Hírmorzsák 2016-06-06 (10:15)

A Minnesota rá akar menni a nyáron Noah-ra. Isaiah Thomas minden tőle telhetőt meg fog tenni, hogy Durantet Bostonba csábítsa. Nené nem akar visszavonulni. Love agyrázkódást szenvedett ma hajnalban. Lue, Irving és LeBron is arról beszéltek a második mérkőzés előtt, hogy mennyire fontos, hogy Irving agresszívebb legyen. LeBron NFL-hasonlata: Irving a QB, ő a támadásokért felelős segédedző, Lue pedig a vezetőedző. Draymond Green szerint az első meccs Bob Myers győzelme volt. Kijött Neymar saját cipője a Jordan Brand alatt, a Golden State játékosaival is találkozott a brazil csatár (videó).

Mitch Lawrence (Sporting News) értesülései szerint a Minnesota Timberwolves megpróbálja nyáron leigazolni Joakim Noah-t - úgy számolnak a legtöbben a ligában a francia centerrel kapcsolatban, hogy elhagyja a Chicago Bullst. Noah megszerzése Karl-Anthony Towns miatt érdekes lenne, de olyan szempontból nem meglepő, hogy a Minnesota új elnökének és vezetőedzőjének, Tom Thibodeau-nak ő volt a kedvence Chicagóban. A tréner el is elmondta kinevezését követően, hogy szerinte Noah vezéregyénisége hiányzott leginkább a Bullsból, miután a válla miatt ki kellett hagynia a szezon nagy részét.

A Boston Celtics hátvédje, Isaiah Thomas Adam Himmelsbachnak (Boston Globe) arról beszélt, hogy mindent meg fog tenni azért, hogy rábeszélje Kevin Durantet, igazoljon hozzájuk a nyár folyamán. Thomas elmondta ugyanazt, amit pár napja már John Wall is: időt akar hagyni Durantnek, mert egy kemény párharcon és egy hosszú szezonon van túl, ő sem szeretné, ha ezt követően valaki rögtön elkezdené győzködni élete legnagyobb döntéséről. Beszélgetnek majd más dolgokról, aztán viszont idővel mindent megtesz majd, hogy meggyőzze Durantet. A Warriors-Thunder hetedik mérkőzés után már ki is írt egy 35-öst és egy lóherét twitterre Thomas - erről annyit mondott, hogy nem akart zsákbamacskát árulni, szerette volna, ha mindenki tudja, kire pályázik. Senki nem mondta neki, hogy ezt csinálja, de azt bevallotta, hogy talán az időzítése nem volt a legjobb - azt se gondolta volna viszont, hogy ebből ekkora ügyet csinálnak majd.

A Washington Wizardsnél lejárt Nené szerződése, így nyáron szabadügynök lesz, de a sérülésektől gyakran sújtott magasember nem akar visszavonulni egyelőre a CSN Mid-Atlantic értesülései szerint - jelenleg is tréningezik, hogy jó formában legyen a riói olimpiára, ahol a hazaiak válogatottjában szerepel majd.

Térjünk át a döntőre. A ma hajnali Golden State Warriors - Cleveland Cavaliers találkozón Kevin Love agyrázkódást szenvedett, amikor egy lepattanóért vívott harcban Harrison Barnes könyökével találkozott a feje. Az erőcsatár nem érzett semmi különöset az első félidő hátralévő részében és a nagyszünetben, de a harmadik negyedben elkezdett szédülni, ezért ment az öltözőbe. A liga ilyenkor szokásos protokollján át kell esnie, mielőtt újra játszhat - mivel csütörtök hajnalban van a következő összecsapás, így van rá esély, hogy azon már pályára léphet.

A Clevelandnél még a második mérkőzés előtt nyilatkoztak többen is Kyrie Irving szerepéről. Tyronn Lue vezetőedző azt mondta, hogy szükségük lenne arra, hogy az irányító agresszív legyen, nem lehet 8-9 másodpercig csak labdát vezetni, pattogtatni a semmibe - beszéltek erről és meg is értette ezt játékosa. Kellenek számukra Irving pontjai, ő a legjobb egy-egyezőjük, a Love-LeBron mismatch-ek mellett a legjobb opciójuk támadásban, de gyorsabban kell csinálnia a dolgait, hogy ne tudjon felállni a Golden State védelme. Irving szerint az működött nekik leginkább eddig, ha támadta a védőjét, sokat beszélt Lue-val és Jamesszel is arról, hogy hogyan támadjon többet úgy, hogy azért mindenki elégedett legyen. Azt is hozzátette a játékmester, hogy kihagyott ziccereket, könnyű dobásokat, amiket máskor nem szokott.

LeBron James annyit tett ezekhez hozzá, hogy szeretné segíteni Irvinget - csapattársa tehetsége mindig is megvolt, ez látható volt már draftolása óta, de azt szeretné, ha jobb vezér lenne Irving. Azt akarja, hogy összességében jobb játékossá váljon ezáltal az irányító, hogy megértse, hogy mennyire ritkák az ilyen lehetőségek, hogy döntőben játszhatnak. Szerinte Irving az elmúlt két évben nap mint nap fejlődött folyamatosan. Még mindig nagyon fiatal, csak 24 éves, de egyre inkább átérzi és elfogadja, hogy vokálisabbnak kell lennie ahhoz, hogy jobban tudja vezetni a csapatot. LeBron az NFL-ből is hozott egy hasonlatot: szerinte Irving az irányító (quarterback), ő a támadójátékért és formációkért felelős edző, vagy legalábbis hasonló szerepköre van (offensive coordinator), Lue pedig a vezetőedző, aki mindenről a végső döntést hozza.

Az első meccs után a Golden State-től is volt nyilatkozat: Draymond Green szerint az első mérkőzés Bob Myers győzelme volt. Green szerint sok olyan játékosuk van, akik máshol kezdők lehetnének, ezért Myerst illeti az ismerés azért, amilyen állomány összerakott. Az erőcsatár úgy gondolja, hogy a szakvezető nem kap elég elismerést, pedig ő az egyik fő oka annak, hogy ennyire sikeresek, mert minden lépése kifizetődött végül. Green azt is hozzátette, hogy minden keretben lévő játékos hozzáállása nagyon profi - nem tudják, mikor szólítják őket, hogy menjenek pályára, de mindig készen állnak erre.

A végére pedig egy kicsit más: a Barcelona brazil csatára, Neymar a múlt héten az első labdarúgó lett, aki a Jordan Brand alatt saját cipőt kapott, most pedig a Golden State csapatával kezelt le a döntő második összecsapása után:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus