Hírmorzsák 2016-06-04 (11:45)

Westbrook szerint mentálisan kell fejlődniük a következő idényre. Lue megmondta LeBronnak, hogy gyorsabban kell játszania a következő meccsen. A Warriors 6.5 pontos favorit a második mérkőzésre, a bajnoki címükre már csak 1.28-szoros pénzt fizetnek. A Cavs játékosoknak nem tetszett a családtagjaiknak és barátaiknak felajánlott jegyek ára és az ülések helye. Love és LeBron szerint Varejao floppolt (videó). James magasztalta Alit, Adam Silver is búcsúzott a legendától. Ben Simmons folyamatosan fejlődik.

Az Oklahoma City Thunder sztárja, Russell Westbrook Barry Tramelnek és Darnell Mayberrynek (mindketten The Oklahoman) adott interjút, amelyben elmondta, hogy szerinte mentálisan, fejben kell javulniuk a következő idényre. Westbrook szerint nagyon jól játszottak a PO-ban, de ahhoz, hogy megtegyék a következő lépést, az egész szezon során kiegyensúlyozottan kellene játszaniuk, nem csak a rájátszásban. Feljebb tudtak kapcsolni a PO-ra, de ha ezen a fordulatszámon pörögtek volna az alapszakaszban is, az bizonyos helyzetekben nagy segítség lett volna számukra. Billy Donovan vezetőedző annyit tett ehhez hozzá, hogy a Golden State Warriors elleni sorozat arra jó volt, hogy még inkább magukba nézzenek - a tréner szerint az ilyen párharcok által van esélyük fejlődni.

A Cleveland Cavaliers vezetőedzője Tyronn Lue Brian Windhorstnak (ESPN) azt nyilatkozta, hogy megmondta LeBron Jamesnek, gyorsabban kell játszania ahhoz, hogy sikeresek legyenek. Szükségük van arra, hogy LeBron nagyobb tempót diktáljon, mert a Warriors rá tudta kényszíteni őket arra, hogy statikus legyen a támadójátékuk és 1-1-ezzenek, ezt engedték nekik. Lue úgy érzi, ha gyorsabban hozzák fel a labdát és indítják el az akciókat, akkor rendben lesznek.

A fináléhoz tartozik az is, hogy a Golden State 6.5 pontos favorit a fogadóirodáknál a második mérkőzésre, a bajnoki címre pedig -350 (ez utóbbi annyit jelent, hogy 350 dollárt kell ahhoz fogadni, hogy 100 dollárt nyerjen valaki, tehát nagyjából 1.28-as oddsot adnak rájuk).

És még mindig a döntő, de az első meccshez kapcsolódik, hogy a Cavsnek minden baja volt gyakorlatilag - állítólag az sem tetszett több clevelandi játékosnak, hogy a családtagoknak és a barátoknak hova jelölték ki a helyeket a Warriors stadionjában, illetve az 1300 dolláros jegyárat is sokallták, ami majdnem duplája volt a tavalyinak, így többen nem is éltek a lehetőséggel.

Ugyancsak ehhez a meccshez kapcsolódik, hogy megvolt Anderson Varejao ismerkedése a volt barátokkal: a brazil center kicsit eldobta magát Kevin Love egyik betörésénél, amiért kapott is egy támadóhibát Love. Az ohióiak erőcsatára rögtön mondta is a bíróknak, hogy flop, de LeBron James is beszállt mellé, aki azt mondta, hogy "ismerem őt, ez flop volt". Arról nincsenek információink, hogy Varejaóra vagy a flopra gondolt, mint ismerősére.

Mint arról már értesülhettetek több forrásból is, minden idők (egyik) legnagyobb sportolója, Muhammad Ali ma hajnalban, 74 éves korában elhunyt. Többen is megemlékeztek róla, így James is, aki Chris Broussardnak (ESPN) azt mondta, hogy gyerekkorában csodálta Alit a ringen belüli teljesítményéért, aztán ahogy elkezdett felnőni, egyre többet olvasott utána, egyre több mindent nézett vissza tőle, és rájött, hogy a boxringen belül elért eredményei másodlagosak voltak ahhoz képest, amilyen befolyással volt mások életére, amiben hitt és amiért kiállt. LeBron Alit tartja az egyik oknak, hogy jelen korunkban az afro-amerikaiak olyan sikereket érhetnek el, amilyeneket. Szabadok, és bármiben befuthatnak, amiben csak szeretnének.

Korábban egyébként Michael Jordan is lenyilatkozta JA Adandének (ESPN), hogy ő és az ő korában sportoló társai voltak az ujjak, de a kéz Ali volt. Adam Silver is kiadta közleményét a liga nevében, amely a szokásos frázisok mellett azt is tartalmazza, hogy bár elhunyt a legenda, szelleme tovább él az összes olyan sportolóban, aki kiáll azért, amiben hisz.

Chad Ford (ESPN) szerint ha ma lenne a draft, kérdés nélkül Ben Simmons lenne az 1/1, méghozzá utcahosszal. Ford szerint Simmons az előző két hónapban folyamatosan dolgozott, nagyon jó fizikai formában van, nagyjából 9 kiló izmot pakolt fel magára az egyetemi idény vége óta. Ford számára Simmons hozzáállása a legmeggyőzőbb: csak a kosárlabdára koncentrál, 24/7 ez az élete, és minden részletre odafigyel. Ford úgy érzi, hogy a nyári ligában egy megváltozott Simmonst láthatunk majd.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus