nem az a fajta ember, aki szeretné jövő nyáron is átélni a szabadügynöki státusszal járó dolgokat - ezt egyébként ő maga is nyilatkozta nemrég, hogy ez neki inkább egy szükséges rossz, egy "muszáj" dolog. Szereti a stabilitást, abban pedig van kockázat, ha rövidtávú megállapodást köt, hogy jövőre újra átessen ezen a procedúrán

A döntő első meccsével kapcsolatban a Cleveland Cavaliers sztárja, LeBron James azt nyilatkozta, hogy ha 45-10-re veszítik el a kispadok csatáját, és 25 pontot kapnak az eladott labdákból, akkor nem fognak meccset nyerni. Tyronn Lue vezetőedző viszont azt mondta, hogy szerinte alapvetően jó taktikával játszottak, de 28 dobást hagytak ki a festékben - azzal volt a gond, hogy nem tudták pontra váltani a helyzeteiket. Az eredménnyel természetesen nem elégedett, de nem szoktak 28-szor hibázni a gyűrű közelében, úgyhogy a következő összecsapáson biztosan jobbak lesznek.

James egyébként megelőzte Robert Horryt a finálék során bedobott triplák számában, 57-tel most már ő a valaha volt legjobb ezen a listán.

Ha már statisztikák, akkor itt említsük meg, hogy a Golden State Warriors csereirányítója, Shaun Livingston egyébként olyat tett, amire korábban csak Michael Jordan (1997, 1998), Tony Parker (2013), Scottie Pippen (1996), Larry Bird (1987) és Magic Johnson (1987) volt képes korábban: a döntő első meccsén úgy szerzett 20 pontot, hogy egyetlen eladott labdája sem volt. A Warriors padja is csúcsot állított fel: 1984 óta van 16 csapatos rájátszás az NBA-ben, azóta pedig egyik esetben sem volt akkora különbség a cserepadok között egyetlen mérkőzésen sem a döntők történetében, mint amekkora ma hajnalban a Golden State és a Cleveland cseréi között (45-10) - a 45 dobott pont egyébként a holtversenyes hetedik helyre elég.

Volt egy-két érdekesebb jelenet is a meccsen, Draymond Green lába megint nem normális magasságokban járt, Matthew Dellavedova pedig ott ütötte meg Andre Iguodalát, ahol minden férfi embernek a legjobban fáj. A tavalyi döntő MVP-je azt nyilatkozta a meccs után, hogy nem fog ítélkezni vagy bármi rosszat mondani az ausztrálról, hiszen azért van Dellavedova is a pályán, hogy győzzön, elég sok feszültség is volt a meccsen, ő pedig nagyra tartja azokat a játékosokat, akik mindent megtesznek, kaparnak a sikerért. Vannak olyan kosarasok, akiknek kicsit piszkos módon, fizikálisan kell kosarazni, hogy benn maradjanak a ligában, de ezt tiszteli is bennük. Dellavedova annyit mondott, hogy ő csak próbálta megállítani a gyorsindítást, hiszen 2-1-ben hozták rájuk a labdát. Iguodala karjára akart ráütni, nem tudja, miért nézték vissza egyáltalán az esetet.

A döntő első mérkőzésén egyébként az ABC a legmagasabb nézettséget mérte, mióta 2003-ban elkezdték közvetíteni a finálét - 13.1-es értéket hozott az első összecsapás, míg tavaly 12.9-et hozott az első meccs.

A liga komisszárja, Adam Silver több dologra is kitért az első találkozó előtt adott sajtótájékoztatóján, ezekről délelőtt már olvashattatok. Silver arról is beszélt, hogy a triplavonalat a közeljövőben biztosan nem fogják hátrébb vinni. Az ok az, hogy ha szabályváltoztatásra vagy ilyen mértékű váltásra szánták el magukat a korábbiakban, az mindig azért volt, mert valaki nem fair előnyhöz jutott valamilyen képessége miatt, és ezért kevésbé élvezhető vagy kevésbé szép lett a játék, és a versenyképességet is "gyilkolta". Curry esetében Silver szerint inkább kompenzációról van szó, sok gyerek miatta kezdhet el álmodozni a kosárlabdázásról - 215 centi magasra nem lehet nőni, csak ha genetikailag is így van kódolva az ember, de a tripladobáson lehet dolgozni, hogy valaki hasznos, jó játékos legyen.

Nem fogja megrengetni a világot, de a Sacramento Kings kihirdette a szakmai stábját a következő évre: Dave Joerger vezetőedző segédei Elston Turner, Duane Ticknor, Bryan Gates, Corliss Williamson, Nancy Lieberman és Jason March lesznek.

Újabb résszel jelentkezett a Mean Tweets (ez az a műsor, amikor a sztárok felolvassák a nekik írt, nem túl szívélyes üzeneteket), amelyben ezúttal Jalen Rose, Klay Thompson, Blake Griffin, Andre Iguodala, Russell Westbrook, Reggie Miller, Doc Rivers, Magic Johnson, Shaquille O'Neal, Steph Curry, DeAndre Jordan és Dikembe Mutombo kapták az ívet:

A végére pedig LeBron James maradt, aki láthatóan csalódott volt a finálé első meccse miatt, talán nem is értette, mi történik:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus