Hírmorzsák 2016-06-06 (21:15)

Curry nem játszik a riói olimpián - Green és Cousins a Zika vírus ellenére is szívesen lenne csapattag. Draymond Green szerint az egész csapatuk a döntő MVP az eddigi két meccs alapján. Klay Thompson trollkodott az édesapjával, szerinte jobbak, mint a Showtime Lakers - Green szerint összehasonlíthatatlanok különböző korok csapatai. LeBron szerint mindenben javulniuk kell, a Golden State a játék minden elemében megverte őket. D'Angelo Russell örül az első évében vele történt dolgoknak. A Clippers feljebb akar cserélni a drafton. Rex Kalamian marad a Toronto segédedzője.

 

A Golden State Warriors hivatalos közleményben jelentette be, hogy Steph Curry nem vesz részt az idei riói olimpián, hogy rendesen meggyúgyuljon jobb térde és a bal bokája, amik még a Houston Rockets elleni első körben sérültek meg. Marcus Thompson (Bay Area News Group) úgy tudja, hogy több játékos is visszamondhatja a részvételt a Zika vírus miatt, de Draymond Green Marc J. Spearsnek (The Undefeated, ESPN) elmondta, ott lesz az ötkarikás játékokon, ha beválasztják a 12-es keretbe, Spears forrásai szerint pedig DeMarcus Cousins is ugyanígy van ezzel.

Az előbb megemlített Draymond Green a finálé első két mérkőzésén kitűnő teljesítményt nyújtott, így rá is kérdezett nála Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) a döntő MVP címről, amire mosolyogva annyit mondott Green, hogy ha valamit megmutatott ez a két összecsapás, akkor az az, hogy mennyire mély keretük van. Szerinte az egész Warriors a finálé legértékesebbje, már ha ez lehetséges. Green azt is elmondta az újságírónak, hogy mindenki arról beszélt, hogy most Kyrie Irving és Kevin Love egészségesek, de őket ez nem érdekelte. Tudták, hogy veszélyes a Cleveland Cavaliers, mivel gyakorlatilag átgázoltak keleten, de készen állnak minden kihívásra.

Greentől megkérdezték azt is, hogy szerinte ha győznek, nyomatékosítani tudják-e helyüket a liga történetének egyik, ha nem a legjobb csapataként. Az erőcsatár annyit mondott, hogy előbb két mérkőzést még nyerniük kell, hogy egyáltalán erről el lehessen kezdeni beszélgetni, de egyébként sem szokott ezzel foglalkozni, hogy melyik minden idők legjobb csapata, mert ez szubjektív dolog. Hogyan lehet például kijelenteni, hogy jobbak, mint a Showtime Lakers? Sosem játszottak ellenük. Ekkor szólt közbe Klay Thompson, aki kijelentette, hogy jobbak a Magic Johnson-féle aranysárga-lila alakulatnál - ez nyilvánvalóan kis fricska is volt édesapja, a Lakersben 1987-től 4 és fél idényt lehúzó, két bajnoki címet szerző Mychal Thompson felé. Green mondta utána azt is, hogy a Chicago Bullsszal sem lehet összemérni őket, két teljesen különböző korszakról van szó. Ők csak gyűrűket akarnak nyerni, azt meg ráhagyják másokra, hogy eldöntsék, melyik minden idők legjobb együttese és melyik nem. A szezon két legnehezebb győzelmét kell most megszerezniük, csak erre figyel.

A döntő második mérkőzése után LeBron James is nyilatkozott természetesen, és persze nem ilyen jó hangulatban. James szerint mindannyiuknak ki kell találniuk, hogyan lehetnek hasznosak és hogyan vezethetik sikerre a csapatot. Egy dolgot nem tud kiemelni, amin változtatni kellene, mert főleg támadásban nem működik semmi. Védekezésben néha jók, aztán vannak olyan pillanatok, mikor elrontják a váltásokat, egy lépéssel lassabbak a kelleténél, pedig sokkal közelebb kellene lenniük az emberükhöz, mert a Warriors minden hibát megbüntet. Mentálisan is össze kell szedniük magukat, nem engedhetnek ki ennyiszer. LeBron azt is hozzátette, hogy se nem ideges, se nem csalódott a csapata teljesítménye miatt, de jobban kell játszaniuk a játék minden elemében elöl és hátul, fizikálisan és mentálisan is. Mindenben megverte őket a Golden State, nincs olyan pontja a játéknak, amiben ne maradtak volna alul. Még amikor vezettek, akkor is a Warriorsé lett az összes szabadlabda, voltak bepöcizett kosaraik, plusz labdabirtoklásaik.

Térjünk el egy kicsit a két döntőstől: a Los Angeles Lakers irányítója, D'Angelo Russell azt nyilatkozta Broderick Turnernek (Los Angeles Times), hogy őszintén örül annak, hogy ennyi nehézségen kellett átverekednie magát a pályán és azon kívül is az első évében. Szerinte ilyenkor mutatkozik meg igazán, kit milyen fából faragtak, és csak erősebb lett azok miatt a dolgok miatt, amik történtek vele - Byron Scott érdekesen játszatta/nem játszatta idény közben, plusz mint ismert, volt egy botránya a csapaton belül is, mivel felvette az egyik beszélgetését Nick Younggal, amin Swaggy P bevallotta, hogy megcsalta menyasszonyát, Iggy Azaleát, ez pedig nyilvánosságra került.

Steve Kyler (Basketball Insiders) forrásai szerint a Los Angeles Clippers azt mondta több ügynöknek is, hogy szeretnének feljebb kerülni a drafton - jelenleg a 25. és a 33. pick az övék. Ez azért lehet fontos, hogy az első kör közepébe várt újoncokat is megnézhessék privát edzésen, akik esetleg úgy gondolnák, hogy nem mennek el a Clippershez, mivel addigra már elkelnek, mire Doc Riversék választásai következnek.

David Aldridge (nba.com) információi szerint a Toronto Raptors segédedzője, Rex Kalamian visszautasította a Washington Wizards és a Houston Rockets ajánlatát, marad a kanadai együttesnél Dwane Casey szakmai stábjában.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus