Hírmorzsák 2016-06-07 (10:15)

Rubio utolsó éve jön a Timberwolvesnál, ha nem jutnak PO-ba? Aldridge sem lesz ott az olimpián, Jimmy Butler, Klay Thompson és Durant menne Rióba. A Golden State a triplapárbajt nyeri, Barbosa és Livingston is hoz annyit a konyhára, mint Irving és Love, csak "kicsit" hatékonyabban. Thompson, Kerr és Draymond Green is arról beszéltek, hogy Clevelandben sokkal nehezebb dolguk lesz. LeBron életnagyságú pajzsokat ajándékozott csapattársainak a PO előtt. Durantet a Nike beszélheti rá arra, hogy új csapathoz szerződjön? Presti Durantet dicsérte, nem fogják siettetni a döntéssel. A Knicks érdeklődik Evan Turner iránt. Blake Griffint a liga kötelezte, hogy egy Kia Optimát ugorjon át a 2011-es zsákolóversenyen - neki más tervei voltak.

A Minnesota Timberwolves irányítója, Ricky Rubio a Catalunya Radio vendége volt Spanyolországban, és utalt rá, hogy ez lehet az utolsó idénye az együttesnél, ha nem változnak a dolgok. Rubio azt mondta, hogy mikor a Timberwolveshoz érkezett, az volt a célja, hogy megtörje a csapat 7 éve tartó PO nélküli sorozatát. Továbbra is a rájátszást tűzi ki maga elé minden évben, de egyre nehezebb mentálisan feldolgozni, hogy ez soha nem sikerül, és még közel sincsenek hozzá. A spanyol játékmester szerint a következő idény nagyon fontos, vízválasztó lesz számára. Már öt éve van a ligában, hat év PO nélkül rengetegnek számít. 26 évesen azokat a csapatokat kell előtérbe helyeznie, amelyekkel bekerülhet a rájátszásba és megnyerheti az NBA döntőt is akár.

Tegnap jelentették be, hogy Steph Curry nem vesz részt a riói olimpián, és rögtön jöttek a reakciók több embertől is, hogy akarnak-e menni vagy sem - a Zika vírus miatt felmerült, hogy esetleg többen is visszamondják majd a részvételt. Marc Stein (ESPN) jelentette, hogy a San Antonio Spurs magasembere, LaMarcus Aldridge is visszalépett egy kéz/ujjsérülés miatt. Az Oklahoma City Thunder sztárja, Kevin Durant Royce Youngnak (ESPN) elmondta, ott akar lenni az ötkarikás játékokon. KC Johnson (ChicagoTribune ) úgy tudja, hogy Jimmy Butler továbbra is szívesen lenne a csapat tagja. Marc J. Spears (The Undefeated, ESPN) forrásai szerint pedig Klay Thompson továbbra is úgy tervezi, hogy ott lesz Rióban, ha beválogatják.

Egy-két érdekesebb statisztika a Golden State Warriors legutóbbi pár meccséről. Az oaklandiek a triplavonalon masszívan verik ellenfeleiket, miután a legutóbbi négy találkozón mindössze 22 hármast kaptak, viszont 62-t dobtak - 120 pont volt a különbség ebben a szegmensben a javukra ebben az időszakban. Az a Cleveland Cavaliers szempontjából óriási probléma, hogy Kevin Love és Kyrie Irving az eddigi két meccs során 21/60 mezőnyből, míg a túloldalon ezt a 21 mezőnykosarat hozza Shaun Livingston és Leandro Barbosa is, csak 26 mezőnykísérlet kellett nekik ehhez.

A fináléhoz kapcsolódva a Golden State-nél többen is elmondták, nehezebb mérkőzésekre számítanak Clevelandben. Klay Thompsont elmondása szerint nem lepte meg a második találkozón aratott nagyarányú győzelmük, mert egész évben jók voltak otthon, de meglepné, ha erre kétszer is képesek lennének idegenben, úgyhogy már a következő meccsre kell koncentrálniuk. Steve Kerr felidézett egy régi Danny Ainge idézetet, aki még bostoni játékospályafutása alatt mondta azt, hogy ez nem a Tour de France, itt a következő szakasz előtt nem lesz meg a 2 és fél perces előny, hiába nyertek 35-tel. 2-0 a párharc állása, de tudják, hogy Clevelandben teljesen más lesz a helyzet - tisztelik a Cavst, meg kell próbálniuk idegenben is nyerni. Draymond Green szerint egyelőre semmi nem történt azonkívül, hogy megvédték a hazai pályájukat. semmi különöset nem csináltak.

Chris Haynes (cleveland.com) információi szerint a Cleveland Cavaliers sztárja, LeBron James életnagyságú pajzsokat ajándékozott csapattársainak a rájátszás kezdete előtt, amelyek mindenkinek névre szóltak (ott volt rajtuk a becenevük), és volt bennük egy üzenet is, amely egymás megvédéséről és az egységességről szólt. Nos, ha valami nem látszik meg eddig az ohióiakon a döntőben, akkor az ez.

Bill Simmons közben új cikket írt az OKC kiscsatáráról, Kevin Durantről The KD Conundrum címmel, amelyben azt fejtegette, hogy a játékost képviselő Roc Nation ügynökség, illetve a Nike megpróbálhatja rábeszélni Durantet arra, hogy igazoljon el a Thunderből. Az Oklahoma City ikonja a Forbes 2014 elején kiadott cikke alapján például a második volt cipőeladásokban 175 millió dollárral a 300 millió dolláros James mögött. Kötött is vele a Nike egy 10 éves, 300 millió dolláros szerződást, aztán azonban jött a 2014/15-ös, sérülésektől sújtott éve, az idén márciusban nyilvánosságra hozott adatok alapján pedig a Nike már csak 82 millió dollárnyit adott el a Durant-féle cipőkből - valószínűleg nem ezzel számoltak a cipőgyártónál. Simmons szerint ezt a Roc Nation és a Nike is folyamatosan hangsúlyozza KD-nek, és az segíthet nekik, hogy Durant nem egy jó játékos akar lenni, hanem a legnagyobb. Simmons felhozta LeBron 2014-es hazatérését, amire elképesztő kampányt húzott fel a cipőgyártó - egy új kezdetet mindig meg lehet lovagolni, sokféleképpen lehet tálalni, el lehet adni.

A Thunder GM-je, Sam Presti is Durantről beszélt hétfőn a média több tagjának is. A szakvezető szerint időben megkapják majd a kiscsatár válaszát arra, hol folytatja karrierjét, most fontos, hogy időt hagyjanak neki. Presti szerint Durant nagyon intelligens, érett és racionális személy, végig fogja gondolni a lehetőségeit, és olyan döntést hoz, amely ténylegesen a legjobb számára. Megpróbálnak felkészülni minden lehetőségre, és annak megfelelően mozgolódnak a nyáron, ahogyan a játékos dönteni fog. Presti hozzátette azt is, hogy szerinte óriási tisztelet és elismerés jár Durantnek azért, ahogyan kezelte azt, hogy szerződése utolsó évébe lépett, mert ennek segítségével csak a szezonra tudtak koncentrálni. Ha ő nem így intézte volna a dolgait, esélyük sem lett volna ilyen messzire jutni - Presti úgy gondolja, hogy ez ékes példája volt annak, hogy egy játékos a klubot saját maga elé helyezi, és megmutatta, mennyire jó vezér Durant.

Alex Kennedy (Basketball Insiders) értesülései szerint a New York Knicks érdeklődik Evan Turner iránt.

A végére pedig a Los Angeles Clippers erőcsatára, Blake Griffin maradt, aki a Pardon My Take podcastben elárulta, hogy 2011-ben kötelezték arra, hogy egy Kia Optimát ugrojon át - ő egy lenyitható tetejű kocsi fölött akart átugrani, de azt nem engedték neki. Az eredeti ötlete az volt, hogy az egész kocsit átugorja, de mikor a Kiára kötelezték, akkor váltott - az Optima elég magas kocsi, esélytelen volt, hogy a napfénytető és Baron Davis fölött átugorjon, ezért választotta azt, hogy a motorháztető fölött zsákol. Sokan kibuktak emiatt, mondván milyen egyszerű volt ez, szóval számára ez egy lose-lose szituáció volt (bármi történt volna, ő veszít a dolgon) - bár hozzá kell tenni, hogy így is megnyerte a versenyt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus