Hírmorzsák 2016-06-04 (21:45)

Bogut szerint több játékost is megzavart a Warriorsnél az a pletyka, hogy rámennek Durantre. Hornacek szerint a liga legjobb játékosa lehet Porzingisből. Harrison Barnes tudja, hogy nem rajta múlik, marad-e a Golden State-nél. Wall hagyni akar időt Durantnek arra, hogy eldöntse, mit akar. A Cavs egykori első számú tulajdonosa eladja 15%-os részesedését a csapatból. Rex Kalamianre a Washington és a Houston is pályázik. 

Rengeteg témát szolgáltat mostanában Kevin Durant szabadügynöki státusza, főleg most, hogy az Oklahoma City Thunder kiesett, és a Golden State Warriors centere, Andrew Bogut lenyilatkozta, hogy még náluk is megzavart fejben pár embert az a pletyka, hogy rámennek a kiscsatárra akkor is, ha idén megvédik a címüket. Az ausztrál játékos Scott Howard-Coopernek (nba.com) azt mondta, hogy természetesen ők is olvassák a neten megjelenő dolgokat, nem tudják azokat kikerülni - többen több alkalommal is kérdezgették maguktól, hogy "miért?", de erre igazából nincs hatásuk, csak megnehezíteni tudják a vezetőség dolgát azzal, ha megint nyernek. Két jó év után is tudniuk kell, hogy ez egy üzlet, és ha a GM vagy a tulajdonos akar valamit, akkor azt meg is fogja csinálni.

A korlátozott szabadügynök Harrison Barnes például biztosan nem marad a csapatnál, ha Durant érkezik. Megkérdezte tőle Howard-Cooper, hogy hosszabbítani fog-e a bajnokkal, amire visszakérdezett Barnes egy mosollyal, hogy "már ha más nem dönt úgy, hogy ideigazol?". A kiscsatár elmondta, hogy nem rajta múlik a döntés. Szereti a várost és a csapatot is, de vannak más tényezők is, amik döntőek lehetnek abban, hogy marad-e a Warriors játékosa vagy sem.

A Washington Wizardsot is szóba hozták Duranttel az utóbbi egy év során a John Wall, Bradley Beal kettős és amiatt, hogy KD a fővárosban, Washingtonban született. Wall Michael Lee-nek (The Vertical, Yahoo Sports) azt nyilatkozta, hogy ha Durant úgy dönt, náluk játszik, az jó, de ha nem, akkor vannak más terveik is. Egyelőre nem beszélt a kiscsatárral, de nem is tervezi a közeljövőben, mivel egy elég kemény párharcon vannak túl. Hagyni akar neki pár hetet, egy hónapot, hogy kigondolja, mit szeretne

Szintén a washingtoniakhoz tartozik, hogy Marc Stein (ESPN) jelentette, a Houston Rockets és a Wizards is próbálja elcsábítani Torontóból Rex Kalamian segédedzőt - a tréner dolgozott együtt James Hardennel az Oklahoma Citynél, és állítólag nagyon jó munkakapcsolat volt közöttük, a dobóhátvéd kedvelte Kalamiant.

A New York Knicks vezetőedzője, Jeff Hornacek Ian Begleynek és Ohm Youngmisuknak (mindketten ESPN) adott interjút Kristaps Porzingisről. Hornacek szerint fantasztikus képességei vannak a lett magasembernek, és bár nem akar rögtön nagy terhet pakolni játékosára, de nem tud felsorolni indokot, hogy ilyen magassággal, ilyen képességekkel és tudással miért ne lehetne Porzingisből a liga Top5 játékosa vagy akár a legjobb. 20 éves, folyamatosan fejlődni fog, és rengeteg dolgot fog csak abból megtanulni, hogy egyre többet fog játszani. A tréner szerint 5-6 év múlva mindenki arról fog beszélni, mennyire jó ez a srác, mert már most is az.

A Cleveland Cavaliers kisebbségi tulajdonosa, Gordon Gund el fogja adni 15%-os részesedését a franchise-ból. Gund volt a klub első számú tulaja 1983-tól 2005-ig - 20 millió dollárért vette az ohiói együttest, Dan Gilbertnek pedig 375 millió dollárért adta el anno. A Bloomberg szerint egyébként jelenleg 1.1 milliárd dollár a Cavs értéke, tehát Gund újabb nagyjából 160 millió dollárral lehet gazdagabb majd.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus